Vraag & Antwoord

OS Windows

[w2k] na drie maanden is wachtwoord van gebruiker verlopen

7 antwoorden
  • Beste mensen, Ik gebruik een Windows 2000 Professional bakkie als server. Dit draait al enkele maanden goed. Nu kreeg ik gisteren de volgende melding toen ik in een gesharede map wilde: "Het wachtwoord van de gebruiker is verlopen" Een uiterst uniek bericht kan ik wel zeggen. Via het configuratiescherm heb ik het wachtwoord opnieuw ingevoerd voor desbetreffende gebruiker en alles werkt weer naar behoren. Kent iemand deze melding? En, is dit te omzeilen of uit te schakelen? De server moet het binnenkort een lange tijd zonder mij doen en ik wil niet dat dit bij andere gebruikers in huis ook gebeurd. Zij weten namelijk niet hoe ze de server moeten onderhouden. De clients draaien allemaal XP Professional en Home. ( 4 stuks) Daarbij moet ik vermelden dat de gebruiker bij wie dit euvel optrad de Administrator is, alleen met een andere naam. d.
  • ik weet het niet precies alleen bij NT was het user manager. ga je naar de eigenschappen van de betreffende user, ga dan naar password never expires ofzo. maar dat was bij NT
  • dergelijke functie kan ik bij w2k pro niet vinden helaas. iemand anders nog suggesties?
  • Ook niet hier ergens: 1-Log into the workstation (not the network) as the user Administrator. 2-Right-click on My Computer and select Manage. 3-In the tree view on the left browse down to Computer Management (Local) | System Tools | Local Users and Groups | Users. Als je daar op User Object (rechts) 2x klik dan moet 1 nieuwe venster komen met de optie van: Password Never Expires.
  • Kijk eens in Windows 2000 bij configuratiescherm - systeembeheer - lokaal beveiligingsbeleid - accountbeleid - wachtwoordbeleid. Volgens mij kun je het daar instellen. Het heeft bij mij op deze manier wel eens geholpen bij een W2000 werkstation.
  • Config => gebruikers=> geavanceerd=> gebruiker selecteren => eigenschappen => wachtwoord verloopt nooit aanvinken
  • Anjo bedankt. Het is trouwens: Config => gebruikers=> geavanceerd=> geavanceerd=> gebruiker selecteren => eigenschappen => Het zat in de Advanced User Management. d.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.