Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan partitie niet bereiken

Anoniem
Anjo
9 antwoorden
 • Vanwege een serieus probleem heb, na veel k+v werk mijn computer weer aan de praat. Helaas doet zich het volgende probleem voor.
  De harde schijf heb ik opgedeeld in 2 partities: c en d. De computer start op van c en op dat deel ondervind ik geen enkel probleem. Als ik echter de andere partitie aanklik dan krijg ik de mededeling: "De schijf in station D is niet gerormatteerd. Wilt u nu formatteren?" Uiteraard klik ik hier nee aan, omdat ik veel belangrijke bestanden op de schijf heb staan. Weet iemand hier een oplossing?
 • Oeps, dat ziet er niet goed uit! Heb je windows XP ? Is het een FAT32 of NTFS partitie? Misschien zijn je gegevens nog te redden met Partition Magic….
 • Het is een NTFS partitie.
 • Oh, ja ik gebruik windows XP home edition en heb service pack 2 al geinstalleerd.
  Wat beterft Partition Magic, ik beschik over de versie 7.0 (zal wel oud zijn)
  Kan ik daar wat mee? Zo ja, hoe?
 • Ik heb ooit eens een drietal partities gedeeltelijk kunnen redden met Get Data Back en Spinrite

  FF Googlen en zoeken,de freewareversies laten zien wat er te redden is, je moet echter een prog kopen om t te recoveren
  ( of je moet een andere manier weten om eraan te komen :wink: )
 • Ik weet natuurlijk niet wat jouw serieuse problemen waren, maar ik heb toch het angstige vermoeden dat door jouw k+v werk er iets gebeurt is waar je niet direct blij van wordt. Heb je al via opstarten in veilige modus geprobeerd of je de partitie kunt benaderen? Omdat het een NTFS partitie betreft heeft opstarten vanaf diskette geen nl. geen zin. Ik denk dat je naarstig op zoek moet gaan naar een recover programma, al of niet gratis, als het echt onvervangbare data betreft. Wat PM betreft zit je met versie 7 wel aardig goed. Momenteel zijn ze tot versie 8. Maar of je daar iets mee kunt redden betwijfel ik. In ieder geval succes.
 • Zelf heb ik in dit soort situaties met succes get data back gebruikt. Als ik jou was zou ik de demo versie eens ophalen en draaien. Dan kun je zien of er nog wat te redden valt.
 • Even een melding mbt de stand van zaken. Ik heb de boosdoener uit de computer verwijderd en een andere schijf ingezet als C. Hierop staat nu dus het OS. De kapotte(?) schijf heb ik met oa getdataback proberen te benaderen, de 1e partitie kan ik wel benadeen maar de belangrijkste niet.
  Inmiddels heb ik de schijf gemakshalve ingebouwd in een externe case. De computer herkent de schijf en heeft er de letters G en H aan gegeven. Het gedeelte G heb ik geformateerd en dat kan ik normaal benaderen en beschrijven etc. Echter als ik H wil benaderen, krijg ik de melding dat de schijf niet is geformateerd. De schijf (partitie) is er dus wel, maar hoe kan ik de gegevens lezen????
  Is er een Deskundige (met hoofdletter!) die mij kan helpen.
 • Heb ik ook net gehad. Ik heb het zo opgelost:
  Met een "Live-cd" van Linux de pc opgestart. De partitie makkelijk kunnen benaderen. De kleine bestandjes per email naar mezelf opgestuurd en in Windows weer binnengehaald. De iets grotere bestanden op cd gebrand, en daarna bij de vraag van Windows gewoon de schijf opnieuw geformatteerd.

  Ik hoop dat je hier verder mee kunt.
  Groet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.