Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Aanmeldscherm in plaats van desktop

peter444
11 antwoorden
 • Sinds kort krijg ik bij het opstarten van de computer niet meer de desktop te zien maar het aanmeldscherm waarin ik mij onder mijn naam of als gast kan aanmelden.
  Ik heb voorzover ik dat weet niets gewijzigd waardoor dit zou komen en wil weer graag de desktop na het opstarten.
  Hoe kan ik dit herstellen.
 • Tik dit in bij run/uitvoeren: "control userpasswords2". In het scherm wat je dan krijgt kun je instellen of je al dan niet geforceerd moet inloggen.
 • Daar gaat iets mis, of ik begrijp niet goed waar de instelling gewijzigd moet worden of het moet op een andere manier gewijzigd worden.
  Als ik het door jou genoemde commando ingeef kom ik in een schermpje waarin ik een vinkje weg kan halen voor de keuze:
  -Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om de computer te gebruiken.-
  Als ik dit vinkje weghaal kom ik in een nieuw schermpje waarin ik mijn administrator wachtwoord moet opgeven.
  Als ik daarna mijn computer opnieuw opstart ben ik een groot deel van mijn instellingen kwijt, ik heb het dus maar snel teruggezet.

  Heb ik iets verkeerd gedaan
 • Heb je ook een egien gebruikers account? Zojah, vul dan bij dat zelfde venster je eigen gebruikersnaam in. Dan moet het wel werken.
 • Nee dat heb ik niet, ik heb alleen een administrater account.
 • Dan zal ik het ook zo niet weten. Maar even wachten tot Gerben weer reageerd.
 • je moet de gast-account uitzetten, dat is de rede datie 'het' scherm toont. start>configscherm>gebuikersaccounts>gast>de gastaccount uitschakkelen… (jaja uit me hoofd dus je moet maar ff kijken wat erop lijkt…)
 • Dan kan er toch wel eens iets anders mis zijn. Die optie die ik gaf, in combinatie met je normale gebruikersnaam/wachtwoord zou gewoon moeten werken.
 • Ik had dit probleem nadat ik [b:480800362d].NET passport[/b:480800362d] had geinstalleerd en kon het oplossen m.b.v. autologon van Tweakui XP. Misschien het proberen waard?
 • Ik heb de oplossing van TDW geprobeerd maar dat werkt ook niet het enige dat ik er mee bereikis is dat Gast niet meer voorkomt in het aanmeldscherm.
  Maar ik zag hiermee wel wat anders, ik zag bij de accounts in het venster nog een account staan die niet in het aanmeldscherm voorkomt n.l/: ASP.NET Machine A… Waar dat vandaan komt en of deze er moet staan weet ik niet.
  Misschien zit daar iets fout. Weet iemand waar deze account vandaan komt.
  De oplossing met Tweak UI XP heb ik nog niet uitgeprobeerd en nog wat ik heb onlangs Microsoft.net Framework geinstallerd als hulp bij een ander programma, kan dat er wat mee te maken hebben.
 • ASP.net is inderdaad afkomstig van de installatie van het .net framework.

  Deze 'gebruiker' is een soort van testomgeving waarbinnen het framework draait, heb ik begrepen. Ik gebruik het zelf niet, dus meer kan ik je er ook niet over vertellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.