Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Prefetch

lion
9 antwoorden
 • Iemand enig idee wat voor info in deze map (prefetch) en z'n inhoud bewaard wordt? (Geen info kunnen vinden op KB van M$)

  Groet,
  Ton
 • dit is volgens mij al wel eens voorbijgekomen hier, weet zo snel niet waar en wanneer, maar ok. Prefetch heeft iets te maken met het opstarten van windows, alleen gaan bij wijzigingen in het systeem de bestanden in prefetch niet weg. Op een gegeven moment heb je dus tal van opstartverwijzingen in die map waarvan een groot deel overbodig of zelfs nutteloos is. Daarom werd er hier aangeraden om een keer per maand die map leeg te gooien.

  Hoop dat je hier iets aan hebt
 • Ik heb hier zeker wat aan en ga er vanuit dat de mapinhoud "veilig" en "gewoon" onder Windows te legen is….

  Groet,
  Ton
 • kun je ook automatisch laten doen door programmaatje:
  Windows XP-Prefetch-Clean-And-Control, werkt perfect
 • Zou toch niet zomaar deze map leegmapen.
  In "Prefetch" wordt bijgehouden welke programma's regelmatig gestart worden, en houd als het ware een dagboek bij.
  Aan de hand van de notities in dit dagboek, wordt bepaald welke programma's en ook in welke volgorde deze worden geladen bij het starten van Windows.
  Prefetch bepaald dus in grote mate welke programma's direct geladen worden.
 • iOp zich heb je gelijk, maar van een andere echte techneut, Jan Thomas, wel bekend waarschijnlijk, kreeg ik destijds de volgende mail waarin geen bezwaar werd geuit tegen verwijderen. Ik gebruik de automatische verwijdering al een jaar met succes, zonder problemen.

  nfo breekpunt
  Windows XP beheert standaard een map genaamd "PREFETCH". Windows XP kijkt naar de bestanden wanneer de computer of een programma gestart wordt. Door deze techniek probeert Windows te voorspellen wat de volgende instructie zal zijn en op deze wijze wat op voor te werken waardoor de processor wordt ontlast. De data wordt als het ware alvast in de chache opgeslagen.Men noemt dit "PREFETCHing". Het opstarten van de computer wordt er wel iets trager door omdat tijdens het opstarten van de computer PREFETCH óók een aantal processen start om de boel in de gaten te houden. Met dit programma kunt u de instellingen van PREFETCH zelf aangeven of zelfs geheel uitschakelen. Verder kunt u de map "PREFETCH"op simpele wijze legen wat weer snelheidwinst oplevert.
 • [quote:a0645f3e93="Zlatan"]kun je ook automatisch laten doen door programmaatje:
  Windows XP-Prefetch-Clean-And-Control, werkt perfect[/quote:a0645f3e93]

  Nooit van gehoord, maar voor alles is wel weer een tooltje bedacht.
  Ook nog een idee waar je 'm vandaan kan halen?

  Groet,
  Ton
 • Even Googelen!! Hier bijvoorbeeld: http://www.ntcompatible.com/print14181.html
 • Bij mij staat er ook al een jaartje geen Prefetchmap meer op mijn systeem. Nooit nadelen van ondervonden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.