Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer formateren

Anoniem
h.enk
7 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn anderhalfjarige computer begint erg traag te worden. Er hebben veel programma's en bestanden opgezeten die ik grotendeels weer verwijderd heb. Ook heeft het sasser virus ervoor gezorgd dat er een aantal systeem fouten in windows bleven zitten.

  Ik wil mijn computer graag helemaal schoon maken. Helaas is mijn setup disk van mijn computer beschadigd. Nu heb ik windows xp pro gekocht, maar het wil het niet lukken om overbodige systeem- en programma bestanden van mijn oude besturingssysteem( Win XP Home) te verwijderen.

  Wie weet welke stappen ik moet ondernemen om mijn pc weer helemaal leeg te kunnen krijgen en daarna weer windows erop?

  Groetjes,
  Daniel
 • Start je PC opnieuw op en ga naar je BIOS, zet bij boot sequence je CD/DVD-rom speler bovenaan. Stop je Windows XP installatie CD in die CD/DVD-rom speler. Druk op een toets als er gevraagd wordt of je van die cd wilt opstarten. Volg de instructies op het scherm en kies op 'n gegeven moment voor formatteren. Let op: je hele harde schijf wordt dan gewist. Maak zonodig een backup van je favorieten etc.

  Succes
 • Dat is snel! Hoe ga je naar BIOS en zet je bij boot sequence je CD/DVD speler bovenaan?
 • Ligt aan je moederbord. Probeer eens Del of F2 tijdens het starten van je PC. Normaal gesproken komt het ook even in beeld hoe je in je BIOS kunt komen.
 • Hartstikke bedankt! Ik zal het proberen nadat ik een backup heb gemaakt van een aantal belangrijke bestanden.
 • Met delpart kun je eenvoudig alle partities verwijderen. Let wel op, er is hierna (bijna) geen weg meer terug. Zorg dat je een goede backup hebt van je belangrijke bestanden. Na het verwijderen van de partities kun je gewoon met de xp cd opstarten, en naar believen je schijf indelen.

  http://www.russelltexas.com/delpart.htm
 • als je schijf brandschoon moet kan je programma's als killdisk gebruiken, met de betaalde versie kan je iets van vijftien keer de data laten over schrijven, als hij dan niet schoon is???? BTW, ook hier is er geen weg meer terug.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.