Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Fouten in NTFS - Advies over Kopieerwijze gevraagd

Wilhelm Dipt
4 antwoorden
  • Dag,

    op mijn oude ATA-hd geeft chkdsk in een NTFS-partitie fouten aan. Ik heb een nieuwe computer aangeschaft en wil alle bestanden overzetten van die partitie naar een gloednieuwe schijf. Nu biedt Norton Ghost de mogelijkheid om een Partition-to-Partition copy te maken. Mijns inziens wordt hiermee ook de MFT en dus naast de goede ook alle foute informatie gekopieerd. Is het dus slimmer om de bestanden in gedeelten over te zetten en de schijf elke, zeg, 200 mb met ckdsk na te lopen (het zijn nogal veel files dus dit is nogal een tijdrovende optie)? Of wordt, als ik deze wijze van overzetting kies, de informatie op de nieuwe partitie wèl goed weggeschreven doordat de bestanden stuk voor stuk in de nieuwe MFT worden genoteerd? Als ik het goed heb, is dat niet per sé het geval omdat de fouten in het recente verleden juist ontstaan zijn door het overzetten van de ene naar een andere partitie.

    M.a.w. hoe kan ik het best voorkomen dat de files wederom verkeerd in de MFT komen te staan?

    Bij voorbaat hartelijke dank, Groet, Vokt
  • Als ik het dus goed begrijp kan je die fouten niet repareren?
  • Ik heb toen ik de files terugschreef naar de partitie waar ze nu staan pas weer een chkdsk laten lopen. Toen bleek dat ook hier fouten stonden. Ik heb hiervan nooit iets gemerkt/Windows XP Home heeft nooit automatisch een chkdsk uitgevoerd bij het booten…
  • gegevens via LAN of een cd/dvd overzetten ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.