Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

ntfs naar fat

The_Dude
6 antwoorden
 • Ik heb mijn zojuist geinstallerde xp met sp2 computer vernacheld met een of ander bestand dat alleen voor engelse versie was.
  Het opstarten zit nu in een "loop", start telkens opnieuw op.
  Snelheid was toch niks, dus eigenlijk wil ik er alles afgooien en Milennium installeren.
  De Millenium Cd is echter niet boottable, vanwege ntfs.
  Hoe krijg ik de computer weer terug op fat32?
 • Volgens mij is er maar één weg naar NTFS en geen meer terug. Je zou het kunnen proberen met een low format van de harde schijf.

  BTW. weet je zeker dat je terug wilt naar Win ME?
 • Inderdaad, er is geen conversie van NTFS naar FAT(32).
  Opstarten met opstartflop (of cd) en dan de gehele partitie
  verwijderen en opnieuw aanmaken.
  Ik gebruik hiervoor zelf "delpart.exe", deze ziet
  (en verwijderd) ook NTFS partities.
 • [quote:d3de28271e="w.v.schijndel"]Ik heb mijn zojuist geinstallerde xp met sp2 computer vernacheld met een of ander bestand dat alleen voor engelse versie was. [/quote:d3de28271e] De Engelse versie van SP2 kan niet op een Nederlandstalige Windows XP worden uitgevoerd. De installatie wordt dan geweigerd.
  [quote:d3de28271e="w.v.schijndel"]ISnelheid was toch niks, dus eigenlijk wil ik er alles afgooien en Milennium installeren. [/quote:d3de28271e] Voldeed je pc dan niet aan de minimum systeem vereisten van Windows XP?

  Als er geen data meer opstaat dat je nog wilt back-uppen, dan zou je deze NTFS partitie kunnen verwijderen met xfdisk, om daarna een nieuwe FAT32 partitie aan te maken. Die xfdisk.exe en xfdisk.ini kopieer je naar een bestaande Win98 of WinMe boot diskette met cd-rom ondersteuning.
 • Ik zou het niet doen tenzij je oude programma's of Os wil draaien die NTFS niet ondersteund
  kijk is op http://www.ntfs.com
 • Het is een oude pentium 155, die in een netwerkje zit van 3 computers.. Xp met SP2 draaide wel, maar allemaal te traag, vandaar dat ik terug wil naar ME.
  Ik heb opgestart met de XP install.CD , en net gedaan of ik xp wilde installeren, waarna ik de keus had om fat 32 of ntfs te maken.
  Fat 32 gekozen, harddisk werd geformateerd, en net voor installatie XP heb ik het handmatig afgebroken. Toen Milennium CD er in, opstarten van CD, en Mill. installeren.
  Helaas, leesfout, installatie afgebroken.
  Morgen maar weer opnieuw proberen (overigens kon ik kiezen tussen fat32 en fat32snel, voor de laatste gekozen, misschien moet ik de langzame versie proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.