Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP: dubbelklik op ZIP opent zoekfunctie in het ZIP

Anoniem
Edmond Varwijk
3 antwoorden
 • Als ik dubbelklik op een ZIP bestand dan wordt deze geopend in de zoekfunctie van XP. XP wil dan zoeken in eht ZIp bestand. Hij moet het gewoon openen in de Verkenner met links de optie Alles Uitpakken. Ik kan niet vinden wat het is. Bij de bestandskoppelingen komt ZIP helemaal niet (meer?) voor.

  Weet iemand hoe ik het standaard gedrag herstel?

  groetjes Edmond
 • Ik zou eerst even controleren (in een DOS-box) of de extensie echt ZIP is en niet "ZIP.<iets>". Dan kan je misschien de juiste bestandstype-koppeling vinden.

  Zou je evt. ZIP kunnen toevoegen als nieuw bestandstype?
 • [quote:687f85d2d9="Edmond Varwijk"]Als ik dubbelklik op een ZIP bestand dan wordt deze geopend in de zoekfunctie van XP. (..) Bij de bestandskoppelingen komt ZIP helemaal niet (meer?) voor. [/quote:687f85d2d9]
  Het valt me zojuist op dat als je bij Bestandstypen ZIP selecteert en klikt op Geavanceerd, en vervolgens find als standaard ingesteld, inderdaad ZIP niet meer in de Bestandstypen wordt getoond. Dan kan deze zoals Maarten81 al aangaf, opnieuw worden toegevoegd. Klik op Nieuw. Typ ZIP, en klik op Geavanceerd. Gekoppelde wordt als het goed is automatisch voor geselecteerd op Gecomprimeerde map. Klik op OK. Dan Geavanceerd. Klik op Openen, en Standaard. OK.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.