Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Messenger uitzetten ??

None
32 antwoorden
 • Weet iemand hoe je Windows Messenger kunt uitzetten en dan zodanig dat hij niet steeds probeert te openen als ik Outlook Express opstart. Want dat vind ik zo lastig.

  Ik dacht het MSN Messenger was, dus ik had al mijn .net passport ingevoerd. Echt balen.

  Iemand enig idee?
 • Start->uitvoeren
  RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove
 • Dank je.
 • Een andere mogelijkheid als je niet in het register wilt wijzigen:

  Zoek het bestand C:\WINDOWS\inf\sysoc.inf

  Dubbelklik op dit bestand

  Het bestand wordt nu in een teksteditor geopend

  Zoek in de sectie [Components] naar de regel: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7

  In deze regel verwijder je het woord "hide"

  De regel moet dan zijn:
  msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7

  Sla het bestand op via Bestand, Opslaan. Sluit het daarna af.

  In het "Configuratiescherm" kunt je nu bij "Software" en "Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen" het vinkje verwijderen bij "Windows-Messenger". Nu nog "Volgende" en "Voltooien".

  Weg is ie.
 • [quote:9299380969="roeske"]Een andere mogelijkheid als je niet in het register wilt wijzigen:

  Zoek het bestand C:\WINDOWS\inf\sysoc.inf

  Dubbelklik op dit bestand

  Het bestand wordt nu in een teksteditor geopend

  Zoek in de sectie [Components] naar de regel: msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7

  In deze regel verwijder je het woord "hide"

  De regel moet dan zijn:
  msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7

  Sla het bestand op via Bestand, Opslaan. Sluit het daarna af.

  In het "Configuratiescherm" kunt je nu bij "Software" en "Windows-onderdelen toevoegen of verwijderen" het vinkje verwijderen bij "Windows-Messenger". Nu nog "Volgende" en "Voltooien".

  Weg is ie.[/quote:9299380969]
  Ook dan wordt gewoon Windows Messenger un-installed en worden dezelfde wijzigingen in het register gemaakt.
 • ik heb het idee dat Suzanne wèl de Windows Messenger wil gebruiken, maar niet wil dat 'ie altijd opstart met Windows of Outlook. Volgens mij kan een dergelijke subtiliteit niet softwarematig bereikt worden. Het is en blijft een bron van irritatie, die koppeling.

  Vokt
 • Je kunt toch binnen messenger aangeven wanneer wel en wanneer niet op te starten?
 • Dat wel, maar als je dan outlook express opstart, komt messenger toch automatisch mee. En blijft ook draaien, als je OE weer met stopt. Het is bij mijn weten wel mogelijk. Heb het ook wel eens een tijdje zo gehad. Maar later toch MSN verwijderd, omdat ik het toch niet gebruik.
 • Eigenlijk wil ik gewoon dat Windows messenger niet meer opstart. Ik gebruik dat helemaal niet, ik ken ook niemand die het wel gebruikt. Het liefst zou ik het niet willen de-installeren, maar gewoon uitzetten voor altijd.

  Prettig zou zijn als er ergens een knopje zat dat het niet meer opstart ofzo. Ik heb zojuist MS Office Outlook geïnstalleerd en nu is win messenger nergens te bekennen. Lekker rustig.

  Voor de duidelijkheid ik gebruik MSN messenger soms wel eens en daar heb ik het dan ook niet over. Dat programma werkt meestal ok, en luistert tenminste naar de instellingen.

  Susanne
 • Tien tellen Google:
  http://www.winguides.com
  egistry/display.php/989/
  http://www.theeldergeek.com/prevent_messenger_from_running_in_outlook_express.htm
 • IN O.E ga naar Beeld/indelingen vink daar contactpersonen uit.
 • [quote:009624adb5="Venzent"]Ook dan wordt gewoon Windows Messenger un-installed en worden dezelfde wijzigingen in het register gemaakt.[/quote:009624adb5]Mee eens hoor Vinzent. Sommige mensen vinden het alleen "eng" om via regedit in het register zelf te gaan wijzigen. Maar uiteindelijk levert mijn tip dezelfde wijziging op in het register, alleen via een andere weg.
  Groet!
 • Ik heb net weer eens outlook express opgestart, maar bij mij wordt messenger niet opgestart.
  Er staat me iets bij dat ik dat in het verleden ook in outlook express heb ingesteld, echter ik kan die instelling nergens meer vinden.
  Ik weet niet of dat misschien veranderd is door sp-2.
 • [quote:c33e43560e="roeske"][quote:c33e43560e="Venzent"]Ook dan wordt gewoon Windows Messenger un-installed en worden dezelfde wijzigingen in het register gemaakt.[/quote:c33e43560e]Mee eens hoor Vinzent. Sommige mensen vinden het alleen "eng" om via regedit in het register zelf te gaan wijzigen. Maar uiteindelijk levert mijn tip dezelfde wijziging op in het register, alleen via een andere weg.
  Groet![/quote:c33e43560e]
  Als je via start->uitvoeren die regel invoert en op enter drukt, hoef je toch ook niet het register in, waar haal je uit mijn oplossing regedit uit op??????
 • Als je in OE bij Extra/opties uitvinkt Automatisch aanmelden en verder via msconfig bij tabblad opstarten ook alles van messenger uitvinkt, heb je volgens mij geen last meer van messenger.
 • Jan

  automatisch aanmelden staat niet aangevinkt, via msconfig kan ik niets vinden over messenger, nog andere oplossingen?
  ik wordt een beetje wanhopig van MSN, de kinderen gebruiken dit vaak, vandaar dat ik MSN niet wil verwijderen.
 • Kijk eens in Outlook Express/Extra/Windows Messenger tabblad "voorkeuren". Daar kan je e.e.a. uitvinken. Ook in Outlook Express/Extra/Opties tabblad "algemeen". Hier kun je Aanmelden Messenger uitvinken.
  Bij mij werkt dit prima. Ik heb nu icoontje messenger in Taakbalk met rood kruisje. Kan eventueel met rechter muisknop menu openen en aanmelden. Sukses!
 • [quote:b315e2ee47="Jan van Veen"]Kijk eens in Outlook Express/Extra/Windows Messenger tabblad "voorkeuren". Daar kan je e.e.a. uitvinken. Ook in Outlook Express/Extra/Opties tabblad "algemeen". Hier kun je Aanmelden Messenger uitvinken.
  Bij mij werkt dit prima. Ik heb nu icoontje messenger in Taakbalk met rood kruisje. Kan eventueel met rechter muisknop menu openen en aanmelden. Sukses![/quote:b315e2ee47]

  Mooi dat die optie er niet meer in zit, ik denk dat door sp-2 komt.
 • Ik heb ook XP home met SP2 op 2 partities. Ondanks allerlei negatievelingen op deze site werkt dit bij mij tot nu toe zonder problemen.
 • helaas, daar staan ook alle opties uitgeschakeld, vreemde is dat het niet altijd gebeurt, meestal bij de eerste keer bij het opstarten van Outlook, sluit ik deze af en start Outlook opnieuw op dan blijft MSN buiten werking met het rode kruisje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.