Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win98 Upgrade met Full Install??

Anoniem
perloc
16 antwoorden
 • Op het werk hebben we een Win98SE upgrade CD die zodanig is beschadigd dat ie niet meer is te lezen. (CRC error) We hebben ook WIN98SE Full Install, maar daar kunnen we (zonder meer) geen Upgrade mee doen: Gates vindt dat we de Upgrade CD moeten aanschaffen.
  Ik heb ooit gelezen dat je ergens een system file moest deleten en dan gaat de upgrade WEL met de Full install.
  Wie weet??

  BVD
  MVG
  perloc
 • Wanneer je inderdaad een originele W98SE upgrade CD hebt (geen OEM versie), dan zou ik gewoon op zoek gaan naar een originele kopie. Je hebt een legaal serienr en je had een backup mogen maken en gebruiken.
 • [quote:18c74fa03b="perloc"]Op het werk hebben we een Win98SE upgrade CD die zodanig is beschadigd dat ie niet meer is te lezen. (CRC error) We hebben ook WIN98SE Full Install, maar daar kunnen we (zonder meer) geen Upgrade mee doen: Gates vindt dat we de Upgrade CD moeten aanschaffen.
  Ik heb ooit gelezen dat je ergens een system file moest deleten en dan gaat de upgrade WEL met de Full install.
  Wie weet??

  BVD
  MVG
  perloc[/quote:18c74fa03b]

  Wat is de bedoeling? Opnieuw instaleren of wat?
 • Gewoon eroverheen knallen
  Heeft bij mij alwel 20 maal gewerkt :lol:
  Maar waarom is dit nodig.. loopt de zaak vast of zo?
 • Je hebt een volledige OEM CD.
  Start in DOS; naar de windows directory van het te upgraden systeem, DEL WIN.COM
  En installeren maar.
 • Hans.Vosman, Inderdaad, ik had een backup mogen maken. Maar helaas niet gedaan. Het is een originele Win98SE Upgrade (onderwijs licensie) Ik meende dat we nóg een Upgrade hadden. We hebben veel computers, maar slechts een enkele originele Win schijf. De meeste computers worden geleverd met Windows geïnstalleerd, maar zonder de originele CD, behalve onze Compaq computers, maar dat zijn allemaal OM CD's en niet bruikbaar op een andere computer.

  Rataplantje. Natuurlijk wil ik Windows over de huidige zetten. Dat gaat niet want na korte tijd komt Windows terug dat al een systeem is geïnstalleerd en dat ik de Upgrade schijf moet kopen.

  Het is niet de eerste keer dat ik de melding: "No system found….. " krijg op een van onze computers van ons computer park.

  Ruud de Wit, Ik dank dat dit de tip is die ik zoek.

  Dank allemaal!
  MVG perloc
 • Dan is t toch helemaal gesneden koek?
  Op t moment dat win 98 vraagt waar de vorige versie staat vertel je 'm dat ie op D: ( als dat je CD is tenminste ) staat en gaan met die banaan
  De rest vd prog's laat ie wel staan hoor
 • @ Ruud : rename is een veiligere optie, dan kun je de zaak altijd weer terug- hernoemen en vervolgens in safe mode of in DOS weer aan t kl**ien gaan :P

  Ik moet bij mn standpunt blijven ( ik ben helaas een ouwe l*l :D ) dat en volledige herinstal er probleemloos overheenloopt zonder allerlei extra moves te maken
 • Anjo, ik krijg de indruk dat je dit nog niet hebt meegemaakt.
  Er wordt me geen enkele keus gelaten: Windows meldt stomweg dat er al een systeem is en dat ik moet opgraden. Die Upgrade moet ik kopen (purchase).

  Maar met de tip van Ruud de Wit denk ik wel dat het lukt. Morgen ga ik dat proberen.
  mvg perloc
 • Perloc

  Ik heb dit wel eens ( een keer of 20 ) :D meegemaakt. IPV Del WIN.COM kun je beter "rename win.com win.perloc"oid in DOS invoeren, dat geeft je de optie dat als er niets meer lukt je je oude INI files etc weer terug te zetten.
  De oplossinf DEL is nogal drastisch, vandaar mijn suggestie 8)
 • Klopt. Het gaat er om dat de nieuwe installatie het bestand win.com niet meer ziet staan. Dus een kwestie van hem hernoemen.
 • [quote:46b684014f="perloc"]Inderdaad, ik had een backup mogen maken. Maar helaas niet gedaan. [/quote:46b684014f]Soms even rondvragen in je kennissenkring die hebben soms ook wel een bruikbare backup. Als het goed is, is de "originele" update versie overal hetzelfde.
 • Anjo / Peter Vooges. Dat herbenoemen is natuurlijk wel een goede tip, maar de computer start niet op, dus ik heb er weinig aan die te herbenoemen. Zal het toch doen.

  Hans.Vosman Ik heb ik dit land (Mozambique) geen kennissen die ook Windows hebben. Ik werk op het tweede grote ziekenhuis van Mozambique en dat is de plaats waar die Windows CD's zouden moeten te vinden zijn. Niet dus, zoals ik al schreef. De enige die we hadden is onbruikbaar.

  Straks ga ik het proberen.

  Alle tipgevers bedankt.
  perloc
 • Zelf beschik ik niet over Windows 98SE NL upgrade, dus ik kan daar niets over zeggen. Ik heb wel een Engelstalige upgrade maar weer geen full 98SE versie in het Engels.
  Van Windows 98 beschik ik wel over upgrade en full. Als ik die vergelijk, dan zit er bij mij in ieder geval een verschil precopy2.cab
 • En opstarten met een bootdiskette lukt ook niet. Als dat namelijk wel gaat, zou je het bestand wel kunnen hernoemen.
  Als booten met floppy wel gaat, maar je hebt geen opstart diskette: www.bootdisk.com.
 • je kan er gewoon overheen instaleren met het volgende commando
  instellingen blijven dan staan

  start flop krijg je A:\ met cd rom ondersteuning

  dan A:\x: (enter) x is cd rom

  [b:27c16d27b2]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.