Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

opeens werken DOS prgs niet meer in W2K

Anoniem
Eddy X
21 antwoorden
  • Al meer dan een jaar gebruik ik DOS-programma's onder W2K. Werkte altijd prima.

    Zonder dat ik een oorzaak kan ontdekken, krijg ik nu de melding

    C:\WINNT\system32\autoexec.nt. Het systeembestand is niet geschikt voor MS-DOS- en Microsoft Windows-toepassingen.

    En vervolgens gebeurt er verder niets meer.

    Aan deze melding vooraf verschijnt telkens drie keer de mededeling:
    F:\AntiVirus\aswMonVd.dll. De DLL-initialisatie van een installeerbaar virtueel stuurprogramma is mislukt.

    Maar dat staat hier los van, want het heeft iets met de virusscanner te maken en ondanks deze mededeling werkten DOS-programma's altijd goed. Opnieuw installeren van de virusscanner biedt geen soelaas.

    Is dit een of ander virus? Lijkt me sterk, want ik heb mijn image van de C-schijf teruggezet en het euvel blijft.

    Wie weet raad?
  • probeer eens in de dosmodus rename autoexec.nt<spatie> autoexec.bat<enter> wel daarna je computer opnieuw opstarten
  • Bedankt voor de tip, maar hij werkt niet.

    Eerst kon ik natuurlijk niet vanuit Windows in DOS komen, want daarbij kreeg ik (logisch) dezelfde foutmelding.

    Via DOS-diskette toch in DOD gekomen. Zowel autoexec.bat als autoexec.nt bleken niet voor te komen (niet in root en niet in system32). Ik heb ze zeker weten niet verwijderd, en er komt nooit iemand anders aan mijn PC. Virusje toch?

    Vanuit imagefile zowel autoexec.bat als autoexec.nt teruggezet. Geen resultaat. Wat nu? Ook mijn scanner werkt met een TWAIN DOS-interface, en die werkt dus ook niet meer. Nu merk je pas hoeveel er nog op DOS gebaseerd is…

    Ik hoop wel dat iemand me kan helpen!!!
  • Kan dit je helpen ?
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324767
  • Ik heb hier ook al een topic over gestart en ik had hetzelfde probleem en bij mij is het opgelost:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=132519

    De reply van Error404 heeft me geholpen en nu doen de installs het weer. Het Autoexec.NT bestand miste op een of andere manier… Volg het laatste wat er op deze pagina wordt gezegd:
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324767
    (Dat met het aanmaken van nieuwe Config.NT en Autoexec.NT bestanden)
  • Hartelijk dank, ouwe rotten, maar ook dit helpt niet. Het lijkt inderdaad precies op mijn probleem, maar na herstellen van command.com, autoexec.nt en config.nt, uiteraard in de juiste map, blijft het probleem zich voordoen.

    Ga me nou niet vertellen dat ik dan maar moet formatteren en opnieuw installeren, hè?!


    Wie weet wat wijze woorden?
  • je hebt toch niet alleen de [expand] commandlines geprobeerd he? dat werkte ook niet bij mij, maar wel het opnieuw aanmaken van Config.NT, Autoexec.NT en Command.com bestanden… Ander ben ik bang dat je wel een een schone installatie moet gaan denken… Heeft de windows XP cdrom niet een optie waarmee je je windows dist kan 'repairen'?

    succes
  • Ja, alles volgens het briefje gedaan.

    En ik heb geen Windows XP, maar Windows 2000. En herstellen is er met die CD niet bij…

    Maar een schone installatie: spaar me! Heb ik daar een image voor gemaakt?

    Wie helpt????????!!!!!!!
  • ahhh, kijk, windows 2000 dus he… Ik weet niet of het veel verschild tenopzichte van XP met de autoexec.nt en config.nt bestanden maar ik zal even op microsoft.com doorspitten…
  • En ik maar wachten op deze oude rot…

    Dan toch maar afscheid nemen van al die trouwe DOS-programma's?

    Het is toch te gek!! Is Windows dan toch de baas? Zegeviert de mens niet meer over de computer? Ik kan niet eens meer scannen! Te gek voor woorden! En niemand kan me helpen???
  • Wat bij mekaar gezocht:
    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=876610&highlight=#876610
  • http://www.softwaretipsandtricks.com/forum/showthread.php?threadid=14322


    Haal de xp fix.exe op en installeer en het is gefixt

    Jan.
  • http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=132395

    Hier staat ook het antwoord van Jan bij, maar ook een andere optie, die ik heb gebruikt bonder WIN 2000. Daarna wel even bij eigenschappen van autoexec.nt alleen lezen aanvinken.
    Probleem schijnt zich nogal eens voor te doen bij het opruimen van spam met Hijack this.
    Wel opvallend dat het probleem met de autoexec.nt net zo vaak op het forum begint voor te komen, als de gevallen blaadjes op het trotoir. :wink:
  • Dank jullie allemaal zeer voor jullie meeleven en meedenken!

    Het zelf terugzetten (vanaf CD) werkte niet. Het zelf aanmaken van config.nt en autoexec.nt werkte ook niet. Maar het draaien van XP-fix.exe bood de oplossing, ook al schijnt dit niet veel meer te doen dan het terugzetten van genoemde drie bestanden.

    Snappen doe ik het dus niet, maar werken doet het wel!

    Nogmaals dank, en vol goede moed op naar het volgende probleem: over vijf jaar of zo?
  • Haha, nee hoor!! De vijf jaar zijn alweer voorbij:

    Na het opstarten van de PC is DOS wederom niet meer beschikbaar. Draai ik dan XP-fix, dan is het weer in orde.

    Wat nu weer?
  • Heb je programma's draaien die adaware of spyware verwijderen ?
    Schakel ze uit, succes niet verzekerd, maar vermoedelijk ligt hier de oorzaak.
    Indien hierna alles terug normaal werkt, programma's updaten naar nieuwste versies.

    Hou ons op de hoogte. :o
  • Nee, ik heb alleen ZoneAlarm, Avast en Dialer Detect draaien…

    Adaware en Spybot draai ik af en toe handmatig, maar heb ik in dit geval niet gebruikt. Bovendien heb ik daarvan de nieuwste versies.

    Heb XP-fix nu maar in mijn map Opstarten gezet, maar erg elegant is dat natuurlijk niet. Het werkt echter wel…
  • Doe eens het volgende
    Start zoeken, tik in autoexec.nt
    normaal zal ie dit bestand vinden in andere mappen, kopieer vervolgens een van de gevonden autoexec.nt naar de system32 map.
    En kijk eens of het nu werkt.
    Vindt ie ze nergens, dan kan je hem van je cd nog halen
    http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324767
    Opgepast het is niet eender welke versie van dit bestand naar de map system32 gaat, probeer eerst deze met de laatse datum, keer vervolgens terug naar een eerdere als het niet werkt.
    Hij moet overeen komen met de service pack versie die je hebt.
  • Raar hoor, een bestand kan niet zomaar uit een systeemmap verdwijnen, één of ander programma moet de oorzaak zijn.

    Ik ben niet vertrouwd met Win2000, maar onder WinXP, staan deze bestanden in c:\windows\system 32 en niet zoals de foutmelding die je krijgt in: C:\WINNT\system32\autoexec.nt

    Een idee ?
  • Persoonlijk blijf ik ook Hijack this als mogelijke veroorzaker en door bij eigenschappen alleen lezen aan te vinken lijkt het er bij mij op, dat bewust bestandje niet meer spontaan verdwijnt.
    Die laatste tip gevonden in de zoekfunktie op dit forum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.