Vraag & Antwoord

OS Windows

Standaard lettertype van Windows issue

Anoniem
HankPiano
2 antwoorden
 • Ik weet niet goed waar ik moet beginnen en in welk subforum ik dit moet plaatsen. Ik zal proberen het probleem uit te leggen.

  Alle versies van Windows hebben een standaard lettertype. Dit lettertype is niet aan te passen. Je kunt deze letters wel groter maken, maar dan hebben programma's problemen met informatieknoppen. De letters zijn dan weer te groot daarvoor.
  Ik heb hier problemen mee. Ik heb moeite om mijn TFT scherm op zijn native resolutie van 1280x1024 te draaien. Ik vind 800x600 dan het beste, maar dan is surfen niet zo prettig. Op 1024x768 is de interpolatie weer slecht en op 1280x1024 vind ik het iets te klein.
  Zou daar verandering in komen? Deze letters zijn wel erg klein om op een meter afstand goed te kunnen lezen. Of is een meter van het beeldscherm te ver?

  Dit is een serieus probleem waar ik even geen raad mee weet. Wat is de beste oplossing?

  1. Draaien op native resolutie en dichter bij het beeldscherm gaan zitten.
  2. Het aantal DPI vergroten met alle risico's van dien
  3. Gewoon op 800x600 blijven. Letters zijn fijn, maar de resolutie is wel laag
  4. Andere optie?

  Mijn ogen zijn opzich wel redelijk, ik heb nog geen bril nodig. Laatst nog getest. Hebben jullie dan geen moeite met letters van 2 mm klein
 • Je hebt kennelijk een 17"-scherm. Dat heb ik ook, en ik heb hem gewoon in de native mode van 1280x1024 pixels staan omdat dat het scherpste beeld geeft. Om brilgebruik te vermijden heb ik in de eigenschappen voor het beeldscherm op tabblad Vormgeving gekozen voor schema 'Windows-standaard (groot)', en het is me nog niet opgevallen dat daardoor problemen met knoppen ontstaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.