Vraag & Antwoord

OS Windows

[WIN 2000] Autoexec.nt is weg

5 antwoorden
  • Heb al her en der oplossingen gevonden, maar ik kan het allemaal even niet volgen. Er moet het e.e.a. teruggezet worden begrijp ik. Momenteel zijn er progjes, die zich niet laten installeren, foutmelding m.b.t. 16 bits programma's. Wie heeft een simpele uitleg? Het terugzetten van betreffend bestand uit de map repair bood helaas geen oplossing. Mogelijk heb ik mijzelf de ellende op de hals gehaald, door wat te rigoreus spam te verwijderen. :oops:
  • Je mist het bestandje autoexec.nt (voorheen was dit autoexec.bat) Dit bestand is er om de dosomgeving te initialiseren. Open kladblok en zet dit erin : [code:1:cc374f9520] @echo off lh %SystemRoot%\system32\mscdexnt.exe lh %SystemRoot%\system32\redir lh %SystemRoot%\system32\dosx [/code:1:cc374f9520] Sla het bestand op als autoexec.nt in je Windows System32 map (opslaan als type : Alle bestanden, anders zet het er alsnog .txt achter) Dat zou moeten werken :)
  • Een wel heel simpele uitleg, mijn dank, want het werkt zoals het hoort! Helaas na 1 minuut was dit bestand al weer pinkelen, foetsie dus. Maar ik heb een mogelijke oorzaak, met het verwijderen van Bullseye, spam, wordt ook autoexec.nt verwijderd. :roll: Nu we dat weten en met jouw oplossing en een copie in de map Repair zien we de toekomst weer zonnig tegemoet. :wink:
  • Da's mooi graag gedaan :)
  • http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/showthread.php?threadid=14322 Haal het bestandje xp fix.exe draai het en het is gefixt. Jan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.