Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP start niet meer op

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Zojuist kreeg ik telefoon van familie dat haar pc niet meer opstartte. Ze gebruikt de pc voor professionele doeleinden en heeft dus dringend hulp nodig.

  Bij het opstarten krijgt ze de mededeling: "bootdisk faillure". Ze heeft Win XP Home. Pc is gekocht in de Carrefour (niet al te slim natuurlijk) en bijgevolg heeft ze geen originele cd van XP (is dit wel legaal? Carrefour zegt dat dit nooit het geval is en een onderhoudscontract hebben of zoiets).

  Opstarten vanaf de cd kan dus niet, heb dan eens een kijkje genomen op www.bootdisk.com. Er zijn blijkbaar 6 verschillende bootdisks voor XP. Maar een XP-cd is blijkbaar nog steeds noodzakelijk…

  Ik citeer: [i:294243c21c]"De Setup-diskettes gebruiken
  Nadat u alle zes de diskettes hebt gemaakt, plaatst u de eerste diskette in het diskettestation en start u de computer opnieuw op. De computer moet zodanig zijn ingesteld dat de computer vanaf diskette kan opstarten. Wellicht moet u hiervoor de BIOS-instellingen van de computer wijzigen.

  Setup wordt gestart. Plaats de volgende diskette als dit wordt gevraagd. U moet de cd-rom van Windows XP gebruiken om het Setup-proces te voltooien."[/i:294243c21c]

  Nu staat er ook het [b:294243c21c]Setup-proces[/b:294243c21c]. Dus maw dit is niet om een pc gewoon te laten opstarten maar om windows XP opnieuw te installeren?

  Welke zijn andere mogelijk oplossingen voor dit probleem? Opstarten in veilige modus lukt ook niet…
 • boot disk failure duid op het niet vinden van een schijf waarvan hij wil opstarten. (in dit geval wil hij dus opstarten van een schijf met windows XP, mhij vind dit niet en geeft du een boot disk failure)
  alseerst kan je het beste kijken of de ide kabel wel goed erin zit; zoewl op het moederboord als de hardeschijf. (die brede kabel)
 • Misschien heel simpel gedacht, maar zit er niet gewoon een diskette in het station dat geen bootdisk is en waar de pc van wil opstarten en daardoor gaat klagen.
 • [quote:c2dd688898="RobertoAL"]boot disk failure duid op het niet vinden van een schijf waarvan hij wil opstarten. (in dit geval wil hij dus opstarten van een schijf met windows XP, mhij vind dit niet en geeft du een boot disk failure)
  alseerst kan je het beste kijken of de ide kabel wel goed erin zit; zoewl op het moederboord als de hardeschijf. (die brede kabel)[/quote:c2dd688898]

  Opstarten via een diskette is in XP niet mogelijk? Indien wel, hoe kan ik dan zo'n diskette maken of ergens downloaden?
 • [quote:c2fdf278c8="thijs1981"]Misschien heel simpel gedacht, maar zit er niet gewoon een diskette in het station dat geen bootdisk is en waar de pc van wil opstarten en daardoor gaat klagen.[/quote:c2fdf278c8]

  Had ik ook al aan gedacht, maar dat is dus niet het geval. :wink:
 • Bij mij thuis lukt het me niet om mijn pc op te starten met mijn win xp cd. Ik kom onmiddellijk in het scherm waarin mijn partities aangeduid zijn.

  Wat doe ik verkeerd? (ik wil booten vanaf een xp-cd rom)
 • Om te booten van CdRom moet je in Bios wel even het Cd station
  als 1ste bootdevice instellen i.p.v. C:
 • [quote:e1170268e3="Taurus"]Om te booten van CdRom moet je in Bios wel even het Cd station
  als 1ste bootdevice instellen i.p.v. C:[/quote:e1170268e3]

  Is gedaan, daar ligt het niet aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.