Vraag & Antwoord

OS Windows

NTLDR is missing

18 antwoorden
 • kheb van school een hardeschijf gekregen, en daar moest ik windows2000 opzetten en dat was dan voor op school, maar je mocht die schijf ook thuis gebruiken. dus thuis had ik er XP op gezet zodat ik data van me eigen hardschijf over kon zetten op die schijf van school. nou dat lukte allemaal en toen kwam ik de volgende dag weer op school, ik stopte de schijf in de pc ik zet de pc aan, en hij zegt dat NTLDR is missing. nou toen had mijn docent een paar opstart bestanden op floppy gezet waar ik dan kon opstarten. de bestanden zijn: -NTLDR -NTDETECT - BOOT.INI alleen hoe kan ik nou opstarten zonder dat ik die diskette nodig heb?? want die bestanden staan wel gewoon op de hardeschijf... wie kan mij daarmee helpen?
 • [url]http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm[/url] Doei van Boei
 • ik bedoel eigenlijk, dat ik niet meer met die diskette wil opstarten. want ik gebruik die schijf thuis ook en als ik hem op school erin doe dan moet ie opstarten maar dan zegt ie dat hij geen NTLDR kan vinden, omdat hij denkt dat mijn hardeschijf op moet starten en niet hijzelf. hoe kan ik het nou zo doen dat die hardeschijf van school altijd opstart op school en niet bij mij thuis???
 • Kan je hier iets mee doen: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=110591 http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=116358
 • Als de HDD in orde is, dan moet je met het commando's [b:b451bb55e9]fixmbr[/b:b451bb55e9] en [b:b451bb55e9]fixboot[/b:b451bb55e9] vanuit het Recovery Console het opstartgedeelte in orde zien te krijgen. Zet de betreffende bestanden (NTLDR, NTDETECT.COM en BOOT.INI) in de root van C: en je moet op kunnen starten. Mocht dat helemaal niet lukken, dan zou er iets met de HDD aan de hand kunnen zijn waardoor je er niet meer van op kunt starten. Helaas gebeurt dat wel eens. Maar voordat je de moed opgeeft zou je nog kunnen overwegen om WinXP te herinstalleren, dan merk je vanzelf of de HDD in orde is. Zorg in elk geval ook dat je C: partitie als actieve partitie staat ingesteld (kun je controleren met Fdisk of Partition Magic).
 • kijk mensen het zit zo. ik heb op school windows 2000. en thuis heb ik een eigen hardeschijf waar Winxp op staat. op de schijf van school sluit ik thuis aan als slave. en op school moet hij als master staan, dus booten. en thuis hoeft hij niet te booten. en thuis heb ik geen probleem. op school krijg ik de melding dat NTLDR mist, dat komt omdat hij niet op de hdd zoekt. en dat komt weer doordat hij denkt dat de hardeschijf thuis moet booten maar hij is de 1igste schijf in de pc (op school). dus moet hij wel booten maar hij doet het niet. en ik heb zelf al uitgevogeld dat je die 3 bestanden op een diskette moet zetten dat hij vandaar af naar de hdd kijkt of er een operatingsystem op staat. dit heb ik dus elke keer als ik de schijf thuis heb gebruikt. en nou vroeg ik mij af of er niet een mogelijkheid is om zonder die diskette op te starten, dus dat als ik die schijf thuis heb gebruikt en hem dan weer op school erin stop dat hij het meteen doet zonder dat ik die diskette met die 3 bestanden erin prop. zou dat kunnen?
 • zou dit dan helemaal niet kunnen??
 • boot op met een floppy. dan moet je met het commando's fixmbr en fixboot vanuit het Recovery Console het opstartgedeelte in orde zien te krijgen. Lezen is ook een kunst
 • kijk jij ook eens goed. want als ik de schijf thuis gebruik, hoeft die niet te booten. en op school moet die schijf wel booten. het heeft niks te maken met fixmbr en fixboot. want dan stop ik hem thuis weer in mijn pc en dan hoeft ie dus nie te booten, kom ik de volgende dag weer op school....zegt ie het weer NTLDR is missing... dit komt omdat hij denkt dat hij nie hoeft te booten omdat hij bij mij thuis nie hoeft te booten....khoop da je het nu begrijpt.. :wink: of moet ik nog duidelijker wezen?? :wink:
 • [quote:de88286e9d]kheb van school een hardeschijf gekregen, en daar moest ik windows2000 opzetten en dat was dan voor op school, maar je mocht die schijf ook thuis gebruiken. dus thuis had ik er XP op gezet zodat ik data van me eigen hardschijf over kon zetten op die schijf van school. [/quote:de88286e9d] Dit spoort niet met het onderstaande naar mijn idee.Het lijkt alsof je hierboven over een en dezelfde schijf spreekt. [quote:de88286e9d]ik heb op school windows 2000. en thuis heb ik een eigen hardeschijf waar Winxp op staat.[/quote:de88286e9d] Dit laatste zal het zijn. Als je eens op school opstart met de diskette,overschrijf,als je bent opgestart,dan de bestanden -NTLDR -NTDETECT - BOOT.INI die op de HDD staan,eens met de bestanden die op de diskette staan. Moet het daarna toch werken lijkt mij.
 • [quote:399377bb7e="watcher46"]kijk jij ook eens goed. want als ik de schijf thuis gebruik, hoeft die niet te booten. en op school moet die schijf wel booten. het heeft niks te maken met fixmbr en fixboot. want dan stop ik hem thuis weer in mijn pc en dan hoeft ie dus nie te booten, kom ik de volgende dag weer op school....zegt ie het weer NTLDR is missing... dit komt omdat hij denkt dat hij nie hoeft te booten omdat hij bij mij thuis nie hoeft te booten....khoop da je het nu begrijpt.. :wink: of moet ik nog duidelijker wezen?? :wink:[/quote:399377bb7e] hoe kan ik nou opstarten zonder dat ik die diskette nodig heb?? was toch echt je vraag, volgens mij ren jij je eigen echt voorbij
 • het klopt wat je zegt, maar dan ga ik weer naar huis, dus de schijf weer mee naar huis. pleur ik hem er thuis weer in (bij me andere hardeschijf die ik al had dus niet van school) en dan gaat alles nog goed. en dan ga ik de volgende dag weer naar school en dan doe ik de schijf van school weer in de pc op school en dan zegt ie weer dat hij NTLDR mist. dus het komt er op neer dat ik steeds die diskette moet gebruiken om windows2000 op te starten op school??
 • Vraagje:op school staat de BIOS zo ingesteld dat ie naar nieuwe hardware zoekt bij het opstarten en daarbij naar de juiste sokket kijkt? Het probleem zou ook een een hardware probleem kunnen zijn, zelfs dat er nog op school nog een DISKKETTE in het station zit. Je krijgt dan dezelfde melding! Suc6 :wink:
 • dus ik moet iets in de bios veranderen... kzal zo op school ff kijken bedankt :wink:
 • Correctie, controleer de boot opstart volgorde en of er wel een HD in voorkomt. Plus of er geen diskette in het station zit! suc6. 8)
 • ow zo...hehe verkeerd begrepen :wink: kga maandag weer ff watchen (begrijp je hem watchen...nickname: watcher46...hehe lache :P ) bedankt voor je acties..
 • Al bijna helemaal in het begin van deze topic zeg jij: [quote:180f8b02c8="watcher46"]kijk mensen het zit zo. ik heb op school windows 2000. en thuis heb ik een eigen hardeschijf waar Winxp op staat. op de schijf van school sluit ik thuis aan als slave. en op school moet hij als master staan, dus booten. en thuis hoeft hij niet te booten. en thuis heb ik geen probleem.[/quote:180f8b02c8] DUS: Thuis boot je niet op de school-HD, maar op je eigen HD. DUS: Op School boot je WEL op de School-HD. Dat eerste gaat goed: logisch toch? Op school, echter, gaat het niet goed. Dat komt omdat je School-HD ofwel een kapotte MBR heeft, helemaal kapot is of een gebrek aan niet-corrupte systeembestanden heeft. Als-ie helemaal kapot is heb je pech :cry: , maar voor die andere twee moet je even je WINXP-CDROM erbij pakken. start ermee op, start de recovery console, zet NTDETECT.COM, NTLDR en BOOT.INI terug (BOOT.INI staat neit op de cd, je moet er zelf een samenstellen), en voer 'FIXBOOT' en 'FIXMBR' uit en klaar is kees! je School-HD is opstartbaar. Zo zie ik het.
 • Ik ga het proberen, maar ik ga eerst het advies op volgen die Gu_Flater mij gegeven heeft...als dat niet lukt probeer ik jou manier.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.