Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

"Program Files" en " My Documents" op an

wanderer
6 antwoorden
 • Ik heb een computer waarop ik WindowsXP heb geinstalleerd. De harde schijf is 80Gb, en die heb ik ( op advies van diverse internetsites) gepartitioneerd als volgt (zijn allemaal NTFS partities).
  C: 3GB voor XP
  D: 10GB voor Program Files
  E: 30GB voor My Document
  F: plm. 37GB ( de rest) voor spellen en backup enz.

  Nu was het eigenlijk mijn bedoeling dat XP de D: en E: gebruikt als standaard voor program files en my documents. daartoe heb ik op D: een map D:/Program Files gemaakt, en bij installaties dat opgegeven als installatiemap.
  de Map my documenst heb ik gelinkt ( de methode heb ik van elders op dit forum, maar weet niet meer waar) naar de E: partitie.

  Probleem is echter dat dit niet werkt. De C: schijf is steeds vol. Is mijn plan gewoon vanaf het begin af fout geweest ( met andere woorden, word bij een installatie evengoed heel veel data op de XP partitie gezet) of heb ik XP gewoon niet goed verteld wat ik van hem verwacht? Hoe zou het dan wel moeten ( Zowel voor de Program Files, als voor de My Documents?

  Indien mijn idee fout is geweest, kan ik dan de c: en D: partities samenvoegen mbv Partition Magic of iets dergelijks, en zo ja, welke versie heb ik dan nodig?

  PS. Ik ben nu niet bij deze computer in de buurt, dus ik kan niet heel makkelijk dingen voor jullie controleren. Maar komende Zaterdag moet ik dit probleem verhelpen, ik hoop dus voor zaterdag ongeveer te weten wat ik moet gaan doen.
 • [quote:be8aa799ab="harmtido"]… En bij installaties dat opgegeven als installatiemap.[/quote:be8aa799ab]Hoe heb je dit gedaan dan? Nog nooit iets ontdekt waar je dat in kan stellen. Als je programma's op de schijf neerzet worden ze weggehaald met formateren oid, hierdoor blijft het schoon. Ook heb je dat het register op de C-schijf staat. Tik je nog eens [i:be8aa799ab]format C:[/i:be8aa799ab] in kunnen sommige programma's gaan zeuren dat ze hun registersleutels missen.

  Dus: Ik zou programma's ook op C zetten, de mijne is 6 GB groot. Misschien kan die van jou kleiner. Ligt eraan hoe groot je werkgeheugen is. Ook heb ik programma's van Macromedia en Borland Delphi die vrij groot zijn.

  [quote:be8aa799ab="harmtido"]Zowel voor de Program Files, als voor de My Documents.[/quote:be8aa799ab]Wat werkt er nou niet bij je documenten?

  [quote:be8aa799ab="harmtido"]Indien mijn idee fout is geweest, kan ik dan de c: en D: partities samenvoegen mbv Partition Magic of iets dergelijks, en zo ja, welke versie heb ik dan nodig?[/quote:be8aa799ab]Ja, dit ken sowieso vanaf versie 5. Let er wel op dat verwijzingen van programma´s nog steeds richting D/schijf staan. Herinstalleren is misschien verstandiger.
 • Bij het installeren van programma's kun je aangeven waar het geinstalleerd moet worden. Dat is standaard meestal C:/Program Files/ blaat. Door de C te veranderen in een D kun je dit heel eenvoudig veranderen.

  Over de My Documents, ik heb het idee dat windows deze weer vrolijk op de c schijf zet. en dan is een partitie van 3 GB snel vol. Maar nogmaals, ik zit nu niet achter de betreffende computer, dus kan ik dit niet controleren.
  Is het trouwens ook mogelijk om de C partitie groter te maken ten koste van de F: partitie. die laatste is enkel zo groot omdat dat de ruimte was die overbleef. Mits het mogelijk is, zou ik graat 10GB daarvan aan de C partitie plakken.
 • [quote:42288b634f="harmtido"]Bij het installeren van programma's kun je aangeven waar het geinstalleerd moet worden. Dat is standaard meestal C:/Program Files/ blaat. Door de C te veranderen in een D kun je dit heel eenvoudig veranderen.[/quote:42288b634f]Ooohh.. Dus niet bij de installatie van windows, dat je [i:42288b634f]D:/Program Files/[/i:42288b634f] standaard maakt. Nu snap

  [quote:42288b634f="harmtido"]Over de My Documents, ik heb het idee dat windows deze weer vrolijk op de c schijf zet. en dan is een partitie van 3 GB snel vol.[/quote:42288b634f]Probeer eens TweakUI van M$.

  [quote:42288b634f="harmtido"]Is het trouwens ook mogelijk om de C partitie groter te maken ten koste van de F: partitie.[/quote:42288b634f]Ja, maar dan heb je wel bv. Partition Magic ndoig. FDisk kan dit niet.
 • [quote:1c2ce16cfb="MichielPH"]Probeer eens TweakUI van M$.
  [/quote:1c2ce16cfb]

  Wat kan TweakUI dan zoal doen? en hoe werkt het. Op de site van Microsoft staat :
  "This PowerToy gives you access to system settings that are not exposed in the Windows XP default user interface, including mouse settings, Explorer settings, taskbar settings, and more."

  Hoe kan ik hiermee My Documents verplaatsen naar een andere partitie, of de Program Files naar een andere partitie brengen?
 • Is het trouwens ook mogelijk om de C partitie groter te maken ten koste van de F: partitie.


  Wat je kan proberen is die F: partitie verwijderen, vervolgens de schijf converteren naar dynamic disk en dan die 10 GB aan c: toekennen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.