Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Register-onderhoud met RegCleaner

taco78
30 antwoorden
 • Klein vraagje over het aloude uitstekende programma RegCleaner van de Fin Jouni Vuorio. Destijds gratis, de huidige opvolger schijnt dat niet meer te zijn.
  NB: Niet te verwarren met de eveneens gratis Regclean die destijds gratis bij Windows werd geleverd.

  Nu de vraag:
  Als je handmatig in het register sleutels verwijdert, hetzij handmatig hetzij door de-installeren van programma's, ontstaan er zoals de meesten wel weten gaten die niet automatisch worden opgevuld. Gevolg is dat de bestanden user.dat, system.dat enz. als maar groter worden, ondanks het niet toenemen van de opgeslagen informatie erin.
  Naar mijn gevoel schoont ReCleaner die loze ruimten op, omdat ik niet het gevoel heb dat die dat-files extreme afmetingen gaan aannemen. Klopt dit? In de verder duidelijke handleiding kan ik hierover niets vinden.
  En ook niet via Google.
 • Je hebt gelijk, de goede oude RegCleaner is vervangen. Bij mij werkte dus niet meer. De nieuwe is niet meer gratis en heet nu RegSupreme. Ik heb deze 2x geprobeerd maar het is ellende. Erg agressief, ik kreeg gelijk opstart problemen.
  RegCleaner verwijderde de register sleutels goed. Natuurlijk ontstaan dan wel gaten maar dat gebeurd met de meeste clean programma’s. Niet alle gaten worden automatisch opgevuld. Daarom gefragmenteerd men (normaal) 1x per week
 • [quote:ae04bb818a="Falconetti"]Daarom gefragmenteerd men (normaal) 1x per week[/quote:ae04bb818a]Heb je voor het defragmenteren van het register niet aparte programma´s nodig? De standaard windows-defragmenter doet dat dacht ik niet.
 • Hier vindt je een goede register-optimizer om het register terug compacter te maken. (Defragmenteren is alleen voor het filesysteem en heeft inderdaad niets met het register van doen)
  http://home.t-online.de/home/lars.hederer/erunt/

  [i:98288dc374]Het is freeware, dus das meegenomen.[/i:98288dc374]

  Erunt is een ander freeware utillity dat je daar kan halen, maar heeft met deze toppic niets te maken. NTREGOPT is de file die ik hier bedoel.
  Suc6.
 • Oh ja, en hier vindt je een alternatieve registercleaner; toch ook wel gratis zeker!
  http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm
  Dit programma bevat buiten een registercleaner nog meer handige dingen voor de computermens.

  Dit soort programma's is met gezond verstand te gebruiken.
  Een register is snel in de soep gedraaid!
  (Laat bij "options" zeker "undo-files" aanmaken! (standaardinstelling dacht ik))
 • Je kan nochtans nog altijd de gratis versie van Jouni Vuorio downloaden.
  RegCleaner 4.3.0.780
 • Niet gratis, maar wel volgens mij de beste!!

  http://www.fixregistry.com
  egheal/index.htm
 • Bedankt voor de antwoorden, alleen ze gaan alle over de opvolgers van Regcleaner. Mijn oorspronkelijke vraag is hiermee nog niet beantwoord, die was nl. of Regcleaner de loze ruimten in het register ook opschoont.
 • [quote:effeb96cf5="J. de Boer"]Bedankt voor de antwoorden, alleen ze gaan alle over de opvolgers van Regcleaner. Mijn oorspronkelijke vraag is hiermee nog niet beantwoord, die was nl. of Regcleaner de loze ruimten in het register ook opschoont.[/quote:effeb96cf5]

  Ja, inderdaad.. Regcleaner doet dit. ;)
 • Als ik met de bedoelde regcleaner van Jouni Vuorio wat uit het register verwijder kan de utillity NTRegopt die ik sugereerde het register nog verder verkleinen.
  Het verbaast mij dat de regcleaner dit werkelijk doet, zomaar on the fly. NTRegopt moet het systeem rebooten na compacteren van het register.
 • [quote:d63e27fdc7="Decomp"]Als ik met de bedoelde regcleaner van Jouni Vuorio wat uit het register verwijder kan de utillity NTRegopt die ik sugereerde het register nog verder verkleinen.
  Het verbaast mij dat de regcleaner dit werkelijk doet, zomaar on the fly. NTRegopt moet het systeem rebooten na compacteren van het register.[/quote:d63e27fdc7]

  Ik dacht dat met 'loze ruimten opschonen' overbodige bestanden bedoeld werden. Regcleaner defragmenteert inderdaad het register niet zoals NTRegopt of Registry Compactor bijvoorbeeld wel doet.
 • [quote:0911b9ca36="miekiemoes"]Ik dacht dat met 'loze ruimten opschonen' overbodige bestanden bedoeld werden. Regcleaner defragmenteert inderdaad het register niet zoals NTRegopt of Registry Compactor bijvoorbeeld wel doet.[/quote:0911b9ca36]Nee, ik bedoel geen overbodige bestanden, maar als je normaliter een sleutel verwijdert, onstaat op die plaats een lege ruimte. De bestaande sleutels schuiven niet op. Op den duur is het een ware gatenkaas, net als een gefragmenteerde HD. Natuurlijk zijn daar tools voor, dat weet ik. Maar doet RegCleaner dat ook? Dat was mijn vraag. Blijkbaar dus toch niet?
 • Nee, jammer genoeg heeft regcleaner die optie niet. :(
 • volgens mij is er wel een mogelijkheid om dat defragmenteren te doen in win95/98 door op te starten in msdos mode en dan:

  [b:0b9df99137]scanreg /FIX [/b:0b9df99137]

  in te typen na het gecontroleerd te hebben zal de computer het register opnieuw opbouwen en daarbij de gaten verwijderen en het register verkleinen, alleen in windows 2000/ XP weet ik (nog) niet hoe dit te doen dus wat voor besturingssysteem heb je?
 • Heb Windows ME, en op een oudje nog Windows 95. Die scanreg.exe zit overigens niet op Windows 95, wel op ME. Maar ik red me verder wel met eventuele alternatieven. M'n oorspronkelijke vraag "doet RegCleaner dit ook?" is nu wel beantwoord. Iedereen bedankt.
 • Het beste onderhoud is 1x per jaar formatteren. Er is ook geen enkele ‘poets’ (clean) programma dat alles weghaalt. Ik bedoel dus rommel dat misschien na deinstalleren van een programma achterblijft.
 • Ben ik wel met je eens Falconetti, sommigen doen het zelfs nog vaker. Maar vaak doe je dit pas als de boel helemaal vastloopt. En dat is bij mij meer dan twee jaar geleden. En de kinderen die er regelmatig achter zitten zijn inmiddels ook wijzer en voorzichtiger :-? En ach, zolang alles vlekkeloos loopt …..
 • Persoonlijk formatteer ik 3à4 keer per jaar… niet omdat ik echt problemen ondervind, maar gewoon omdat ik zodanig veel items uittest dat zelfs na een deftige registry cleaner en andere cleaning tools ondervind dat er toch wel veel items nog altijd in het register achterblijven. Dus in mijn geval is dit wel nodig..
  Maar ja.. situaties verschillen nu eenmaal. ;)
 • Geloof het of niet ,
  maar ik doe het om de week.
 • [quote:1463259c03="Computerfreakje"]Geloof het of niet ,
  maar ik doe het om de week.[/quote:1463259c03]

  Is het toegelaten dat ik je zot verklaar?? :o :lol:
  Om de week?? Clean install? waarom is dat nodig??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.