Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator in "Welkomst scherm" weergeven?

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Hoe krijg ik adminstrator in het windowsXP Welkomst scherm?
  Ik krijg nu alleen gewone accounts te zien en niet administrator.. Ik heb om er zeker van te zijn dat ik alle rechten heb meteen aangemeld als administrator maar dat kan alleen via zon aanmeld scherm waar je naam en wachtwoord in moet voeren… Iemand idee?
 • Als je het venster hebt met de icoontjes van alle gebruikers, moet je ctrl-alt-del indrukken, je krijgt dan het klassieke venster waar je je naam in kan vullen.
 • [code:1:2d1b594ca7]sV="HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList\Administrator" 'DW

  Sub Plugin_Initialize
  'String
  i=RegReadValue(sV)

  if i=1 then
  SetUIElement 1,true
  end if

  End Sub

  Sub Plugin_Apply(ElementIndex,ElementSubIndex)
  if GetUIElement(1)=false then
  If RegValueExists(sV) then Call RegDeleteValue(sV)
  else
  Call RegWriteValue(sV,1,2)
  end if

  Call Logoff()
  End Sub


  Sub Plugin_Terminate
  End Sub[/code:1:2d1b594ca7]
 • [quote:8b0d9521f6="Vunce"][code:1:8b0d9521f6]sV="HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList\Administrator" 'DW

  Sub Plugin_Initialize
  'String
  i=RegReadValue(sV)

  if i=1 then
  SetUIElement 1,true
  end if

  End Sub

  Sub Plugin_Apply(ElementIndex,ElementSubIndex)
  if GetUIElement(1)=false then
  If RegValueExists(sV) then Call RegDeleteValue(sV)
  else
  Call RegWriteValue(sV,1,2)
  end if

  Call Logoff()
  End Sub


  Sub Plugin_Terminate
  End Sub[/code:1:8b0d9521f6][/quote:8b0d9521f6]Dit moet ik kopieren naar kladblok en er een .reg bestand van maken?
  Hoe kom je daaraan? Ik kan je toch wel vertrouwen? :wink:
 • Nee, ik was ff een beetje stom bezig, sorry. :wink:

  In deze sleutel:
  [b:be759762a6]HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList\ [/b:be759762a6] moet je de waarde van [b:be759762a6]Administrator[/b:be759762a6] op 1 zetten.
 • [quote:e2957f8ab5="Vunce"]Nee, ik was ff een beetje stom bezig, sorry. :wink:

  In deze sleutel:
  [b:e2957f8ab5]HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList\ [/b:e2957f8ab5] moet je de waarde van [b:e2957f8ab5]Administrator[/b:e2957f8ab5] op 1 zetten.[/quote:e2957f8ab5]LOL Hoe weet je dat? (Gewoon ter intresse :) )
 • Add Administrator to Windows XP Welcome logon screen

  * Admin Tips
  o » Windows NT/2000/2003/XP Admin Knowledge Base
  + » Windows XP
  # » Registry Tips
  * » Security

  * Categories
  * Search
  * Article details

  * Section(s): Security
  * Created on Mar 23, 2004.
  * Last Modified on Apr 20, 2004.
  * Last Modified by Wayne Maples.
  * Rated 4.1 out of 5 based on 9 votes.

  1 2 3 4 5

  Want to easily switch between a user account and the builtin administrator account? Add the Administrator account to the Windows XP Welcome screen.

  Hive: HKEY_LOCAL_MACHINE
  Key: SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList
  Name: Administrator
  Type: REG_DWORD
  Value: 1 display on userlist

  Reboot and you will see Administrator as one of you logon choices. If you logon to a normal user account and want to switch to the builtin account:

  * Click Start
  * Click Logoff icon
  * Click Switch Users icon
  * Select Administrator , another account, or the the one you are logged onto.

  Enabling Switch Users is incompatible with VMWare workstation. VMWare is a niffty tool for support people. An NT or Linux version is available. You can use it to run virtual machines. For example, my primary operating system is Windows XP Pro. I use VMWare to run Windows NT, Window 2000, Windows XP Home, Mandrake Linux, and XP Pro in virtual machines running in windows. I highly recommend it if you need to run multiple operating systems or multiple versions of the same OS.
 • Kun je dan ook niet gewoon bij "gebruikers "in t configscherm een Admin aanmaken? Lijkt me simpeler 8)
 • [quote:5c1d75286f="Anjo"]Kun je dan ook niet gewoon bij "gebruikers "in t configscherm een Admin aanmaken? Lijkt me simpeler 8)[/quote:5c1d75286f]Nee hoor, want Administrator is een account welke al bestaat.

  [quote:5c1d75286f]LOL Hoe weet je dat? (Gewoon ter intresse )[/quote:5c1d75286f]Ik gebruik dit programma: http://www.x-setup.net
  Hier stond deze tweak ook tussen. Het fijne is dat je ook het script kan inzien en hier dus uit kunt halen hoe het werkt. Dat is alles. :D
 • [quote:4aa78a60ba="Vunce"]Nee, ik was ff een beetje stom bezig, sorry. :wink:

  In deze sleutel:
  [b:4aa78a60ba]HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList\ [/b:4aa78a60ba] moet je de waarde van [b:4aa78a60ba]Administrator[/b:4aa78a60ba] op 1 zetten.[/quote:4aa78a60ba]Eej man bedankt! Het werkt. Overigens moest ik een nieuwe DWORD sleutel invoeren, hij stond er nog niet… Zal hem eens insturen naar Tips & Tweaks van C!T :wink:
 • @ Vunce : Admin hoeft niet altijd active te zijn, er zijn plenty mensen die die account disablen, maar bedankt voor de tip, ik ga m zeker nog eens gebruiken voor de HCC helpdesk 8)
 • [quote:994202151c="Anjo"]@ Vunce : Admin hoeft niet altijd active te zijn, er zijn plenty mensen die die account disablen, maar bedankt voor de tip, ik ga m zeker nog eens gebruiken voor de HCC helpdesk 8)[/quote:994202151c]Tis niet echt disablen. Er word pas een aparte map in "Documents and Settings" aangemaakt als je er mee aanmeld en er mee werkt. Hij komt dan ook pas in het het lijstje met Accounts bij "User Accounts"
 • Dit alles lijkt bij mij niet van toepassing, ik heb geen administrator account bij gebruikersaccountsaccounts, alleen m'n eigen account (administrator). Dit terwijl ik de Administrator account toch meerdere malen heb gebruikt onder veilige modus. Ik kan ook in normaal windows niet met de administrator account inloggen alleen in veilige modus.
 • [quote:2d1b2bda9a="kid jansen"]Dit alles lijkt bij mij niet van toepassing, ik heb geen administrator account bij gebruikersaccountsaccounts, alleen m'n eigen account (administrator). Dit terwijl ik de Administrator account toch meerdere malen heb gebruikt onder veilige modus. Ik kan ook in normaal windows niet met de administrator account inloggen alleen in veilige modus.[/quote:2d1b2bda9a]En als je bij User Accounts nou eens aan zet dat je niet welkomst scherm wil…
  Je krijgt dus nu zon scherm waar je je naam en wachtwoord apart moet invullen, vul bovenin Administrator in… Als je onder de WinXP setup een spciaal wachtwoord daarvoor hebt opgegeven moet je dat natuurlijk ook invullen… :wink:
 • Heel grappig General X, maar ik heb van het begin af aan dat ik me niet aanmeld met het welkomstscherm, maar dmv mijn naam en wachtwoord in te vullen, als ik dan als Administrator in wil loggen en mijn wachtwoord (wat bij de Administrator account hoort) heb ingevuld zegt die pc dat die account is beperkt ofzo
 • Fijn is dit, niemand geeft antwoord. Zou iemand kunnen zeggen hoe ik dit wel voor elkaar krijg
 • [quote:63fe5062f1="kid jansen"]Fijn is dit, niemand geeft antwoord. Zou iemand kunnen zeggen hoe ik dit wel voor elkaar krijg[/quote:63fe5062f1]Hmm, ik had eerlijk gezegd niet eens door dat het je een vraag stelde.
  Ik zou zeggen, maak ff een nieuw topic aan.
 • OK, doe ik, momentje
 • ik doe het anders zo meteen wel, want dan kan ik meteen die foutmelding geven.
 • Hij staat er

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.