Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

explorer krijgt geen kontakt

None
3 antwoorden
  • Een vreemd probleem: mij systeem is xp home nl en heb een router/modem kombinatie(sweex). Wat gebeurt er: mijn screensaver staat op 5 minuten (dan slaat de sterrenhemel aan) en als ik dan b.v. een half uur later mijn muis beweeg, zie ik mijn buroblad weer en denk ik dat alles nog werkt. Maar wanneer ik explorer op wil starten kan ze niet een pagina bereiken. Hetlijkt wel of ook de router inslaap gevallen is. Ik reset dan mijn router en de boel werkt dan wel weer maar toch. Of staat er iets niet goed in beeldscherm opties of in energieschema s? Wie kent dit probleem?
  • Staat er een tabblad "energiebeheer" bij de eigenschappen van je netwerkkaart in het "apparaatbeheer"?
  • (Ik vind 't niet nodig om een nieuw draadje te openen, maar probeer even "in te haken" op 't draadje van de starter):

    Ik kom de laatste tijd nogal eens het fenomeen tegen op fora dat een PC, aangesloten op een router, zomaar "plotseling" geen URL's meer kan ophalen….

    Bij de een komt dit voor nadat …… (zoals bij de starter van deze thread), bij een ander is het volkomen "at random" en is het op geen enkele wijze reproduceerbaar.
    Ook ik heb een soortgelijke ervaring, voornamelijk met een 2e PC op een router. Bij deze (XP) PC ontstaat zo eens in de zoveel dagen een situatie dat er geen URL's opgehaald kunnen worden.
    Een reset van Modem/Router (kabel, Chello) heeft dan doorgaans succes, na een dergelijke situatie.
    PC nr. 1, op dezelfde router, geeft zelden of nooit kuren (OS: Win ME!).
    Router is toch niet een der minste: SiteCom DC-202.

    Merkwaardig genoeg blijft 't ico'tje in de systray altijd "knalhard" beweren dat er een (LAN) verbinding is…..(!)
    Dat er "verbinding" is blijkt ook uit het feit dat b.v. Norton keurig netjes "kijkt" of er nieuwe virus definities zijn, terwijl er geen enkele Internet pagina is op te halen….

    Ik ben dus aardig in staat om 't probleem tijdelijk op te lossen, maar niet permanent. Mogelijk zijn er onder jullie die aan kunnen geven waar dit probleem gezocht moet worden: PC/OS, Router, Modem?

    Groet,
    Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.