Vraag & Antwoord

OS Windows

nogmaals windows intaller en NAV 2005

Anoniem
Mac
17 antwoorden
 • Als ik de PC (Windows XP home sp2) met o.a. Norton Utilitys 2005 opstart,
  krijg ik eerst een scherm van Windows Instlaller met: "Preparing to install",
  en vervolgens daarbovenop een scherm van Norton Antivirus 2005 met:
  "NAV 2005 does noet support the Repair feature, please unistall and reinstall".
  Als ik het laatste scherm wegklik (ok), verdwijnen ze alle twee. Dit gebeurt in totaal 3 keer op een rij; daarna werkt alles verder gewoon.

  Om toch van die hinderlijke opstartschermen af tekomen heb ik NAV 2005 inderdaad gedeïnstalleerd, register gecleand van alle NAVnav-resten en vervolgens NAVopnieuw geïnstalleerd.
  Bij de herinstallatie blijft ie echter op ong. 2/5 steken bij "c:\config.msi\451ff.rbf" (volgens www.filext.com een backup of existing file in de verborgen config.msi directory). Verder geen enkele activiteit meer van de computer.

  Als ik na een uur de computer dan maar herstart krijg ik wederom 3 keer achterelkaar het scherm dat ie de installatie voorbereidt en dat ik NAV moet herinstalleren. En ondanks dat ik de herinstallatie dus onderbroken heb, blijkt overigens NAV wel geïnstalleerd.

  Wie kan mij afhelpen van dat hinderlijke gekissebis tussen Windows Installer en NAV 2005?
 • Je vind 't toch niet erg als ik P. Norton als 1 grote plaag beschouwd?
 • nee hoor, maar daar schiet deze eikel weinig mee op

 • [quote:eb7b15729e="Taurus"]Je vind 't toch niet erg als ik P. Norton als 1 grote plaag beschouwd?[/quote:eb7b15729e]Norton Commander was goed, dus: Peter, bedankt!

  Over het probleem: mss kan je NAV van iemand lenen? PRobeer die dan eens te installeren.
 • ja, misschien zou dat helpen
  mag je in deze groep vragen of iemand NAV2005 te leen heeft?
  zo ja, bij deze
  zo niet, sorry!

 • Je kan ook de gratis probeer versie van NAV2005 eerst installeren en kijken of het werkt. Daarna opwaarderen naar de koopversie.

 • de herinstallatie is geen probleem. hij draait bij mij als onderdeel van norton utilitys, en die blijft gewoon geactiveerd. heb hem al een paar maal gereinstalleerd in de hoop het probleem daarmee op te lossen.
  de verborgen bestanden zijn wellicht wel problematisch. ik heb met de zoekfuncite van regedit alle (?) zichtbare nav verwijzingen er uit gevist, maar of ik daarmee ook alles te pakken heb weet ik niet.
  ik merk nu trouwens dat ie hetzelfde gedrage vertoont (voorbereiden installatie scherm en nav mist repair feature) als ik bijv. een met email ontvangen word-document open. nav wil dat kennelijk controleren, merkt dat iets niet geïnstalleerd is, en de windows installer wil aan het werk.
  maar het beroerde is dat alles geïnstalleerd is, en nav gewoon zijn werk doet.
 • Herkenbaar.
  Bij mij hetzelfde. Net de nieuwe MedionPC van Aldi aan het installeren en bij openen van Word of Excel XP start Norton de Windows installer en zegt vervolgens dat de repairfunctie niet kan. Adviseert de- en herinstallatie. Gedaan maar geen verschil.
  Recent vele PC's geinstalleerd maar denk 2005 eraf te gooien en terug te gaan naar 2004. Norton 2005 heeft ook telkens ruzie met de firewall van Sygate.
  Niets dan ellende met NAV 2005.
  Iemand nog een idee?
 • Ik heb de oplossing.
  Norton Antivirus accepteert niet wanneer het niet op de standaardplaats van installatie in het Startmenu staat. Ik schoof Norton Systemworks (incl NAV) na installatie altijd door naar een map Hulpprogrammas.
 • hè? - en wat is dan vlg. nav de standaardmap waar die in thuis hoort.

  ik schuif hem in het start menu ook op (via c:\documents and settings\..) naar een aparte directory Tools, om enige orde te bewaren in heel de handel. Maar dan gaat het toch gewoon om een shortcut, en dat kan dan toch verder geen invloed hebben op de uitvoering van het exe programma?
 • Standaard in Start ->Programma's. Waar dus ook de map Opstarten staat.
  Dan heb je er geen last meer van, hoe krankzinnig het ook is.
 • je hebt gelijk!
  wat een waanzin!
  maar zeer bedankt voor de tip
  hartelijke groet,
  Leo
 • Klopt helemaal. Zodra je Norton InternetSecurity (of NAV) 2005 in een andere map installeert krijg je het "repair"-probleem. Dit komt niet door de "verkeerde" plaats op de C-schijf, maar vanwege de verkeerde locatie in het startmenu.

  Ik heb het opgelost door [b:e9d87ed2aa]toch[/b:e9d87ed2aa] Norton IS te installeren in de submap:
  c:\program files\utilities\norton internet security.
  Ook in het startmenu wordt NIS (of NAV) dan geplaatst in de submap "utilities". (Dat wil ik nu eenmaal. Symantec mag voor mij namelijk niet bepalen hoe en waar ik mijn software en snelkoppelingen plaats. Dat doe ik zelf wel. 8) )

  Om nu het "repair"-probleem te omzeilen, kopieer je gewoon de submap "norton" ([u:e9d87ed2aa]in het startmenu[/u:e9d87ed2aa]) vanuit de submap "utilities" naar de hoofdmap "alle programma's".
  Vervolgens heb ik aangegeven dat de submap "norton" in de hoofdmap "alle programma's" [b:e9d87ed2aa]'verborgen'[/b:e9d87ed2aa] moeten worden.

  [u:e9d87ed2aa]Resume:[/u:e9d87ed2aa]
  Dus nu heb ik de submap "norton" onder de hoofdmap "alle programma's" staan in het startmenu, maar wel [b:e9d87ed2aa]verborgen[/b:e9d87ed2aa]. (Deze is nu dus niet meer te zien.)
  In de submap "utilities" (in het startmenu) heb ik hem echter [b:e9d87ed2aa]niet[/b:e9d87ed2aa] 'verborgen'. Resultaat: norton staat voor mij toch op de gewenste locatie in het startmenu. :wink:
 • slim!
  ga ik ook proberen.
  bedankt.
 • Werkt helaas alleen als je Verborgen bestanden en mappen verbergen, aan hebt staan. En dat heb ik niet.

  groetjes Edmond
 • Klopt Edmond. Je kan niet alles willen. :lol: :roll:
 • [quote:7c45e17034="Mac"]Klopt helemaal. Zodra je Norton InternetSecurity (of NAV) 2005 in een andere map installeert krijg je het "repair"-probleem. Dit komt niet door de "verkeerde" plaats op de C-schijf, maar vanwege de verkeerde locatie in het startmenu.

  Ik heb het opgelost door [b:7c45e17034]toch[/b:7c45e17034] Norton IS te installeren in de submap:
  c:\program files\utilities\norton internet security.
  Ook in het startmenu wordt NIS (of NAV) dan geplaatst in de submap "utilities". (Dat wil ik nu eenmaal. Symantec mag voor mij namelijk niet bepalen hoe en waar ik mijn software en snelkoppelingen plaats. Dat doe ik zelf wel. 8) )

  Om nu het "repair"-probleem te omzeilen, kopieer je gewoon de submap "norton" ([u:7c45e17034]in het startmenu[/u:7c45e17034]) vanuit de submap "utilities" naar de hoofdmap "alle programma's".
  Vervolgens heb ik aangegeven dat de submap "norton" in de hoofdmap "alle programma's" [b:7c45e17034]'verborgen'[/b:7c45e17034] moeten worden.

  [u:7c45e17034]Resume:[/u:7c45e17034]
  Dus nu heb ik de submap "norton" onder de hoofdmap "alle programma's" staan in het startmenu, maar wel [b:7c45e17034]verborgen[/b:7c45e17034]. (Deze is nu dus niet meer te zien.)
  In de submap "utilities" (in het startmenu) heb ik hem echter [b:7c45e17034]niet[/b:7c45e17034] 'verborgen'. Resultaat: norton staat voor mij toch op de gewenste locatie in het startmenu. :wink:[/quote:7c45e17034]woow thnx! kweet niet hoe je erbij ben gekomen maar ik vin het gweldig!!! :D :D :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.