Vraag & Antwoord

OS Windows

XP weigert op te starten na nieuw moederbord, cpu en RAM

10 antwoorden
  • Hoi, Ik heb een erg vreemd probleem (vind ik). Ik heb op de HCC beurs een nieuw moederbord (Asus K8N-E Deluxe), CPU (Athlon 64 3000+) en geheugen (2*512MB DDR400) gekocht. Nadat ik dit alles in mijn computer had geinstalleerd (met verder mijn oude videokaart (Asus Geforce Ti 4400), geluidskaart (soundblaster Live) en drives (LiteOn DVD +/- brander, Creative DVD speler, 2* Maxtor 40GB en 160GB IBM) weigerde winXP om op te starten. Daar moet ik wel bij vermelden dat ik eerst de 2 Maxtor schijven in een RAID 1 configuratie had draaien (met daarop winXP). Nu heb ik 1 van de 2 schijven aangesloten op mijn nieuwe moederbord. Maar dat zou toch op zich niks uit mogen maken? Ik heb geprobeerd om met de win CD de installatie te repareren, maar dat werkte niet. Ik kreeg telkens een blauw scherm met een vage foutmelding. Uiteindelijk heb ik windows opnieuw geinstalleerd, over de oude installatie heen. Dat werkte ook niet. Nu kreeg ik weer een andere foutmelding (tijdens de installatie). Na in het bios alle onboard extra's (zoals SATA, LAN, sound etc) uit te hebben geschakeld wilde windows wel opstarten. Maar zodra ik de netwerkkaart weer aan zette bleef de computer opnieuw opstarten (na heel even het WinXP logo te laten zien). Na de netwerkkaart weer uit te hebben geschakeld doet windows het weer. Nu wil ik toch windows op een lege schijf gaan installeren en ik verwacht dat de meeste problemen dan afgelopen zijn. Maar ik heb een ander probleem dat ik veel vervelender vind. de 160GB IBM schijf is niet toegankelijk onder de nieuwe installatie!! En de gegevens die hier op staan wil ik natuurlijk wel terug. Deze schijf is onder de oude windows versie alleen aan enkele gebruikers beschikbaar gemaakt. De nieuwe gebruikers worden natuurlijk niet herkend en komen dus niet op deze schijf... Dus heb ik de 2e maxtor schijf weer aangesloten. Maar deze windows wil niet opstarten... Elke keer als het logo verschijnt (vlak voor het inlog scherm) start de computer opnieuw op... Kan iemand mij vertellen hoe ik er voor zorg dat ik windows gewoon kan laten opstarten of hoe ik vanuit de nieuwe installatie bij mijn andere harddisk kan komen? Groeten, El Loco
  • Misschien dat het iets te maken heeft met product activering.
  • Dit is duidelijk een Windowsprobleem en heeft niks met hardware te maken. Gaarne verplaatsen naar Win-forum :) PS: ik vermoed een brakke/ontbrekende driver en/of IRQ conflict.
  • Hoe weet je dat het een windows probleem is als het zich voor doet na een installatie van een aantal belangrijke hardware onderdelen... En als het uitschakelen van de LAN functionaliteit het probleem oplost kan het dus ook een hardware probleem zijn? Loco
  • En als je nou eens op de andere schijf ook windows installeert, lult dat wel?
  • Ik heb exact hetzelfde gehad! Zelfde MB, zelfde processor... goede keus! Er zat niets anders op dan XP op een nieuwe schijf te installeren en de vorige als back up te nemen. Dat ging bij W'98 beter, niet elke vernieuwing is een verbetering :-( Ciao, Henk
  • Ik heb zojuist een van de maxtor schijven volledig geformateerd en windows opnieuw geinstalleerd. Tijdens de installatie krijg ik de volgende foutmelding (tegen het einde van de installatie): ------------------------------------------------ A problem has been detected and windows has been shutdown to prevent damage to your computer. The problem seems to be caused by the following file: Ntfs.sys PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA ----------------------------------------------- Dan volgt nog een hoop gezeur over wat je moet doen als dit de eerste keer is dat je het bericht ziet en wat als je het bericht telkens krijgt. En tot slot nog wat technische gegevens: ----------------------------------------------- Technical information: *** Stop 0x00000050 (0xFFFFFFE6, 0X00000001, 0XF764FECE, 0X00000000) *** Ntfs.sys - Address F764FECE base at F762C000, DateStamp 3D6DE5C1 ------------------------------------------------ Iemand enig idee hoe dit komt en hoe ik dit probleem kan verhelpen?? Op het internet heb ik ook nog meer informatie gevonden over het opstarten van windows. Op de website van asus vond ik bij de FAQ namelijk de volgende vraag: http://www.asus.com/support/faq/qanda.aspx?KB_ID=100091045&SLanguage=en-us Dit slaat ook op mijn moederbord en een heleboel andere blijkbaar. Ik heb nog niet geprobeerd wat microsoft als oplossing geeft omdat ik nu windows niet geinstalleerd krijg... Loco
  • [quote:050f036281="MichielPH"]En als je nou eens op de andere schijf ook windows installeert, [color=red:050f036281]lult[/color:050f036281] dat wel?[/quote:050f036281] :P Ik heb Windows nog nooit horen l*llen :P
  • Test het geheugen eens, grote kans dat dat niet lekker is.
  • Heb onlangs hetzelfde gehad, reepje geheugen verwisseld en alles liep wel goed, het oude reepje getest en was goed, ergo het board slikt niet alle geheugen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.