Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Dell computer: mogen de verborgen dell-partities weg?

None
15 antwoorden
 • 'k Heb dus net een dell aangeschaft en al vlug gemerkt dat ie twee verborgen partities heeft, o.a. een recovery-partitie.
  Normaal best niet te verwijderen, maar vermits ik toch met Drive image werk deze vraag: heb ik ze dan eigenlijk nog wel nodig?
  (buiten het geval dat ik op zeker ogenblik wel eens kon besluiten om volledig van nul terug te beginnen?)
 • die 2 partities bevat volgens mij software die gebruikt wordt als je je systeem weer op fabrieks toestand wil zetten. Als het goed is heb je een herstel CD.

  Of je die partities wil verwijderen hangt van jouwzelf af.
 • hee mede-noordwijker,
  als je de recovery-cd erin douwt, kan dat ding (mss) naar die partitie gaan zoeken die jij mss heb verwijderd. das ist nicht schlim. tenminste als je de recovercd ooit gaat gebruiken
 • ook toevallig.
  Ik ben nu bijna 2 jaar lid hier, maar dit is voor het eerst dat ik een Noordwijker tegen kom.

  Evert
 • Ik heb ooit geinformeerd en men zei toen dat die partitie NIETnodig was voor recovery maar dat er tools en drivers op staan. De tools kunnen door de Dell helpdesk gebruikt worden bij problemen met een notebook om een rapport ofzo uit te draaien. De drivers zijn er om die altijd bij dehand te hebben.. Zoiets was het. Kortom, ik daarna heel snel de partitie geDELLete. Scheelde weer 60MB ofzo (die je namelijk wel betaald hebt, als zij dergelijke tools nodig hebben, leveren ze die maar op CD mee).

  groetjes Ed
 • Ga wel na of de drivers van video en audio kaarten beschikbaar blijven. Die heb je immers nodig als je een hele nieuwe installatie gaat doen.
 • Je kunt die partitie natuurlijk ook gewoon op een cd (of dvd) backuppen. Kun je hem altijd nog weer terugzetten, mocht dat ooit nodig zijn.
 • Misschien komt je garantie in gevaar als je het verwijderd.
 • [quote:4f9a91749a="wajang"]Misschien komt je garantie in gevaar als je het verwijderd.[/quote:4f9a91749a]Had ik ook al gehoord, vandaar dat ik ze maar laat staan, mijn schijf is groot genoeg.
  'k heb ze trouwens ook al in een image zitten.
  Maar 'k weet wat ik wilde weten, dus: thnx, folx !

  edit: Dell leverde idd bij mijn computer 6 (zes!) cd's o.a. met divice drivers. (hebben die nog niet van DVD's gehoord? Zès cd's… :D ) en die recover-cd zal die partities wel nodig hebben.
 • hang er eens een andere hdisk in .
  start dan eens op en kijk wat er dan gebeurd .
  als hij niet doorstart dan kan er een stukje bios op staan
 • Is het niet veel envoudiger deze vraag bij Dell te stellen??
 • Kijk en de laatste vraag is nog de slimste vraag!
 • Volgens mij heb ik al verteld wat Dell zegt als je hen vraagt…. Ik heb het namelijk toen inderdaad simpelweg aan hen gevraagd. Maar herhaal die actie gerust, de ene helpdesker is de andere niet.

  groetjes Edmond
 • Bovendien heb ik als ik op die PC een standaard herinstallatie van XP doe geen enkel probleem met drivers of what ever, dus dan heb ik die partitie zowiezo niet nodig. Die van mij stamt uit de WIndows 2000 tijd en terug naar die situatie hoef ik zowiezo niet meer, heb nu een XP licentie voor die notebook.

  groetjes Edmond
 • Ach kom op, in het tijdperk van de gigabites is het nu zo erg dat er een kleine partitie is waar de drivers en dat soort dingen opstaan.
  Niet iedere computergebruiker is een expert mbt computers , dus dan kan zo'n partitie toch zeer handig zijn.
  Verder schilt het ook nog een hoop cd's die je niet hoeft te bewaren.
  Je hoeft hooguit een cd/dvd image te maken van die partitie voor de zekerheid, voor het geval er ooit iets mis mocht gaan met die partitie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.