Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[win2000] Wachtwoord voor netwerk

tdw
8 antwoorden
 • Ik kan met de 2e PC via het netwerk niet inloggen op mijn eigen PC met win 2000. Er wordt gevraagd om een wachtwoord.
  Het liefste heb ik helemaal geen wachtwoord voor de 2e PC, maar als dat niet anders kan, dan wil ik graag weten, hoe dit in te stellen.
  Heb uiteraard de help funktie uitgeplozen, maar kom er niet uit. :roll:
 • [quote:853308e83c="Jank"]Ik kan met de 2e PC via het netwerk niet inloggen op mijn eigen PC met win 2000. Er wordt gevraagd om een wachtwoord. [/quote:853308e83c] En welke Windows heeft de 2de pc? Wat bedoel je met inloggen. Is het de bedoeling dat je vanaf de 2de pc de Win2000 pc overneemt, of wil je alleen bij een gedeelde map en/of printer komen?


  In Windows 2000 ga je als systeem beheerder naar Beheer > Locale gebruikers en groepen > Gebruikers. Daar klik je op de gebruikers naam. Daar zou je een vinkje kunnen plaatsen bij Gebruiker moet het wachtwoord wijzigen bij het inloggen (oid). Dan log je in met je gebruikers naam, en wijzigd het wachtwoord. Op de andere pc zou dan een gebruiker moeten worden aangemaakt met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord. Als je dan bij Netwerk verbinding maken, het pad intypt, dan typ je hetzelfde wachtwoord in, waarmee je bent ingelogt.
 • Hallo Jolo.
  Ik draai met de 2e PC onder WIN 98 SE.
  En ik hoef alleen eventueel gedeelde mappen in PC1 kunnen bereiken en gebruik kunnen maken van de printer.
  Een wachtwoord is in onze situatie overbodig.
 • [quote:f00617c1b2="Jank"]Ik draai met de 2e PC onder WIN 98 SE. En ik hoef alleen eventueel gedeelde mappen in PC1 kunnen bereiken en gebruik kunnen maken van de printer. Een wachtwoord is in onze situatie overbodig.[/quote:f00617c1b2] Hoe het zonder wachtwoord kan, weet ik voor het moment niet. Maar een wachtwoord hoeft geen probleem te zijn. Je kunt voor beide pc's automatisch inloggen via TweakUI. Ook het wachtwoord bij het inloggen van de win98 pc op de Win200 pc, kan door middel van een vinkje worden onthouden.
 • Bedankt voor je reaktie, maar op een of andere fiets krijg ik geen wachtwoord gecreeerd in WIN 2000. Dua vanaf de PC met WIN 98 kan kmniet inloggen, want ik heb geen wachtwoord. Heb dit ook nimmer aangemaakt bij de installatie.
 • Maar heb je al gevonden in Win2000 via Configuratiescherm > Locale gebruikers en groepen? Daar kun je nieuwe gebruikers aanmaken, en lid maken van een groep. Daar kun je ook klikken op Wachtwoord. (oid. Ik heb zelf een Engels talige Windows 2000) In Win98 kun je ook nog achteraf een wachtwoord toevoegen. Configuratiescherm > Gebruikers.
 • [quote:d6b0cdc8b0="jolo"]Hoe het zonder wachtwoord kan, weet ik voor het moment niet. [/quote:d6b0cdc8b0] Volgens deze discussie, zou dat moeten kunnen via de guest-account.
 • Vooralsnog heb ik inderdaad nu toegang tot beide PC's, wederzijds.
  Nog wel met wachtwoord. Maar er is een begin.
  Die andere discussie laat ik het weekend even overwaaien, ik lig vanavond in bed geloof ik nog in te loggen! :)
  Bedankt voor al je moeite Jolo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.