Vraag & Antwoord

OS Windows

Data weg en toch weer niet na herinstallatie XP

7 antwoorden
  • Ik kreeg gisteren een vriend aan de telefoon die ik had aangeraden een herinstallatie van Windows XP home over zijn bestaande installatie te doen. Ik had hem gezegd dat zodra de setup over formatteren of iets met partities begon hij even heel goed moest lezen of moest bellen. Nu belt hij op dat hij data kwijt is zoals zijn documenten e.d. Nu dacht ik dat hij dan toch een fout gemaakt had tijdens de setup, maar in c:\program files zijn wel nog de reeds geinstalleerde programma's terug te vinden. Weet iemand wat er fout gegaan kan zijn? Hij woont dik 200km verderop dus ik heb zelf niet zo heel erg veel zin om even te gaan kijken. :)
  • misschien met hulp op afstand even kijken in zijn computer?
  • Nee, dat is helaas geen optie. Dus andere tips zijn nog van harte welkom.
  • Nu is het maar net de vraag, of hij ja heeft gezegd tijdens installeren, op de vraag of xp moet formateren. Is dit het 't geval. helaas. Is dit nee, dan valt er nog wel iets te redden. Je kunt dan bv je doc's veilig stellen, maar je moet dan wel office etc. opnieuw installere. Desnoods over de oude heen.
  • Omdat in c:\program file nog wel programma's staan die hij voor de herinstallatie al geinstalleerd had vermoed ik dat hij niet op "ja" heeft geklikt. Blijft alleen de vraag hoe het kan dat c:\documents and settings wel leeg is... Ik vind het maar een vaag iets eerlijk gezegd. :) Offtopic: @Rick Gimpel: Gefeliciteerd alvast met je 2000 posting! ;)
  • Bij deze dan nummer 2000, de felicitatie telt dubbel want het is vandaag mijn verjaardag. Maar ok, wbt je documents en settings, er is een nieuwe aangemaakt. Je zult zien dat er 2x een user en een administrator staat. Voorbeeld: eerst had je bv adminstatrator1234 en een 5678(of user). Je kunt de inhoud eens kopieeren van de oude naar de nieuwe en kijken wat er dan gebeurd. Controleer eerst de inhoud van de oude. Zoals adresboek, favorieten etc. en zet ze dan pas over. Werkt alles weer lekker, dan kun je van die ouwe zooi af. Suc7. Blijkt dat je pas bij een nieuwe topic omhoog gaat. :oops:
  • Alsnog ook gefeliciteerd met je verjaardag. :) Ik zag net dat ik het jaar van registratie had aangezien voor het aantal postings...je zit dus nog niet op de 2000...sorry. :oops: Er bestaan inderdaad twee mappen bij c:\documents and settings, maar helaas zijn beide leeg. Maar goed, ik denk wel dat we nu kunnen concluderen dat het in ieder geval de boel niet geformatteerd of gepartitioneerd heeft. Ik heb hem net zijn harde schijf laten doorzoeken op *.doc, maar helaas niks gevonden...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.