Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Extern bureaublad

rooy29
16 antwoorden
 • Hallo, ik heb een vraag en ik hoop dat ie hier thuishoort. Ik heb namelijk een laptop met windows Xp Home edition. En ik wil graag vanaf een andere pc via internet contact maken. Ik wil zeg maar vanaf een andere pc mijn laptop kunnen beheren. Maar zoals ik begrepen heb werkt de functie extern bureablad niet in Xp home edition.

  Weet iemand een manier/programma om te zorgen dat dit wel kan? Wel graag een programma met goede (nederlandse) uitleg zodat het goed te begrijpen is.

  Alvast bedankt voor degene die me kunnen helpen!! :D
 • dat heet tog hulp op afstand
 • Je buroblad overnemen kan dan met een VNC-variant. Ik zelf heb de beste ervaringen met UltraVNC, maar veel mensen hier gebruiken ook RealVNC.
 • Kun je me ook uitleggen hoe dit in z'n werk gaat. Ik heb het programma nu maar ik begrijp het niet echt…Wat moet ik bv bij VNC server invullen?
 • Bij VNC server vul je het IP-adres in van de computer waarop ingelogd wordt. De VNC client is de computer waarmee de ander op afstand wordt bediend.

  Als je dan vervolgens een wachtwoord invult en beide een internetverbinding hebt, krijgt de client het bureaublad van de server op zijn scherm en kan alle handelingen op de andere computer doen, inclusief downloaden, deleten. Echt alles.
 • Welk ip adres moet je invullen dan:
  bijv: 192.168…
  of 62.58……
 • Het IP adres dat je krijgt op deze site, om het even heel gemakkelijk voor je te maken: http://www.watismijnip.nl/

  Als er geen kinken in de kabel komen, en als de instellingen v.w.b. internet bij de 2 computers niet al te afwijkend zijn, is met de IP adressen en wachtwoorden de zaak gepiept.
  Een paar maanden geleden had ik 2 minuten na installatie al de controle over een computer 100km. verderop. Dat was overigens met het progje RealVNC. Doodsimpel.
 • En hoe zit het met een router? Moet je nog poorten openzetten?
 • Kan je daar niet mee helpen, ben een simpele ADSL gebruiker met enkel een ADSL modem.
 • [quote:bebc046b05="altec"]En hoe zit het met een router? Moet je nog poorten openzetten?[/quote:bebc046b05]

  port forwarden :)
 • Wat houd dat in?, port forwarden? :oops:
 • [quote:7a38319515="altec"]Wat houd dat in?, port forwarden? :oops:[/quote:7a38319515]precies zoals je zelf al zei: poorten openzetten…
 • Maar hoe kan men de poort openzetten en welke?
  Ik heb ook realvnc geinstalleerd maar ik kan alleen verbinding maken van pc a naar pc b maar niet andersom??? (binnen een netwerk, maar naar buiten kan ik maar deels in bellen van pc-a naar buiten lukt wel maar van buiten naa pc-a lukt niet).
 • Hierboven staat een link om je IP-adres op te vragen hij geeft dan aan 62.131.35.00 maar als ik IP-config opvraag in de opdrachtpromt dan geeft deze een hele andere waarde als ip adres aan 10.0.0.150, wat is nu mijn ip adres dat ik moet gebruiken bij real vnc??
 • Yep, jouw IP is 62.131.35.100 8)

  Vertel eens wat meer over je netwerk (internetverbindingsoort, hardware router of niet, merk type, pc's met welk OS, welke firewalls?) en van waar naar waar je wilt VNC-en? Mij is dat niet duidelijk.

  groetjes Edmond
 • [quote:8a6a3a94ac="rooy29"]Hierboven staat een link om je IP-adres op te vragen hij geeft dan aan 62.131.35.00 maar als ik IP-config opvraag in de opdrachtpromt dan geeft deze een hele andere waarde als ip adres aan 10.0.0.150, wat is nu mijn ip adres dat ik moet gebruiken bij real vnc??[/quote:8a6a3a94ac]

  Die 62.131.35.100 is het adres op de buitenkant van je modem
  outer. Op die modem of router wordt dat adres 62.131.35.100 omgezet naar een adres aan de binnenkant. Daar zitten die 10.0.0.x adressen. Ik vermoed dat je ADSL hebt met een Speedtouch-modem.

  Dat modem heeft aan de binnenkant ip 10.0.0.138 en aan de buitenkant dat 62.131.xx adres. Wat je nu moet doen om vanaf het internet via VNC een pc op jouw thuisnwerk te kunnen bedienen is:

  1. geef die pc een vast ipadres. Kijk welk adres hij nu heeft (gekregen van de DHCP server op de modem) en zet die dan vast erin met zelfde subnet enz. Installeer op deze pc ook VNC-server.

  2. Telnet naar de modem en maak een portmapping aan onder NAPT. Dat is echter nogal tricky vinden veel mensen, daarom prefereren zij de NAT-Manager die je kunt downloaden bij www.speedtouch.com.

  3. Die NAPT of portforwarding moet dan zijn dat je de modem vertelt dat binnenkomend verkeer op de PORT van VNC, doorgestuurd moet worden naar het IP-adres dat je bij stap 1 vast geconfigureerd hebt.

  4. COnfigureer de firewall op de pc uit stap 1 zo dat hij binnenkomend verkeer op die VNC-port accepteert.

  Dan moet het zo ongeveer werken.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.