Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wizard .NET Passport

Falconetti
12 antwoorden
 • De laatste tijd wordt ik te pas en te onpas lastig gevallen door het plots opduikende venstertje 'Wizard Net Passport'. Ik heb overal gezocht naar een optie om deze ongewenste aktie van Windows uit te schakelen; ik wil dat Passport helemaal niet dus ook niet ieder keer dat venstertje. Weet iemand hoe ik een eind kan maken aan die opdringerige Wizard?
 • Dubbelklik op Messenger.
  Bij Tools kies voor Options.
  Klik op tabje Preferences.
  Kijk als aangevinkt staat: Start met Windows. Zo ja, haal vinkje weg.
 • @Falconetti: Messenger? Die heb ik gelijk na installatie van XP met wortel en tak uitgeroeid :). Bedoel je dat bij Preferences van Messenger een verwijzing naar de .NET Wizard zit?
 • Dat bedoel ik ja.
  Heb je SP2 erop?
  Ik kijk straks nog verder maar ik moet nu even weg.

  groetjes
  Falco
 • Ja, ik heb SP2, maar daar heb ik zelf, en met behulp van XP-AntiSpy, het meeste uitgesloopt wat met beveiliging en privacy te maken heeft. Ik krijg dat malle schermpje tot nu toe ook alleen maar als ik gebruik maak van een usenet-service. RaarrrRRR :-? .
 • XP-AntiSpy schakelt 2 belangrijke bestanden ook uit. Deze 2 heb je WEL nodig voor SP2!
  Start\Uitvoeren (Run): typ daar het volgende en klik daarna O.K. = regsvr32 licdll.dll
  Herhaal dit maar dan met de volgende = regsvr32 regwiz.dll
 • Bedankt voor je antwoord en de moeite die je neemt, Falconetti.
  Ik heb de eerste opdracht uitgevoerd. De tweede ook, maar daarbij kreeg ik de melding: 'Het in het geheugen laden van de bibliotheek (regsvr32 regwiz.dll) is mislukt. Kan opgegeven module niet vinden'. Ik heb het (voor de zekerheid) ook nog even geprobeerd via start -uitvoeren - cmd en dan dezelfde opdracht maar ook dat lukte niet. Via Google ben ik zelf ook op zoek, maar als jij nog een idee hebt hoor ik dat natuurlijk graag. In ieder geval bedankt.
 • Hoi,

  Heb je wel een spatie gelaten na de 32? Dus: regsvr32 regwiz.dll ?
  Anders doe het volgende: Start\Uitvoeren. Typ daar: CMD en vervolgens O.K.
  In de Command Prompt venster typ: SFC /SCANNOW en klik O.K.
  Je wordt gevraagd naar de Windows CD. Bestand staat daar wel op.

  groetjes
  Falco
 • Hoi Falco,

  ik heb hetzelfde probleem maar zodra ik de Windows XP cdrom in de drive doe krijg ik de melding dat dit bestand niet op de cdrom aanwezig is.

  Wel heb ik op de harde schijf het dll-bestand regwizc.dll ontdekt. Gaat het om dit bestand? Dit bestand staat in de directory c:\windows\system32.

  Gerrit
 • Hoi Gerrit,

  Gebruik jij ook dat XP-Antispy?

  Dat met jou bestand klopt wel. Ook waar hij staat. Wat ik noemde: Start\Uitvoeren en vervolgens =
  Regsvr32 regwiz.dll intypen en dat bevestigen, heeft te maken met het registreren van het bestand. Sommige bestanden werken niet zoals men dat wil als ze niet geregistreerd zijn.

  groetjes
  Falco
 • @Falconetti: hier is het probleem inmiddels opgelost, de betreffende schermpjes zijn weggebleven sinds ik de bovenstaande opdrachten heb uitgevoerd. Thanx :) !
 • Falco,

  bedankt voor de info. Dan is mijn "probleem" opgelost.

  Gerrit

  :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.