Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PC start niet op in veilige modus

MKL
13 antwoorden
  • Ik zit met een vreemd probleempje. Ik heb Windows XP (home) opnieuw geinstalleerd, (zonder SP2). Nu doet zich het vreemde verschijnsel voor dat de machine niet meer in veilige modus wil opstarten. Na het indrukken van F8 krijg ik na enkele seconden een blauw scherm (jawel… het lijkt Windows 98 wel) met daarop een stuk tekst waar ik het naar mijn meneing belangrijkste deel van zal citeren. Het begint met: Er is een probleem gevonden. Windows is afgesloten om schade te voorkomen. Dan komt er een heel verhaal of er mischien nieuwe hard- of software is geinstalleerd en of dit de eerste keer is dat het probleem zich voordoet. Zo ja, start dan de machine op in veilige modus, is het advies. En dat was nou net de bedoeling en lukt dus niet. Het verhaal eindigt met: 0x0000000A, 0xF8A5A354, 0x000000FF, 0x805366E9. Komt iemand dit verhaal bekend voor en weet een oorzaak/oplossing? Ik hou mij van harte aanbevolen.
  • kan je van de cd opstarten en dan in de veilige modus komen?
  • Als ik tijdens het opstarten op F8 druk krijg ik de mogelijkheid op te starten vanaf HD of DVD. Kies ik voor DVD en druk dan weer op F* dan wordt gewoon de Windows setup gestart. Dus geen optie 'veilige modus'.
  • en gewoon opstarten gaat wel goed of krijg je dan ook het blauwe scherm? en is dit al meteen na de nieuwe installatie?

    m.b.v msconfig kun je bijv instellen wat er allemaal opgestart moet worden staat onder tab opstarten.
  • Het gewone opstarten gaat uitstekend. Om één of andere reden wilde ik in veilige modus opstarten en daar zit dus het probleem.
  • staat hier wat tussen voor je?

    http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/tips_trucs_windows/tips_en_trucs_windowsxp_7.aspx
  • Bedankt voor de tip, maar alles wat ik hier vind is een manier om de veilige modus aan het startmenu te koppelen, dus ik denk dat dit geen oplossing voor mijn probleem biedt.
  • Voor de duidelijkheid heb ik de complete tekst overgenomen welke te zien is als het probleem zich voordoet.

    Er is een probleem gevonden. Windows is afgesloten om schade te voorkomen.

    IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

    Als dit de eerste keer is dat u dit scherm met de stopfout ziet, moet u de computer opnieuw opstarten. Als het scherm nogmaals wordt weergegeven, kunt u het beste de volgende stappen uitvoeren: Controleer of alle nieuwe hardware en software op de juiste wijze is geïnstalleerd. Is dit een nieuwe installatie, vraag dan de leverancier of er nieuwe Windows Updates zijn die u nodig hebt.
    Als de problemen zich blijven voordoen, dient u alle nieuwe hardware en software te verwijderen of uit te schakelen. Schakel Bios geheugen opties zoals caching of het maken van schaduw kopieën uit. Als u voor het verwijderen of uitschakelen van onderdelen de veilige modus moet gebruiken, dient u de computer opnieuw op te starten, op F8 te drukken om de geavanceerde opstartopties te selecteren en vervolgens de veilige modus te kiezen.

    Technische informatie ( mogelijk in het Engels)
    STOP: 0X0000000A (0XF8A5A354, 0X000000FF, 0X00000001, 0X805366E9)

    Over de eerste melding is veel te vinden op internet, maar het handelt zich hiet dan steeds om uitschakelende machines of vastlopers. Wat met de laatse melding bedoelt wordt weet ik niet, kan er ook niets over vinden. Het betreft bij mij overigens een 'schone' installatie zonder enige wijziging in hard- of software, welke configuratie voorheen geen problemen gaf bij het opstarten in veilige modus. Overigens duurt het afsluiten van Windows wel erg lang. Ik hoop dat iemand hier een oplossing voor weet.
  • volgens microsoft is in de meeste gevallen deze foutmelding de oorzaak van driverproblemen heb je de meest recente drivers van je videokaart e.d geinstalleerd?
  • Klopt, heb ik ook gelezen. Ik heb de nieuwste geïnstalleerd (Asus 9520 VS) ondanks dat het tot een week geleden met de oude driver steeds goed ging. Helaas heeft ook de nieuwe versie het probleem niet opgelost.
  • weet je toevallig of je een VIA-chipset op je moederbord hebt? Heb zelf gehad met de VIA 4 in 1 drivers dat ik op een gegeven moment de meest gekke foutmeldingen kreeg. Na een update waren alle foutmeldingen verdwenen.
  • Ik ben niet geheel zeker van wat ik nu zeg, maar ik dacht te weten dat een Via chipset i.c.m. een AMD moederbord/processor ging??? Ik heb Intel dus denk ik geen Via chipset te hebben. Ik geloof echter dat ik de boosdoener opgespoord heb. Nero Incd. Ik ben het nog aan het testen, maar begin slaap te krijgen, dus morgen verder. Als mijn voorzichtige conclusie juist is meld ik mij morgen nog wel even. MKL, in ieder geval alvast bedankt voor het meedenken.
  • Inderdaad was InCd van Nero de boosdoener, het werkt nu weer normaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.