Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win XP startmenu werkt niet meer

kid jansen
24 antwoorden
 • ik heb win xp home, en maakte altijd gebruik van het xp startmenu i.p.v. het oude windows startmenu, nou heb ik dat menu nog wel, maar er komen geen programma's meer in die linker kolom, ik heb al geprobeerd in klassiek en dan weer terug, maar dat helpt niet. Enig idee hoe ik dit weer werkend krijg.
 • [quote:309562a1d5="kid jansen"]ik heb win xp home, en maakte altijd gebruik van het xp startmenu i.p.v. het oude windows startmenu, nou heb ik dat menu nog wel, maar er komen geen programma's meer in die linker kolom, ik heb al geprobeerd in klassiek en dan weer terug, maar dat helpt niet. Enig idee hoe ik dit weer werkend krijg.[/quote:309562a1d5](Kep Engelse windows dus je moet ff beredeneren wat de genoemde opties bij jou zijn!)
  Configuratie scherm > Taskbar and Menu Start > Tabblad 'Start Menu' > 'Costumize' (naast de optie 'Start Menu')

  'Numbers of programms on Start menu' aanpassen.

  Geen idee of het werkt maar het is meeste logische :wink:
 • Ik ben niet achterlijk ofzo hoor. Je kan ook rechter muisknop op de taakbalk>eigenschappen>menu start>aanpassen dan kom ik in dat scherm waarin je de volgende dingen kan instellen:

  Grote of kleine pictogrammen voor de programma's in de linker kolom

  het aantal programma's dat in die kolom kan komen te staan

  je kan de lijst van die recentelijk gebruikte programma's wissen

  Je kan in die linker kolom je email programma en je internetbrowser weergeven en daarbij kan je kiezen welke dat moeten zijn

  Bij mij staat het aantal weer te geven programma's op 20 en die lijst is niet gewist. Dus het lijkt mij niet echt op een foute instelling maar eerder op een gewone fout. Als iemand voor het hier wat duidelijker beschreven probleem een oplossing weet, graag, dan houd ik mij aanbevolen.
 • [quote:763bf14f36="kid jansen"]Ik ben niet achterlijk ofzo hoor.[/quote:763bf14f36]Fijn dat proberen een oplosing te vinden hier ook altijd zo gewaardeerd word :roll:
 • mijn excuses, maar ik ben geen leek. Ik heb zelf ook al meerdere dingen geprobeerd bij de instellingen van het startmenu, maar alles wijst erop dat het zoumoeten werken. het probleem is alleen dat het dus niet werkt. ik zit eigenlijk te wachten op iemand die dit probleem kent en zegt van dat en dat moet zo en klaar is kees of plak dit ……………… in uitvoeren. daar heb ik ook echt wa aan namelijk.
 • Gebruik jij toevallig MRU-blaster met de silent clean optie on?
  Als die silent clean een welbepaalde MRU verwijderd tijdens opstart heb je namelijk hetzelfde effect als jij voor hebt. Dan moet je soms je pc wat langer gebruiken aan één stuk vooraleer je daar terug gebruikte programma's ziet verschijnen.
  Volgens mij gaat het hier over één van de windows user assistent MRU's.
  Zou natuurlijk kunnen dat een ander programma hetzelfde doet.
  Ik veronderstel dat dit probleem zich nog niet zo lang voordoet, dus heb je eventueel onlangs een programma geïnstalleerd dat MRU's behandelt?
 • ik gebruik geen mru-blaster, en wat zijn mru's
 • Als je het programaatje TweakUI download (www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp) dan vind je hier onder customize and optimize>windows enhancements>start menu and taskbar>windowsxp startmenu een optie om frequently used applications aan of uit te zetten. Als je het vinkje bij hide weghaald zou hij het weer moeten doen.
 • 1) MRU list=[b:628a09678e]M[/b:628a09678e]ost [b:628a09678e]R[/b:628a09678e]ecently [b:628a09678e]U[/b:628a09678e]sed list; in feite gaat uw probleem over de MFU lijst ( [b:628a09678e]M[/b:628a09678e]ost [b:628a09678e]F[/b:628a09678e]requently [b:628a09678e]U[/b:628a09678e]sed list).

  2) Ga hier eens kijken: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;292504

  3) Je kan ook het advies van dlcvb eens uitproberen, zou wel eens kunnen lukken.
 • ik heb dat programmaatje gedownload, maar ik zie nergens customize and optimize staan?!?!
 • Er staat wel iets van start menu, maar daar vind ik alleen of progrmma's mogen verschijnen in de mfu
 • Heb het de laatste keer ook een aantal keren gezien, een nieuwe user aanmaken en de data overzetten bood toen uitkomst
 • [quote:218aaa4d65="red_bull"]Heb het de laatste keer ook een aantal keren gezien, een nieuwe user aanmaken en de data overzetten bood toen uitkomst[/quote:218aaa4d65]Concrete vragen terug graag via PB, topics waarop ik reageer checken is echt geen doen.
  waar slaat dat op
 • Sorry, verkeerde programma. Het programma dat ik bedoelde heet Tweaknow Powerpack 2005 en is te downloaden op http://tweaknow.fileburst.com/PowerPro-t.exe

  Succes.
 • wel freeware?
 • @ red_bull, zulk soort oplossingen zijn niet echt gewenst hier. Dat kan ik zelf ook wel bedenken, ik wil alleen oplossingen die echt het probleem oplossen. Niet er omheen werken.
 • En dan nog iets, het leuke van een forum is dat er meerdere mensen aan deel kunnen nemen en dat je op elkaars vragen kan reageren. Waar dat gebeuren van jou in resulteerd is een prive behandeling van een [b:a528e03a1d]niet[/b:a528e03a1d]-expert
 • @ dlvcb, ik heb dat programma gedownload, geen freeware merkte ik, maar ik zag dat dat vinkje bij hide frequently used apps stond er al niet. Ik heb er dus wel een vinkje gezet, opgeslagen, opnieuw opgestart, vinkje weer weg gehaald, opgeslage, opnieuw opgestart, maar geen resultaat. Ik zal dus maar de moeilijke manier proberen: die van Decomp.
 • dat gaat ook niet lukken, want daar staat alleen de uitschakeloptie
 • Sorry, dan houdt het voor mij op. Ik denk toch dat het iets in je register is, als ik iets vind hoor je het.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.