Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen EXE files meer openen.

Anoniem
JimBFB
11 antwoorden
 • Na het opstarten van mijn PC gaf adware aan dat er diverse register sleutels en prog's waren aangepast (opvallend aangezien dit nooit zo massal gebeurd). Vervolgens kan ik geen exe file meer openen en ziet elk exe icoon eruit als een onbekende filetype icoon uit). Het gaat hier om heel veel exe files, maar het vreemde is dat ik wel outlook kan openen en kan internetten. Zelfs regedit, systemrestore en add/move progs geven geen teken van leven en krijg ik alleen een melding van de file associator dat ik in folderoptions een file type moet aangeven waar ik de betreffende exe file mee kan openen, maar helaas staat er in de lijst geen exe file gemeld. Vervolgens via mijn XP cd getracht op te starten en iets te herstellen, maar ook dit was geen oplossing aangezien na de melding dat setup mijn harware gaat controleren alles in een loop blijft hangen en iedere keer na de hardwarecheck gaat mijn systeem weer opnieuw opstarten. Virusscan gaat ook niet vanwege de executable en een online scan lukt niet vanwege mijn firefox browser. Wie kan mij verder helpen of blijft het in de brandsteken van mijn pc alleen nog over. zijn er ook online virusscanners die ook met firefox om kunnen gaan of ben ik gedoemd om weer naar IE over te stappen.

  Gr
 • Ook systeemherstel geprobeerd?
  En deze ondersteund ook firefox.
 • Zelfs system restore werkt niet en kan XP het programma niet vinden waarmmee system restore gestart wordt niet vinden.
  Mijn virusscanner is een norton IS 2004, maar ik bedoelde ook een online virusscan hier geven de meeste online scanners een melding dat zij alleen werken met IE.

  :oops: Sorry ik had je link niet gezien>
 • Je kunt in ieder geval je exe files weer openen. Dan kun je eerst het virus verwijderen wat dit veroorzaakt.
  Open notepad met een machine die het nog doet.
  copy en plak onderstaande tekst;

  Windows Registry Editor Version 5.00

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\exefile\shell\open\command]
  @=""%1" %*"

  Vervolgens opslaan als txt bestand en hernoemen naar ExeFileRepareren.reg

  Op de gesloopte machine dubbelklikken en op o.k. drukken.

  Greetz InternEd
 • Beste Greetz InternEd
  Bedankt voor je hulp zover. Ik neem aan dat je bedoelt dat na de online virusscan mijn exe files weer te benaderen zijn.
  Gr
 • Nee, ik bedoel dat als je hier een reg-filetje van maakt en draait je weer exe filetjes kan openen. Ik werk n.l. in een computerwinkel waar je heel veel virusgevalletjes binnen krijgt, en dan wordt je inventief vandaar.
 • Andere mogelijkheid:

  Sommige virussen veranderen een register setting waardoor er geen exe-files meer werken, zodat er ook geen programma's zoals regedit.exe meer kunnen worden aangesproken. Buiten de functie "Zoeken" werkt er eigenlijk niets meer. Vaak is formatteren de enige oplossing. Toch kan het anders: We tonen hier hoe je deze corrupte register waarde kan herstellen. Omdat dit moet gebeuren met de register editor (regedit.exe, maar deze werkt niet, exe… remember), gaan we regedit.exe opslaan als regedit.com.
  - Via 'Zoeken' laten zoeken op ' command.com'
  - Dubbelklikken en standaard opent die met de opdracht c:\Windows\system 32 (Win98 gaat standaard naar C:/Windows, dus kan je volgende stap overslaan)
  - Tik: cd.. (CD en 2 puntjes) en druk enter
  - Nu sta je in de directory Windows
  - Tik nu: copy regedit.exe regedit.com (let op de spaties) en druk op enter
  - Sluit het DOS kader en ga naar je Windows map (deze computer, harde schijf, map windows) en zoek daar 'regedit.com'. Het heeft een pictogram van een DOS venster en staat juist voor je originele regedit.exe die je nog steeds niet open krijgt.
  - Dubbelklik de regedit.com en het register opent
  - Via menu 'Bewerken' laat je zoeken op 'exefile'. (selecteer "Deze computer" en vink alleen "sleutels" en "Hele tekenreeks" aan.)
  - Laat zoeken tot je de identieke schrijfwijze hebt gevonden ( vind je er één die niet identiek is, duw dan op F3 tot je de juiste gevonden hebt)
  - De file bevindt zich in: Hkey_Classes_Root
  - Klik het kruisje open en daaronder zie je een map ' shell'
  - Klik op het kruisje en je ziet een map 'open'
  - Klik nu dit kruisje open en je ziet een map 'command'
  - Hier vindt je de oorzaak van al de miserie. Rechts zie je staan ' standaard'
  - Dubbelklik op Standaard en verander hetgeen er staat in "%1" %*
  - Sluit het register en tot je verbazing werkt alles terug.
  - Zet nu nog die regedit.com op een diskette en je zal in het vervolg zoveel moeite niet meer moeten doen.

  (Dank aan Breekpunt, ingezonden door: Linda )

  Zonder virus: http://support.microsoft.com/kb/q310585/
 • [quote:08be679dbc="Steef77"]Vervolgens kan ik geen exe file meer openen en ziet elk exe icoon eruit als een onbekende filetype icoon uit). Het gaat hier om heel veel exe files, maar het vreemde is dat ik wel outlook kan openen en kan internetten. Zelfs regedit, systemrestore en add/move progs geven geen teken van leven en krijg ik alleen een melding van de file associator dat ik in folderoptions een file type moet aangeven waar ik de betreffende exe file mee kan openen, maar helaas staat er in de lijst geen exe file gemeld.
  Gr[/quote:08be679dbc]

  Heb dit ook een tijdje geleden gehad, en er was toen een zogezegde file association corrupt. Probeer een van de volgende regfixes voor diverse fileassociatons problemen. In uw geval dus de exe fix. In elk geval kan het nooit kwaad en in het slechtste geval word de juiste waarde gewoon overschreven. Voor de zekerheid daarna even herstarten.

  IK ZOU WEL GRAAG WILLEN WETEN OF HET GEWERKT HEEFT, OMDAT IK ZO MIJN TWIJFELS HEB AAN EEN VIRUS ALS OORZAAK.

  http://rapidshare.de/files/722440/REG_fixes_enkel_bij_problemen.zip.html
 • [quote:020dfa6abd]IK ZOU WEL GRAAG WILLEN WETEN OF HET GEWERKT HEEFT, OMDAT IK ZO MIJN TWIJFELS HEB AAN EEN VIRUS ALS OORZAAK.[/quote:020dfa6abd]

  In het vervolg niet zo schreeuwen, m'n oren beginnen te suizen. :lol:
 • Gewoon hoofdletters gebruiken is nog niet schreeuwen en bovendien was het antwoord zelfs niet aan Ued gericht. Vergeet niet dat het overgrootte deel geen kik geeft, bedanken hoeft voor mij niet maar nieuwsgierig ben ik wel.
 • [quote:bbebba8f34="JimBFB"]Gewoon hoofdletters gebruiken is nog niet schreeuwen [/quote:bbebba8f34]'k wist het vroeger ook niet, Jim, maar een bericht in hoofdletters typen wordt beschouwd als roepen en tieren in internettaal. 't Is maar dat je 't in 't vervolg weet…
  (uit je reactie blijkt dat je hiervan niet op de hoogte was en dat het ook je bedoeling niet was, maar tevens merk je dat Taco78 dit ànders ervaren heeft. ) :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.