Vraag & Antwoord

OS Windows

Is SP 2 van Windows XP wel echt nodig?

Anoniem
h.enk
20 antwoorden
 • Ik heb Norton Internet Security 2004 op mijn computer met Windows XP.
  Daarnaast heb ik Spybot en Ad-Aware SE.
  Ben ik dan voldoende beveiligd of moet ik sp 2 toch installeren?
 • Nee. SP-2 is voor de meute die nooit de moeite heeft genomen om een firewall en/of virusprogramma aan te schaffen.
 • [quote:9cf85071ee="bavel"]Nee. SP-2 is voor de meute die nooit de moeite heeft genomen om een firewall en/of virusprogramma aan te schaffen.[/quote:9cf85071ee]

  volgens mij zitten er ook wel wat beveiligings updates in hoor. ik zou het dus wel even installeren, kleine moeite lijkt mij.
 • [quote:2e3241eb3c="bavel"]Nee. SP-2 is voor de meute die nooit de moeite heeft genomen om een firewall en/of virusprogramma aan te schaffen.[/quote:2e3241eb3c]

  Tjonge reageer dan niet zou ik zeggen, de firewall van xp is nog steeds zo lek als een zeef en een antivirusprogramma wordt nog steeds niet meegeleverd met xp.
 • ik zeg sp2 is nog niet perfect.. werkt alles nog goed laat het dan zo.. ok als je pc gaat formateren is het wel handig om sp2 te downen.. maar zo niet gewoon laten.. [img:fd22bacffc]http://party.snt.utwente.nl/images/light/smileys/yes_new.gif[/img:fd22bacffc]
 • de pc van me vriend crashte doen die het installeerde. En sp2 maakt een nog groter beveiligingslek in je computer… stond in de computertotaal van november.
 • ik heb goede ervaring ermee, geen problemen behalve soms irritante vraagvensters die vragen of je zeker weet dat je iets wilt doen? Waarom heb je dan pop-up blokkering als sp2 die functie gewoon overneemt, bovendien vertraagt het de pc. Kun je daarmee leven dan moet je het zeker installeren.

  Pieter
 • @ Karo: ik denk dat je niet veel problemen zult krijgen als je geen rare dingen doet. Opzich is de installatie van SP2 niet essentieel, daarnaast hebben toch (veel) mensen klachten. Als je even de zoekfunctie gebruikt ([i:fd03827a5e]SP2[/i:fd03827a5e]) vind je genoeg meningen en ervaringen. Je kunt de installatie ook gewoon een tijdje uitstellen en wachten op andere updates.
 • Een systeem dat doet wat het moet doen, en waar bv een goede virusscan zoals Norton AVirus opstaat, hoeft geen updates.
  Lekken en bugs eruit halen om andere te installeren. Je reinste onzin. Ondertussen blijft Microsoft in de actualiteit met zijn nooit op punt gezette en afgewerkte besturingssystemen en blijft de kassa rinkelen.
  Het werkt echter wel als je ermee doet wat moet….
  Laat je nooit updates aanpraten door diegenen die er geen bal vanaf weten of die het trachten aan te praten uit commerciele overwegingen !
  Ik heb nog nooit updates gedaan en zit toch 24/24 op internet.
  Ik heb nog nooit moeilijkheden gehad, en draai al 4 jaar met dezelfde Windows zonder format of wat dan ook…..
 • [quote:86aed7478d="Alicante"]Een systeem dat doet wat het moet doen, en waar bv een goede virusscan zoals Norton AVirus opstaat, hoeft geen updates.
  Lekken en bugs eruit halen om andere te installeren. Je reinste onzin. Ondertussen blijft Microsoft in de actualiteit met zijn nooit op punt gezette en afgewerkte besturingssystemen en blijft de kassa rinkelen.
  Het werkt echter wel als je ermee doet wat moet….
  Laat je nooit updates aanpraten door diegenen die er geen bal vanaf weten of die het trachten aan te praten uit commerciele overwegingen !
  Ik heb nog nooit updates gedaan en zit toch 24/24 op internet.
  Ik heb nog nooit moeilijkheden gehad, en draai al 4 jaar met dezelfde Windows zonder format of wat dan ook…..[/quote:86aed7478d]


  SP2 is wel aan te raden omdat er ook beveiligings updates inzitten, dus ook lekken in Internet Explorer 6 worden gedicht.
  Ik zal het zeker aanraden om het te installeren.

  BTW nog een opmerking aan Alicante bugs zitten niet alleen in microsoft software maar ook in Linux en OSX.
  Dat JIJ nooit updates installeerd betekend nog niet dat niemand dat moet doen omdat JIJ toch nooit problemen hebt met je computer, niet iedereen gebruikt dezelfde programma's als jij dus geen 1 computer is hetzelfde, sommige mensen zijn vatbaarder om gehacked te worden dan jij.

  En Norton dat is 1 van de slechte viruscanners van deze tijd het vreet alleen maar system resources :wink:


  Je hoeft natuurlijk ook niet zo te FLAMEN op microsoft
  [quote:86aed7478d]Ondertussen blijft Microsoft in de actualiteit met zijn nooit op punt gezette en afgewerkte besturingssystemen en blijft de kassa rinkelenLaat je nooit updates aanpraten door diegenen die er geen bal vanaf weten of die het trachten aan te praten uit commerciele overwegingen ![/quote:86aed7478d]

  Ten eerste je bent kortzichtig eigenwijs arrogant want je zit te flamen.
  Ten tweede je kent de gevaren van internet niet, je installeerd nooit updates (zeg jij)
  Ten derde Je brengt anderen in gevaar voorbeeld (Je hoeft je auto niet een APK, kleine/grote beurt te geven, je auto rijdt toch nog?)
 • [quote:11cae659b9="Alicante"]Laat je nooit updates aanpraten door diegenen die er geen bal vanaf weten of die het trachten aan te praten uit commerciele overwegingen ![/quote:11cae659b9]
  Maar door de ànderen mag je het je toch wel laten aanpraten hé? Door diegenen die het dan tòch kunnen weten vb. ? :D
 • Heb je nog nooit een reinstall gedaan?
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=808826&highlight=#808826
 • [quote:631dda3dbe="Alicante"]Een systeem dat doet wat het moet doen, en waar bv een goede virusscan zoals Norton AVirus opstaat, hoeft geen updates.[/quote:631dda3dbe]Dat is werkelijk grote onzin. Een niet geupdate XP systeem dat rechtstreeks aan het internet gehangen wordt heeft binnen no-time een worm te pakken. Dat houd geen enkele virusscanner zomaar tegen. Zeggen dat een systeem niet geupdate hoeft te worden met kritieke patches is m.i. behoorlijke struisvogelpolitiek. Niet dat je blindelings achter iedere update aan moet lopen, maar niet updaten is gewoonweg vragen om moeilijkheden.
 • Er is een duidelijk verschil tussen een fout in de Windows-code die geexploiteerd kan worden door iemand die kwaadwil en een virus(scanner). Dus niet patchen omdat je een virusscanner hebt is totale onzin. Beide doen, het andere niet laten.

  groetjes Edmond
 • Heb je nog nooit een reinstall gedaan?
  [quote:6aa92c5551]en draai al 4 jaar met dezelfde Windows zonder format of wat dan ook…..[/quote:6aa92c5551]
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=808826&highlight=#808826
 • [quote:7170cc3eb8]http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=808826&highlight=#808826[/quote:7170cc3eb8]

  :lol: :lol:
 • De format is juist, maar er staat niet op welke PC…dat was voor een client. Wij kennen ook niet ieder programma…Voor de rest blijf ik bij mijn standpunt.
  Dit is niet uit arrogantie maar uit ervaring door reeds 15 jaar Computers te bouwen en herstellen. Besturingssysteem ervaring dus ook vanaf Dos tot nu… Dus niet door er af en toe maar wat aan te klooien. En op internet zit ik van in den beginne….24/24 uur, en niet alleen beroepshalve, ook voor illegale zaken waar dus de meeste hackers en crackers zitten…
  Deze ganse polemiek hoeft echter niet, dit heeft niets met de vraag te maken maar meer met een persoonlijke aanval….spijtig van de verloren tijd die hierin gestoken word.
 • Bijvoeging aan mijn vorig antwoord:
  De vraag en de Format waarnaar verwezen werd in een de vorige antwoorden…bewijst dat er wel zeer behulpzame users zijn maar weinigen die er ook daadwerkelijk iets van kennen.
  Het ging daar over een NETLIMITER en iemand begint dan maar over een DU Meter, terwijl beiden niets met mekaar gemeen hebben.
  Kennis is anders…
  En ik heb lange tenen, als je er op trapt..trap ik terug !
 • [quote:927ffca0df="Alicante"]Dit is niet uit arrogantie maar uit ervaring door reeds 15 jaar Computers te bouwen en herstellen. Besturingssysteem ervaring dus ook vanaf Dos tot nu… Dus niet door er af en toe maar wat aan te klooien. En op internet zit ik van in den beginne….24/24 uur, en niet alleen beroepshalve, ook voor illegale zaken waar dus de meeste hackers en crackers zitten…
  Deze ganse polemiek hoeft echter niet, dit heeft niets met de vraag te maken maar meer met een persoonlijke aanval….spijtig van de verloren tijd die hierin gestoken word.[/quote:927ffca0df]

  Dan moet je weten dat patchen belangrijk is, en als je hacker/cracker bent dan moet je toch weten dat je linux moet gebruiken of gebruik je linux, zie jou reatie hieronder, anders ben je wel heel erg dom bezig :roll:

  [quote:927ffca0df]Ondertussen blijft Microsoft in de actualiteit met zijn nooit op punt gezette en afgewerkte besturingssystemen en blijft de kassa rinkelenLaat je nooit updates aanpraten door diegenen die er geen bal vanaf weten of die het trachten aan te praten uit commerciele overwegingen ![/quote:927ffca0df]
 • Ik heb een vraag gesteld of sp 2 voor windows xp echt nodig is als je ook nortin internet security 2004 met spybot en ad aware se hebt draaien.
  Dank aan de gene die mijn vraag beantwoord hebben.
  Alleen vind ik het erg jammer dat er een aantal zaken genoemd worden waar ik totaal niet van begrijp en ook niets met mijn vraag te maken heeft.
  Voorlopig wacht ik met sp2 tot ik xp weer eens een keer opnieuw ga installeren. Afgaand op de antwoorden denk ik dat ik met bovengenoemde software redelijk veilig ben. Alles draait goed, dus waarom zal ik het risico lopen dat het met upgraden mis kan gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.