Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Tikken harde schijf na installatie SP2

Anoniem
rob bogers
9 antwoorden
 • Ik heb Windows XP pro en eindelijk was het dan zover, het servicepack 2 was beschikbaar gekomen. Snel aan het downloaden geslagen en installeren die bende. In voorgaande tijd had ik servicepack 1 al en de diverse updates die werden aangeboden door Windows. Alles bij elkaar al een aardige verzameling. Mij was verteld dat diverse programma’s het veld moesten ruimen omdat SP2 daar waarschijnlijk problemen mee zou hebben. Dus Zonealarm en XP-anti spy en Ad-aware de-installeren. Goed het was nu eindelijk zover. Na de herstart moest alles beter werken. Maar nee, de PC was enorm traag geworden, het openen van de verkenner duurtde twee minuten en er was om de haverklap een stevige tik te horen uit een van mijn harde schijven. En opeens herstartte de PC ineens met de melding “harde fout”. Wat is dit nu?? Na het strontziek worden van die enorme tikken uit een van mijn harde schijven maar een backup teruggezet met Ghost en alles werkte weer na behoren. Hoe kan dit??
 • Hoe zwaar is je voeding?
 • Heb je al een backup gemaakt van je data? Ik vrees namelijk dat je schijf aan het overlijden is. Test eens met een tooltje van de fabrikant (NA de backup!).
 • mij gaf de hardeschijf ook rare tikken, en het was de voeding, probeer is een andere zwaardere voeding
 • Ik hoop het voor TS, maar neem wel het zekere voor het onzekere met je data.
 • Gerben heeft gelijk. Een SP kan je harddisk niet aan het tikken maken terwijl het tikken wel een teken is dat de hardware aan het overlijden is. Ook de voeding zou kunnen maar ik zie de relatie niet zo met het ineens opduiken na SP2. Mogelijk kan iemand die nog toelichten.

  groetjes Edmond
 • Toch gek dat dit tikken steeds gebeurt na de installatie van SP2 en wanneer Windows updates aan het installeren is. M.a.w. dit ligt [b:b3777c94a4]niet[/b:b3777c94a4] aan de harde schijf.
 • [quote:ad6d228254="rob bogers"]Toch gek dat dit tikken steeds gebeurt na de installatie van SP2 en wanneer Windows updates aan het installeren is. M.a.w. dit ligt [b:ad6d228254]niet[/b:ad6d228254] aan de harde schijf.[/quote:ad6d228254] ik snap niet dat je nog windows ge bruikt
  met zo een onder schrift .

  Als een automotor net zo goed zou werken als Windows stond je regelmatig aan de kant en ook met XP. Weinig waar voor je geld!
 • Ik heb er soms ook last van en dan geef ik een tik tegen de computer kasten en dan stopt het dit kwam ook na sp2

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.