Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

v-lookup met meerdere zoekwaardes (excel)

dannyk
8 antwoorden
 • Kan iemand me helpen met de formule v-lookup met meerdere zoekwaardes.
  De zoekwaardes bestaan uit 2 kolommen die ook in de zoekdatabase in de eerste twee kolommen staan.

  voorbeeld:
  =VLOOKUP(O7;$B$2:$AA$3506;9;FALSE)
  O7 is 1 zoekwaarden

  Hoe kan ik zoeken op de waarde o7 [b:6642fa28e7]en[/b:6642fa28e7] n7.

  Ik wil dus zoeken op twee variabelen
 • "Ik wil dus zoeken op twee variabelen"

  Dat kan. ik gebruik daarvoor de mogelijkheid "uitgebreid filter" uit het menu data. De eerste twee kolommen van je database geef je op als criteriumbereik (in jouw voorbeeld) en je kiest voor "Kopiëren naar andere locatie"
 • Met vlookup (vert.zoeken) kan het ook. Met de formule: =ALS(VERGELIJKEN(E2;A1:A8;0)=VERGELIJKEN(F2;B1:B8;0);VERT.ZOEKEN(E2;A1:C8;3;ONWAAR);"Geen record gevonden")

  e2 en f2 zijn de twee voorwaarden. met "VERGELIJKEN" zoek ik de rij waarin ze staan in de database. Met de "ALS" functie controleer ik of ze in dezelfde rij staan. Als dit waar is kan ik verticaal zoeken op de eerste kolom.
  Ik ben ervan uitgegaan dat de data uniek is, zo niet dan is mijn vorige oplossing beter.
  (Het databereik in mijn voorbeeld is a1:c8)
 • Bedankt, ik ga het woensdag gelijk uitproberen als ik weer op kantoor ben.

  Groet
  Danny
 • De laatste oplossing lijkt in mijn geval de beste oplossing. Echter werkt de vergelijking nog niet hellemaal. Dit komt doordat de tweede voorwaarde niet uniek is in de tabel. Alleen de combinatie van de twee voorwaardes is uniek.

  Hieronder zie je de tabale waarin gezocht moet worden. Ik wil de gegevens die horen bij deze combinatie. Dus in de vergelijking kan 4 op meerdere regels voorkomen en 101 op twee regels bijvoorbeeld.

  Ik hoop dat je me nog kan helpen?

  4 101
  54 101
  4 102
  54 102
  4 103
  54 103
  4 104
  54 104
  4 105
  54 105
  4 106
  54 106  Groet,

  Danny
 • In je voorbeeld geef je maar 2 kolommen. Ik neem aan dat er meer zijn en dat je een gegeven uit bijvoorbeeld een derde kolom wilt hebben? Welk gegeven (tekst of nummeriek) wil je uit de tabel halen en wat doe je ermee?
 • Inderdaad zijn er meerdere kolomen met andere gegevens. Je moet hierbij denken aan dat de 4 en 54 verschillende maatschappijen zijn en kolom twee de vestigingsnummers. Per vestigingnummer is een adres gekoppeld in de database. Op 1 vestiging kunnen twee maatschappijen aanwezig zijn. Dus de combinatie van de eerste twee kolomen is een unieke combinatie voor een vestigingsadres.
 • [quote:9f0ca1f047="dannyk"]Dus de combinatie van de eerste twee kolomen is een unieke combinatie voor een vestigingsadres.[/quote:9f0ca1f047]

  De oplossing ligt besloten in je laatste zin, mits een kolom toegevoegd kan worden.
  Voeg kolom "A" toe
  Plaats in deze kolom de formule =B2&C2
  Het resultaat is een unieke code in kolom A
  De zoeknaam in "vert.zoeken" stel je op dezelfde wijze samen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.