Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installatie win-xp pro

honeymaker
6 antwoorden
 • Hallo,

  Een nieuwe systeem aangeschaft. Hier stond win-xp home op voorgeïnstalleerd. Nu hebben wij win-xp pro en moet de home editie eerst verwijderd worden. Hoe doe ik dit?
 • Zorg dat je alle drivers en dergelijke van de in of aan het systeem gekoppelde componenten bij de hand hebt. (audio kaart, video kaart, printer en dergelijke) dan de schijf formateren en opnieuw installeren.

  …………

  Maar heb je meer voordeel bij Pro denk je ….
 • [quote:baf4173c5e="Linefood78"]Zorg dat je alle drivers en dergelijke van de in of aan het systeem gekoppelde componenten bij de hand hebt. (audio kaart, video kaart, printer en dergelijke) dan de schijf formateren en opnieuw installeren.

  …………

  Maar heb je meer voordeel bij Pro denk je ….[/quote:baf4173c5e]

  Juist, formatteren … maar hoe kom ik in dos? Dat is mijn probleem. Ik ben eigenlijk nog van de win98 generatie die een opstartdiskette gebruikt ;)

  Of ik er meer voordeel bij heb? Nee, maar dat is nou eenmaal het schijfje dat we hebben, en de product-key wordt nu niet geaccepteerd …
 • Nou als je nog zo'n opstartschijfje van Win98 hebt en er staat format.com ook nog op dan ben je koopman.

  Disk in drive A:

  Computer opstarten, zodra je op je scherm de a drive letter ziet staan met het bekende knipperende streepje.

  Dan type je format c: en geef je enter

  Zodra dit klaar is de diskette eruit, cd XP in de cdrom (zorg er wel voor dat deze dan als firstboot is ingesteld) weer opnieuw opstarten en dan zal XP vanaf cdrom worden geinstallerd.
 • Je kunt ook gewoon de PC vanaf de Windows XP cd-rom starten (wel eerst in de bios instellen dat hij vanaf CD-rom op mag starten natuurlijk). Vervolgens krijg je tijdens de installatie een aantal mogelijkheden om te formateren naar FAT of NTFS!
 • [quote:24e4a70af9="honeymaker"]Je kunt ook gewoon de PC vanaf de Windows XP cd-rom starten (wel eerst in de bios instellen dat hij vanaf CD-rom op mag starten natuurlijk). Vervolgens krijg je tijdens de installatie een aantal mogelijkheden om te formateren naar FAT of NTFS![/quote:24e4a70af9]

  Kijk, daar was ik ook [i:24e4a70af9]ongeveer[/i:24e4a70af9].

  Ik wil installeren, de schijf is ingedeeld in twee partities. Installeer ik op C, krijg ik de melding dat er al een besturingssysteem is geïnstalleerd op deze schijf, zegt hij dan. Klopt, alleen daar kan ik dus nogal weinig mee. Maar het formatteren lukt me dan niet … aangezien ik daar op de één of andere manier niet kan komen. Zet ik XP-pro op de D schijf, heb ik twee besturingssytemen … ook niet echt handig lijkt mij … ?

  Nu ben ik absoluut geen leek op computergebied, maar hier liep ik echt vast …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.