Vraag & Antwoord

OS Windows

PC start niet op van CD-ROM :-(

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Ik heb zojuist mijn PC geformatteerd om XP er schoon op te zetten maar de PC start niet op van CD-ROM.

  Ik heb het BIOS in eerste instantie ingesteld op CD-Floppy-HDD en ten einde raad alleen nog maar op CD maar hij doet het echt niet.

  Om toch iets te kunnen doen ben ik ten einde raad maar begonnen om W2000 te installeren omdat dat in eerste instantie met diskettes gebeurd maar op een gegeven moment moet de PC herstart worden en wordt wederom de CD niet gezien dus kan ik het verder schudden.

  Laatste optie was het installeren van W98 omdat dit vanuit DOS kan maar ook die stopt er mee als er een herstart plaats moet vinden bij gebrek aan de installatie CD.

  Wie helpt mij uit de brand ?

  Alvast bedankt,

  John
 • Dat riekt naar een hardware probleem. Weet je wel zeker dat de CD-ROM goed is? Of dat je die juist hebt aangesloten aan de IDE plug als master of slave?

  perloc
 • Er is helemaal niets aan de hardware van de PC gedaan, alleen de C-schijf schoongemaakt.

  Aangezien deze NTFS was en ik met herinstalleren al eerder had gemerkt dat er dan toch oude resten overblijven heb ik de partitie verwijdert en opnieuw aangemaakt en toen opnieuw geformatteerd. Ik heb nu het vage vermoeden dat het te maken heeft met het feit dat ik vergeten ben aan te geven dat C: de actieve partitie is want hij start nog niet op, ook niet van C:, wanneer er geen CD in de speler zit. Ik heb het aan de praat gekregen door de 2 bestaande CR-lezers los te nemen en er een andere aan te hangen.

  In ieder geval bedankt voor je reactie.

  John

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.