Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[WIN98SE] CD-romspelers niet beschikbaar

Anoniem
911
6 antwoorden
 • Van de ene op de andere dag zijn mijn beide CD-rom spelers niet meer beschikbaar onder windows. Het BIOS herkent ze wel. Onder apparaatbeheer zijn ze ook niet te vinden, wel staan er gele uitroeptekens bij vaste-schijfcontrollers; primaire en secundaire ide. Daarnaast draait het systeem in compatibiliteitsmodus.

  Op internet kom je geregeld de volgende oplossing tegen: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} verwijder een tweetal filters. Helaas kom ik in WIN98SE die sleutel niet tegen, dus die vlieger gaat niet op. Ook als ik zoek op 'filter' kom ik geen vergelijkbare sleutels tegen.

  Ik zie in het registers overigens wel verwijzingen naar de cd-rom spelers; merk en type, en welke letter ze toegewezen hebben gekregen en zo.

  Ergo, wat nu? Ik lees wel eens iets over niet correcte ide-drivers. Als ik de driver bijwerk bij de gele uitroeptekens in apparaatbeheer levert dat geen verbetering op. Mijn mobo is een Asus N7A8X-X.
 • [quote:e3be5ff2f4="911"]Van de ene op de andere dag zijn mijn beide CD-rom spelers niet meer beschikbaar onder windows. Het BIOS herkent ze wel. Onder apparaatbeheer zijn ze ook niet te vinden, wel staan er gele uitroeptekens bij vaste-schijfcontrollers; primaire en secundaire ide. Daarnaast draait het systeem in compatibiliteitsmodus. (..) Ergo, wat nu? Ik lees wel eens iets over niet correcte ide-drivers. Als ik de driver bijwerk bij de gele uitroeptekens in apparaatbeheer levert dat geen verbetering op. Mijn mobo is een Asus N7A8X-X. [/quote:e3be5ff2f4] Dus het deïnstalleren van de niet werkende ide drivers had je al geprobeerd? Weet je zeker dat het moederbord een Asus N7A8X-X is? Ik kon er niks over vinden bij Asus. Of was dat moederbord wellicht een A7N8X-X? In dat geval zou je de NForce2 drivers kunnen (her)installeren. Werken de beide CD-rom spelers overigens nog wel als de pc is opgestart met een boot diskette?
 • Moet natuurlijk een A7N8X-X zijn. Dat krijg je als je dingen uit het hoofd gaat lopen doen. 8)

  Ik zal dat met de bootdiskette eens proberen. En daarna de nVidia drivers herinstalleren.

  O ja, de PC sluit ook niet meer normaal af. Hij blijft eeuwig hangen op 'Windows is bezig af te sluiten…'. Zal er ook wel mee te maken hebben.
 • [quote:016caee847="911"] O ja, de PC sluit ook niet meer normaal af. Hij blijft eeuwig hangen op 'Windows is bezig af te sluiten…'. Zal er ook wel mee te maken hebben.[/quote:016caee847] Dat zou ook een ander probleem kunnen zijn. Voor afsluit problemen met Win98Se, zie deze discussie.
 • Ik heb het zelfde moederbord en heb nog nooit zelf dat probleem gehad.
  Heb je iets aparts geïnstalleerd (software hardware matig)?

  Maar hier vind je alles mbt je moederbord:

  http://www.asus.com/support/download/item.aspx?ModelName=A7N8X&Type=All

  Download daar de nforce2 driver en installeer die.
 • Het probleem is voorbij. Ik vermoed dat het te maken had met het installeren van nieuwe software. De kinderen zitten voornamelijk op deze computer. :evil:

  Ik heb eerst gekeken of de spelers met de opstartdiskette werkten. Dat ging prima. Ik bleek echter een image te hebben gemaakt vlak nadat ik de computer in elkaar gefreubeld heb. Backup gemaakt van belangrijke bestanden, image terug gezet, en voorbij waren de problemen. De computer sluit ook weer gewoon netjes af.

  Bedankt voor jullie reacties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.