Vraag & Antwoord

OS Windows

interupt

15 antwoorden
 • Mijn systeem amd 1800+ wind.98 se 40 gb harde schijf. Sinds kort krijg ik geen toegang meer tot de cd rom. Iets met bronnen schijnt niet goed te zijn. Bij apparaten algemeen staat o.a. dit apparaat veroorzaakt een bron conflict vaste schijfcontroler. En dit staat bij lijst met apparaten die een conflict veroorzaken: interupt request 15,gebruikt door via pci to usb enchanced host controller interupt request 15 gebruikt door acpi irq houder voor pci irq besturing. Irq is niet handmatig in te stellen. Hoe kan ik weer toegang krijgen tot mijn cd rom?
 • Virus? Kijk hier even: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;nl;130179&product=w98 grtz Falco
 • Geen virus wel een irq of apparaat conflict dat ik niet opgelost krijg. Geen andere hardware alleen maar een agp video kaart.
 • Beetje vaag, welke type kaart is het? AGP… en dan? In het link naar Microsoft staat wel wat info bij punt 3. Maar goed op dit moment zie ik 2 mogelijkheden uitgaande dat deze videokaart nog goed is: 1-Eventueel Windows terug zetten (het systeem dus) naar een dag dat wel werkte. Of 2-Opstarten in veilige modus en vervolgens videokaart uit de hardware lijst verwijderen. Vervolgens opnieuw (normaal) opstarten en videokaart opnieuw installeren.
 • Ik heb maar brute maatregelen getroffen en de harde schijf geformateerd hij bleef maar weigeren vandaar. voorlopig staat het systeem stil. Bedankt.
 • Dat is wel erg heftig voor een videokaart conflict. :oops:
 • Ik heb de pc weer aangesloten maar als de bios de cd rom niet kan vinden lijkt het mij dat dat niets met de video kaart te maken heeft. De video kaart heb ik vervangen maar helaas geen sucses. Wat zou toch de oorzaak kunnen zijn, mobo naar de......?
 • Ik heb handmatig de cdrom aangegeven, maar ik kreeg de volgende melding: sec. master drive atapi incompatible, wat natuurlijk onzin is want die cd rom zit er al langer in.
 • Begint met een videokaart conflict en nu is het ellende. :cry: Is het mogelijk om meer gegevens te plaatsen m.b.t. hardware? Staat de jumper van de CD-ROM wel op master?
 • Ik heb niet verteld dat het de videokaart was, maar dat er op een gegeven moment alleen maar de videokaart in de pc zat. Uiteraard staat de jumper op master daar let ik als eerste op dus dat is het ook niet. Mijn vermoeden is dat het mobo toch naar de kloten is. En beetje raar vind ik dit wel want dit mobo is al het tweede dat het zelfde euvel heeft. Het eerste was pas 7 maanden oud toen zag de bios ook geen cd rom. Ik heb toen een nieuwe gekregen maar het vertikt het wederom. Bij Funprice nagevraagd hoe lang er garantie op zit en dat is maar een jaar, en het mobo is 1 jaar en bijna een maand oud. Pech dus, of niet?
 • Je hebt gelijk, sorry, het begon met een conflict en het niet kunnen benaderen van de CD-ROM speler. Van afstand is het moeilijk om exact alles te zien. Wat betreft CD-ROM problemen heb ik nog een engelstalige artikel van Microsoft, maar ik weet niet om welke type CD-ROM het gaat: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;131499&Product=w98 Ik begrijp niet wat ben je aan het veranderen in het BIOS. Als ik formatteer dan doe ik dit met een boot-floppy van Win98SE. Vervolgens ga ik Windows installeren vanaf de CD-ROM. Maar goed als je toch de BIOS instellingen verandert dan zou je (mits je een bootable CD_ROM hebt van Windows), de CD-ROM als first boot kunnen zetten (ide0 ffd1). Wil dat ook niet?
 • Had je dit ook al geprobeert Start Registry Editor Locate the UpperFilters value under the following key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} On the Edit menu, click Delete, and then click OK. Locate the LowerFilters value under the same key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} On the Edit menu, click Delete, and then click OK. Quit Registry Editor.NOTE: After you remove the Upperfilters value and the Lowerfilters value, if you notice lost functionality in a particular program, such as CD recording software, you may need to reinstall that software. If the problem recurs, consult with the software vendor for assistance. Restart your computer.
 • Sorry allemaal maar het ging er ook om dat de cd rom speler niet werdt herkend. Bij bios setup alle i.d.e. apparaten automatish laten zoeken, maar kon geen cd rom herkennen. Ja en dan houdt het natuurlijk op of niet soms? Het mobo heb ik van alles ontdaan en staat in een hoek wachtend op een reactie van Funprice i.v.m. de garantie. Garantie ja of garantie neen want het mobo is net 1 jaar en nog geen maand oud en bij tel. kontakt werdt mij verteld dat de garantie maar een jaar is. Maar ik heb ze laten weten dat ik hier niet mee akkoord kan gaan ik ben benieuwd wat hier uit de bus komt
 • Laheije, Dat klopt wel, het ging over: niet meer herkenen (benaderen) van de CD-ROM. Maar werkt de CD-ROM wel als je het aan een andere PC gaat koppelen? Je hebt ook geen gegevens van de CD-ROM geplaatst en ook niet van je mobo (merk, etc). Wat betreft garantie of niet op de mobo daar kan ik mee niet uitlaten, Een mobo (+BIOS) kun je testen of het werkt of niet door ALLES te ontkoppelen en vervolgens PC op te starten. Dus zonder HD, memory kaart, etc. Je stelling dat het is niet mogelijk om IRQ handmatig in te stellen, klopt niet. Dat kan wel. Aangezien je Windows 98 gebruikt soms is het nodig om de besturing van de CD-ROM anders in te voeren. Daarom heb ik vorige link geplaatst. Pas vanaf Windows ME ging het wat makkelijker met besturing en/of drivers. Als de besturing niet goed geïnstalleerd is of beschadigd raakt dan heb je een probleem. Het beschadigen van besturing kan op veel manieren gebeuren. Het meest voorkomende is het gebruik van de zogenaamde “clean” poets programma’s. Maar goed, het is niet mogelijk om vanaf hier te zien wat precies aan de hand is met de PC. Misschien kom je wel verder met Funprice.
 • Beste Falconettie. Ik heb n.a.v. je laatste bericht een paar vragen. De cd rom a open werkt op 2 andere comp. wel naar behoren Het mobo is van het merk asrock k7vt2. Het testen van het mobo en bios zonder hd en geheugen wat moet daarvan de uitkomst zijn.(m.a.w. wat doet het dan of niet) Hoe irq handmatig in te stellen. Hoe besturing anders in voeren. Hopelijk kan je me hier verder mee helpen. En tot slot heb ook al gestoeid met smartdrive in stellen. Huub

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.