Vraag & Antwoord

OS Windows

RAM-geheugen volledig benutten

13 antwoorden
 • Wat moet ik in het register aanpassen zodat Windows eerst het RAM-geheugen volledig gaat benutten voor hij begint te swappen? Ik heb getracht antwoord te vinden via de zoekfunctie maar vooralsnog niets gevonden...
 • Nou, dat gaat volgens mij niet lukken en het heeft ook geen zin want Windows zoekt zelf naar een optimale verdeling van de gegevens over het ram-geheugen het swap-bestand om de toegangstijden zo kort mogelijk te houden. Jim
 • Ik heb nochtans gehoord dat dit mogelijk was. Dit omdat het virtueel geheugen trager is dan RAM geheugen en Windows normaal gezien al virtueel geheugen gaat aanspreken voordat het RAM geheugen volledig benut is, wat dus resulteert in tijdsverlies. Daarom had ik graag zo'n aanpassing gedaan in het register...
 • Systeemprestaties verbeteren -------------------------------- Heb je thuis op de pc én Windows XP én 512 MB intern geheugen of meer, dan kun je de prestaties van het systeem aanzienlijk verbeteren door het besturingssysteem standaard volledig in het intern geheugen te zetten. Start hiervoor Regedit en ga naar HKEY-LOCAL-MACHlNE\System\CurrentControlset\Control\Session Manager\Memory Management\Disable PagingExecutive. Zet de waarde hier op 1 en start de computer opnieuw op.
 • Dit heb ik gevonden op The Gathering of Tweakers: [color=red:429c8467ce]Conservative Swap File Usage Adding the line ConservativeSwapfileUsage=1 to the [386Enh] section of System.ini can bring advantages for the DFW user and developer.[/color:429c8467ce] Dus open je verkenner, laat verborgen bestanden weergeven en voeg de regel "ConservativeSwapfileUsage=1" (zonder de aanhalingstekentjes) toe! Daarmee pakt Windows eerst het volledige RAM voordat er geswapped moet worden. Let op: Deze tip werkt niet (volgens de site) op Win95, Win98, Win98SE en WinME. Proberen maar! :P :P P.S. maak je wel eerst even een werkende backup van dit bestand? System.ini is een kritisch systeembestand van Windows, en die moet je niet mollen. Grtz. J.W.
 • [quote:317c910d70="neuf"] Start hiervoor Regedit en ga naar HKEY-LOCAL-MACHlNE\System\CurrentControlset\Control\Session Manager\Memory Management\Disable PagingExecutive. Zet de waarde hier op 1 en start de computer opnieuw op.[/quote:317c910d70] Is het niet zo dat je hiermee alleen de besturing laadt in het geheugen? Dan blijft er niet zoveel meer over voor andere programma's. Als je een berg geheugen hebt dan zal het trouwens best lekker werken, dus deze tip moet ik toch even onthouden, want ik wil graag van 512 naar 1024Mb. Bedankt! :P
 • Vreemd. Deze registry setting werkt juist ALLEEN in win9x, en niet in NT-achtingen.
 • [quote:b896b5767d="gerben"]Vreemd. Deze registry setting werkt juist ALLEEN in win9x, en niet in NT-achtingen.[/quote:b896b5767d] Heb XP, onder welke categorie valt die? Bij XP zal het dus niet werken om die aanpassing te maken in system.ini?
 • [quote:392eacb4a6="neuf"]Systeemprestaties verbeteren -------------------------------- Heb je thuis op de pc én Windows XP én 512 MB intern geheugen of meer, dan kun je de prestaties van het systeem aanzienlijk verbeteren door het besturingssysteem standaard volledig in het intern geheugen te zetten. Start hiervoor Regedit en ga naar HKEY-LOCAL-MACHlNE\System\CurrentControlset\Control\Session Manager\Memory Management\Disable PagingExecutive. Zet de waarde hier op 1 en start de computer opnieuw op.[/quote:392eacb4a6] als ik dit doe kan de dan wat kapot gaan ofniet?
 • [quote:6bdac70395="strifesmokeystrife"]als ik dit doe kan de dan wat kapot gaan ofniet?[/quote:6bdac70395]Ja dat kan. Maar 95% kans dat dat zo weer hersteld is.
 • is het niet simpeler om het viruteel geheugen gewoon uit te zetten als je voldoende RAM hebt. Eigenschappen van deze Computer - tabblad Geavanceerd Bovenste gedeelte (prestaties) op de knop instellingen klikken en dan weer naar Geavanceerd Vervolgens naar Virtueel Geheugen en daar de instellingen voor de betreffende schijf uit zetten. via de knop wijzigen.
 • Kan het ook met 512MB Geheugen?
 • Kwestie van proberen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.