Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows ME start niet goed op

jolo
6 antwoorden
 • Ik heb Windows ME met Compaq Presario 4830, Pentium II 266mhz, 96mb ram. Ik heb nog niet zolang geleden de hele computer overnieuw gedaan. Vaak als ik de computer opstart krijg ik alleen een blauw windowsscherm en dan zie ik dus alleen de achtergrond verder nikx. Als ik dan de computer weer opstart gaat ie eerst schijfcontrole doen, en daarna doet de pc het weer. Maar ik wil dus dat de pc altijd goed opstart wat is de oplossing? Een nieuwe pc ga ik niet kopen dus.
 • [quote:4cf4ac9506="T84nl"]Ik heb Windows ME met Compaq Presario 4830, Pentium II 266mhz, 96mb ram. (..) Vaak als ik de computer opstart krijg ik alleen een blauw windowsscherm en dan zie ik dus alleen de achtergrond verder nikx. [/quote:4cf4ac9506] Heb je ook de chipset drivers voor het moederbord geïnstalleerd? Die chipset drivers kun je het beste installeren voor het installeren van de video drivers.

  Start > Programma's > Bureauaccessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Hardwarebronnen > IRQs. Controleer of de videokaart en de geluidskaart een eigen IRQ hebben. Post eventueel deze IRQ tabel. Controleer ook nog Onderdelen > Probleemapparatuur.
 • En zoals je mogelijk al eens gehoord hebt is ME niet de meest stabiele Windows (of beter de minst stabiele). Als je nog niet veel geïnstalleerd hebt of het probleem niet opgelost krijgt is het de volgende keer beter als je bijv 98SE gebruikt.
 • [quote:bfc138849d="jolo"][quote:bfc138849d="T84nl"]Ik heb Windows ME met Compaq Presario 4830, Pentium II 266mhz, 96mb ram. (..) Vaak als ik de computer opstart krijg ik alleen een blauw windowsscherm en dan zie ik dus alleen de achtergrond verder nikx. [/quote:bfc138849d] Heb je ook de chipset drivers voor het moederbord geïnstalleerd? Die chipset drivers kun je het beste installeren voor het installeren van de video drivers.

  Start > Programma's > Bureauaccessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo. Hardwarebronnen > IRQs. Controleer of de videokaart en de geluidskaart een eigen IRQ hebben. Post eventueel deze IRQ tabel. Controleer ook nog Onderdelen > Probleemapparatuur.[/quote:bfc138849d]

  Er is geen probleemapparatuur alleen iemand die mijn moeder met de computer had geholpen had de netwerkkaart uitgeschakeld. Maar daarvoor en daarna was het probleem van het opstarten er ook al.
  Er is geen probleemapparatuur.

  IRQ 0 Systeemtimer OK
  IRQ 1 Standaardtoetsenbord met 101/102 toetsen of Microsoft Natural Keyboard OK
  IRQ 2 Programmeerbare interruptcontroller OK
  IRQ 3 WDM-communicatieapparaat OK
  IRQ 4 Communicatiepoort (COM1) OK
  IRQ 5 ES1887 Plug en Play AudioDrive (WDM) OK
  IRQ 6 Standaarddiskettestationcontroller OK
  IRQ 7 Printerpoort (LPT1) OK
  IRQ 8 Systeem-CMOS/Real time klok OK
  IRQ 10 IRQ Holder voor PCI-besturing OK
  IRQ 10 Intel 82371SB - Universele hostcontroller voor PCI naar USB OK
  IRQ 11 IRQ Holder voor PCI-besturing OK
  IRQ 11 S3 ViRGE-DX/GX PCI (375/385) OK
  IRQ 12 PS/2 compatibele muispoort OK
  IRQ 13 Numerieke-gegevensprocessor OK
  IRQ 14 Intel - 82371SB PCI Bus Master IDE-controller OK
  IRQ 14 Primaire IDE-controller (dubbele fifo) OK
  IRQ 15 Intel - 82371SB PCI Bus Master IDE-controller OK
  IRQ 15 Secundaire IDE-controller (dubbele fifo) OK
 • [quote:8c1773607d="T84nl"]Er is geen probleemapparatuur alleen iemand die mijn moeder met de computer had geholpen had de netwerkkaart uitgeschakeld. [/quote:8c1773607d] Je IRQ tabel lijkt me in orde. De uitgeschakelde netwerkkaart staat er inderdaad niet in. Weet je nog wel welke IRQ die had? [quote:8c1773607d="T84nl"] Ik heb nog niet zolang geleden de hele computer overnieuw gedaan. [/quote:8c1773607d] Ging het om een upgrade, of een verse installatie? Dus met format C:
 • Verse installatie, weet dat niet van die netwerkkaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.