Vraag & Antwoord

OS Windows

[ synchroniseren ] hoe dan?

7 antwoorden
  • Hi computer fanaten, Even een vraagje, ik hoop dat iemand me kan helpen. Ik werk voor school vaak aan documenten, dat doe ik de ene keer op mijn laptop mobiel, de andere keer op een school-computer en dan weer thuis via een USB-stick. Hoe houd ik nou op een makkelijke manier mijn documenten actueel? Kan dat met een 'werkmap' in Windows of op een andere manier? Ik ben al aan het knutselen geweest, maar het lukt me niet echt. Alvast hartelijk bedankt.
  • In Windows9x had je een map "briefcase" die speciaal daarvoor was bedoeld. Of dat in XP bestaat weet ik eigenlijk niet. Het komt er volgens mij op neer dat, als je iets synchroniseert, dat de nieuwste versie wordt overgekopieerd naar het doel, alsook alle bestanden die nog niet bestaan.
  • Ja, dat is eigenlijk wat ik wil. Ik weet hoe ik netwerkbestanden als die off-line zijn geweest en bijgewerkt kan synchrnosieren met het netwerk, maar daar heb ik dus weinig aan nu. Ik hoop dat er een goede oplossing voor is.
  • Altijd op je USB stick opslaan? en thuis een kopie (backup) maken voor de zekerheid (kan eventueel met een batchfile geautomatiseerd worden). Een andere mogelijkheid is een programmaatje te gebruiken waarmee je kunt synchroniseren. Daar zijn er legio van te vinden op internet.
  • Deze bijvoorbeeld [url]http://www.zdnet.nl/downloads.cfm?id=36549[/url] Greetz
  • Mijn USB-stick is niet groot genoeg, dus ik moet er altijd enkele o de server laten staan. Zo'n programmaatje is inderdaad erg handig, als ik het goed begrijp is het daarmee mogelijk altijd mijn USB-stick te synchroniseren met mijn map op de server?
  • [quote:f9167163b4]Mijn USB-stick is niet groot genoeg, dus ik moet er altijd enkele o de server laten staan.[/quote:f9167163b4] De grootte van de USB-stick blijft natuurlijk de beperkende factor,maar dat geldt voor elk programma wat je zult gaan gebruiken. Dit vond ik in de help bv over servers [quote:f9167163b4]Q: I want the source to be my FTP server, not the destination. How do I do that? A: The source & destination labels are purely for the benefit of the user. In reality they are just two locations that have equal status. How they are used depends upon the settings. To treat your FTP server or ZIP archive as the source, just change the profiles settings on the Advanced tab. For example, if you want to do a backup from a ZIP file or FTP server, modify your profile, go to the Advanced tab and select: 'Destination overwrites source always', 'Do nothing, skip the file', and 'Copy file to source'.[/quote:f9167163b4] De site, [url]http://www.2brightsparks.com/syncback/[/url] De Flash tutorial, [url]http://www.2brightsparks.com/tutorials/tutorials-hub.html[/url] Laat ff horen wat je er van vindt 8) Greetz

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.