Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WinXP geeft vreemde response

didorno
3 antwoorden
 • Hallo Medeforumers,
  Ik krijg sinds 2 weken een vreemde response van m'n XP Pro machine (P4/2.8G-1G ram).
  Op de vraag 'ipconfig/all' of 'ping' krijg ik als response: 'ipconfig'(of 'ping') is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
  Ik heb - nog- geen internerverbinding, maar wel NOD32 actief en ook regalmatig gescanned met spybot en ad-aware(updates via werk), dus ik vermoed geen aanwezig virus.
  Ik ben bezig met de configuratie van een nieuwe versie van Smoothwall Epress 2.0 met een 3Com router, vandaar de 'ping en ipconfig' testen.
  De netwerk kaart is de op het Intel875 board geintegreerde 1G kaart en volgens de diagnostics is daar niets mee mis.
  Ik heb 5 PC's en 2 printers in het netwerk via een 8 poorts switch.
  Op de laatste poort van de switch hangt de Smoothwall box met als green IP 192.168.1.1 en als red ip 192.168.0.1.
  De router staat als 192.168.0.2 ingesteld en alle werk stations krijgen hun ip van de DHCP in de Smoothwall (zo zou het moeten zijn tenminste), hetgeen momenteel ook niet werkt.
  Het lijkt wel of de DHCP van de Smoothwall niet werkt.
  Deze Smoothwall PC is een nieuwe FIC P3/800Mhz-256Mb board met als eerste (groene)newerk kaart de op het board geintegreerde(Realtek RTL8139) en als tweede(rood) een Ovislink met Realtek RTL8139.
  Alles nieuw behalve de processor en de HD (Seagate ongeveer 6GB).
  Ik heb al met een andere PC geprobeerd waarop Smoothwall 0.9 staat of dat wat uitmaakte maar dat doet hetzelfde, terwijl dit tot op een paar weken terug goed heeft gewerkt.
  Heeft iemand iets dergelijks al eens meegemaakt en dan wat zou de oorzaak kunnen zijn?(de response van XP). Vr.Gr., Jos.
 • Jose Pablo, je schrijft een heel verhaal, maar komt je vraag er nu op
  neer dat ipconfig.exe niet wordt gevonden ?
  Bij mij staat dit bestand in C:\Windows\System32
  en in C:\Windows\ServicePackFiles\i386.
  Kijk eerst maar eens of ze te vinden zijn op de pc (m.b.v. zoekfunctie).

  Succes.
 • Hallo Didorno,
  Inderdaad werd dat command niet gevonden, maar ook vele anderen niet.
  Ik heb afgelopen zondag ten einde raad XP opnieuw over de "oude" instalatie heen gezet en dat heeft niets uitgemaakt, maar na het herinstaleren van SP1 werken all m'n comandos in het "DOS venster" weer gewoon. Voordat ik hiermee begon had ik een zeer uitgebreide virus scan door NOD32 laten uitvoeren en deze vond in een paar nog 'gezipde' files mogelijke virussen en die heb ik toen ook maar voor de zekerheid meteen verwijderd.Spybot en ad-aware vonden ook niets meer, maar het dos venster kende geen enkel comando.
  Dit probleem is nu opgelost na de herinstalatie van SP1 zoals ik schreef.
  Ook m'n smoothwall werk nu A-OK en het probleem daarvan was dat de geintegreerde netwerk kaart verkeerd werd herkend als een 8129 of 8139 terwijl het een veel nieuwere chip was. Met een andere netwerk kaart er bij en het overslaan van de geintegreerde werkt dat nu allemaal perfect.
  Het enige dat blijft 'spelen' is de vraag… waar is dat door ontstaan?
  Bedankt voor je bijdrage anyway. :D
  Vr.Gr. Jos.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.