Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer start niet meer op

None
11 antwoorden
 • Ik heb het probleem dat mijn computer niet meer verder opstart dan het windows scherm. Het scherm word dan zwart en start dan weer opnieuw op.

  Ik heb de pc geformateerd, maar dat heeft nix geholpen.
  In Dos loopt de pc wel stabiel

  Systeem:
  Pentium III 667 Mhz
  256 MB SD-Ram
  Geforce mx400 64 MB
  Moederbord ???

  Wie kan mij helpen, ik snap er helemaal niks meer van
 • reset het bios eens
 • Welke Windows gaat erop?
 • Sinds wanneer doet hij dat?
  Heb je onlangs iets geinstalleerd?
  Nieuwe hardware geplaatst?
 • Hoe reset ik het bios?

  Ik had eerst windows XP erop staan, en nu heb ik windows 98 geprobeerd maar hetzelfde probleem blijft.

  Het probleem is begonnen toen ik mijn oude harde schijf wou defragmenteren (op deze schijf stond windows 98 )
 • mijn harde schijf werkt wel in een andere computer dus het ligt niet aan de schijf zelf, zou mijn intern geheugen overleden kunnen zijn? kheb hier namelijk geen andere liggen om uit te proberen
 • [quote:dd217f31c9="Mouse007"]mijn harde schijf werkt wel in een andere computer dus het ligt niet aan de schijf zelf, zou mijn intern geheugen overleden kunnen zijn? kheb hier namelijk geen andere liggen om uit te proberen[/quote:dd217f31c9]

  Om uw intern geheugen te testen: google eens op "memtest"
 • kheb memtest gebruikt en een flinke poos laten lopen, hij had 130 errors gevonden, maar wat wil dat nou precies zeggen?

  Is dit nog op te lossen of moet ik nieuwe kopen?
 • [quote:a6c8fdc678="Mouse007"]kheb memtest gebruikt en een flinke poos laten lopen, hij had 130 errors gevonden, maar wat wil dat nou precies zeggen? [/quote:a6c8fdc678] Dat er iets mis kan zijn met één van de geheugen modules, de cpu L1 L2 cache geheugen, of het moederbord. Als die 256 MB SD-Ram uit 2 of meer modules bestaat, zou je deze modules één voor één kunnen testen. Zorg er wel voor dat je een anti-statisch polsband die geaard is aan hebt, als je geheugen modules verwijderd of plaatst. Ook zou je het geheugen kunnen testen met het L1 en L2 cache geheugen van de cpu in de BIOS disabled.
 • Beide modules werken niet, maar nou weet ik nog niet of het nou aan de modules ligt of aan het moederbord.

  Hoe kan ik erachter komen waar het nou precies aan ligt, ik heb geen andere computer waar ik de modules in kan testen…
 • Wanneer Memtest fouten vind, dan is nagenoeg altijd het geheugen kapot of het geheugen werkt niet samen met het moederbord. Dat laatste is soms het geval bij het plaatsen van nieuw geheugen. Wanneer geheugen een tijd lang heeft gewerkt en dan plotseling problemen geeft, dan is er wat anders aan de hand. Heel soms is er wat mis met het moederbord.

  Memtest geeft aan op welk adres de fout is gevonden. Zo'n adres is toe te wijzen aan een geheugenmodule. Wil je zekerheid dan de modules apart uitproberen. Op zich is het mij niet geheel duidelijk of je de modules ook apart getest hebt. Vaak liggen geheugefouten dicht bij elkaar, soms ook weer erg verspreid. Ik verwacht bij moederbord problemen een zekere willekeur in de fouten.
  Op zich kan een harde schijf ook problemen veroorzaken. Goed werken is een moeilijk begrip. Een korte test zegt niet zoveel. Overweeg diagnostisch software te downloaden (kan bij fabrikant van de HD).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.