Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PC start steeds opnieuw.

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Een kennis van mij zit met het volgende. Hij start op, en krijgt het windows xp opstartscherm. Vervolgens lijk het wel of de harde schijf iedere keer een seintje krijgt, dat hij moet stoppen, en begint alles weer opnieuw. Bios kan ik inkomen. Af en toe geeft hij aan in veilige modus op te starten maar dan gebeurd het zelfde. Harde schijf kapot?
 • Ik heb inmiddels de harde schijf in een andere pc gezet, kan de schijf goed zien. Alle bestanden etc, dus het lijkt erop dat de schijf niet kapot is. Maar zoals gezegd bij het opstarten raakt hij in een lus, en begint steeds opnieuw. Ik heb hier en daar via zoeken enige tips gewonden. Maar kan ik het eventueel oplossing terwijl die hdd dus in een andere pc zit?
 • Het blijkt dat er allemaal virussen in die hdd system restore zitten. Weer een stapje verder dus. Een virus heeft dus naar alle waarschijnlijkheid die lus veroorzaakt, in de boot sector. Hoe nu verder, iemand idee?
 • Mijn pc heeft soms het zelfde probleem, maar bij mij wordt het veroorzaakt als de pc bijv totaal is vastgelopen en daarom gerest wordt.
  Het gevolg is dan dat de pc dezelfde keuren vertoont.
  Mijn enige oplossing is om in de veilige modus op te starten om dan vervolgens een ander herstelpunt te kiezen.

  Dit probleem is denk ik ontstaan door sp-2, het lijkt wel alsof het register sneller vernield wordt.

  Ik zelf gebruik nod32 als antivirus pakket, ik scan regelmatig, maar ik heb geen virussen op mijn pc.

  Verder weet ik nog niet of dit een oplossing is, maar ondertussen heb ik de optie computer automatisch opstarten uitgezet.
  (te vinden via: start, configuratiescherm, systeem, geavanceerd, kies dan bij Opstart-en herstelinstellingen voor instellingen, daar zie je de optie : de computer automatisch opnieuw opstarten).
 • Door die kl*te lus kom ik er niet in als ik hem in de pc zet waaruit hij komt…
 • Hmm, en als je in de bios aangeeft op te starten via de cd en dan de pc op te laten starten via de windows xp cd om dan vervolgens een herstelfunctie te laten uitvoeren?
 • Als ik de herstelconsole wil uitvoeren vraagt de pc om een administrator wachtwoord, dat weet ik niet, evenmin als de mensen van wie de pc is, schiet dus niet echt op.
 • [quote:ca53e3ba9d="Henk Bakker"]Als ik de herstelconsole wil uitvoeren vraagt de pc om een administrator wachtwoord, dat weet ik niet, [/quote:ca53e3ba9d] Bij Windows XP Professional zou dat wachtwoord tijdens de installatie moeten zijn opgegeven. Bij Windows XP Home niet, dus kan bij dat wachtwoord dialoog op [Enter] worden gedrukt. Zie verder deze topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=129608&highlight=wachtwoord
  [quote:ca53e3ba9d="Henk Bakker"] Hij start op, en krijgt het windows xp opstartscherm. Vervolgens lijk het wel of de harde schijf iedere keer een seintje krijgt, dat hij moet stoppen, en begint alles weer opnieuw. [/quote:ca53e3ba9d] Heb je dat opnieuw opstarten ook als je die pc probeert op te starten met een minimale configuratie? Dus zonder PCI kaarten, en onboard hardware disabled in de BIOS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.