Vraag & Antwoord

OS Windows

Bureaublad op afstand bekijken

4 antwoorden
  • Het probleem: een ouder iemand doet een computercursus en loopt daarbij regelmatig tegen kleine problemen aan. Om die (telefonisch) op te kunnen lossen, zou ik eigenlijk op afstand mee willen kunnen kijken met wat er gebeurt, dus niet de PC overnemen, alleen kijken. Ik heb wel een aantal programma's bekeken (Windows hulp op afstand, TightVNC, VPN e.d.) maar zoals gezegd, zijn die volgens mij bestemd om de controle van die PC over te nemen en dat is niet de bedoeling. Zijn er programma's die wel doen wat ik wil: meekijken ?
  • Welke OS'en gebruiken jullie? Indien beide XP, dan is RDP een oplossing. Indien jij 2000 en de ander XP, dan is RDP ook een optie.
  • Allebei XP, dus ik ga RDP eens bekijken.
  • Remote Desktop neemt de pc toch ook helemaal over, volgens mij gaat bij XP dan zelfs het beeld op zwart aan de overgenomen kant (je wordt daar uitgelogd, het is single user). Bij VNC is dit laatste niet zo, dat is volgens mij een pre van VNC boven Remote Desktop in XP. Wat je kunt gebruiken is Hulp of Afstand, dat zit ook standaard in XP, en daarbij nodig (per mail of messenger) de hulpbehoefende een ander uit om mee te kijken en tegelijk samen te chatten. Dan dus kijk je alleen mee. groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.