Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

achtergebleven servicepack 2 bestanden opruimen

m.a.degraaff
3 antwoorden
 • na installatie van servpack 2 staat er ongeveer 1100 mb extra op mijn harde schijf die er voorheen niet stond.
  Zo groot waren die beveiligingsgaten toch niet…..?

  Systeemcontrole punten verwijderen ruimt al 500 mb op (ik werk met ghost en heb dit dus niet nodig), maar hoe raak ik de overige 600 mb kwijt.
  Iemand al een poging gedaan?

  Eigenlijk ben ik gewoon op zoek naar een lijstje van iemand die dit al heeft uitgevogeld zodat ik het alleen nog maar hoef af te kijken….. :oops:
  Ik kan me tenslotte voorstellen dat er veel meer mensen zijn die dat graag willen weten maar de vraag niet durven stellen, dus bij deze :P


  martin
 • Om redenen die waarschijnlijk alleeen Microsoft begrijpt worden niet alleen de te vervangen bestanden bij het installeren van SP2 gebackupped (die je blijkbaar al verwijderd hebt) maar ook alle bestanden die SP2 installeert worden eerst allemaal naar een aparte map op de de harddisk gekopieërd en na afloop van de installatie niet verwijderd. Deze zijn te vinden onder "X:\Windows\ServicePackFiles\i386" waarbij "X" dus de installatie-drive is. Daarin zit ca. 500 MB aan bestanden. Bij een steekproefsgewijze contrôle (voor alle 2390 bestanden ontbrak mij de moed) bleken deze bestanden alle dubbel op de schijf aanwezig te zijn. Ik heb de complete map "ServicePackFiles" verwijderd (nu inmiddels 4 weken geleden) en nadien geen enkel probleem ondervonden. Dus niet getreuzeld!!! WEG ERMEE!!!

  Jim
 • Je zou beide dirs ook op een cd kunnen branden, mocht je de optie willen open houden, SP2 te verwijderen. Maar ze zijn beide inderdaad niet nodig voor het normaal functioneren van windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.