Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

xp op een pentium 2???

None
18 antwoorden
 • hallo allemaal
  ik heb nog ergens een pentium 2 staan, en die ga ik nu voor mijn zusje een beetje goed maken, maar op de een of andere manier krijg ik wondows xp er niet op.
  de pc:
  333 mhz, intel pentium 2
  256 mb ddr ram
  en nog wat oud spul.

  het probleem is dat nadat de setup alle files geladen heeft, en het echt "mooie" setup beeld moet komen er alleen een wit streepje staat te knipperen, maar hij verder nikx meer doet.

  is het wel mogelijk om xp op deze pc te krijgen???

  alvast bedankt
 • Ja, het zou kunnen als de hardware in orde is. Pentium 2 kracht, 128MB en 64MB is in principe voldoende. Ik heb ooit een PII-350 met 64MB en 4GB HD binnen gekregen ter reparatie. En tja, dat werkte dus. Ik heb er wel 128MB RAM van gemaakt om het ding hanteerbaar te houden. De eigenaar had zich niet gerealiseerd dat dat nog zoveel verschil kon uitmaken …
  Windows 2000 en XP zijn heel kritisch ten aanzien van de hardware. Als de computer al een beetje instabiel lijkt te zijn, dan stopt de installatie vroeg of laat. Eventueel Memtest proberen om het geheugen te testen.
 • Oh ja, zelfs Windows MCE laat zich installeren op een PII.
 • Ook al kan het (alles kan, zei Jan Wolkers al, behalve een scheet op een plankje spijkeren), ik raad het je sterk af: XP zal er echt niet lekker op draaien. Mar waarom in vredesnaam XP? Waarom niet gewoon W98SE, die is voor zo'n systeempje gemaakt, XP niet.
 • m'n vriens z'n PC
  4.75GB Hd
  128MB NVram
  WindhoosXP pro
  Voodoo videokaartdinggevalachtigiets
  oud mobo waarvan zelfs everest het merk/type niet eens herkent
  PII 350Mhz
  floppy
  cdtooster
  cdlezer
  en jawel hoor, het draait! alleen het draadloos internet doet het niet…
 • 128 MB ram is wel heel krap op zo'n systeem. En dat WLAN hoeft niet aan XP te liggen natuurlijk

  Zelf heb ik Win2000 draaien op zowel een PII 333 / 128 MB ( eerst met 64 MB maar dat is echt te krap voor soepel draaien) en op een Celeron 466 / 192 MB.

  Beide systemen draaien zonder klachten / voor windows ongebruikelijke instabiliteiten. Ik heb alleen geen idee hoeveel kritischer XP is ten opzichte van Win2000
 • [quote:543cde84af="harmtido"]Ik heb alleen geen idee hoeveel kritischer XP is ten opzichte van Win2000[/quote:543cde84af]
  Héél veel kritischer…in XP zit gewoon veel meer troep, dus is het veel zwaarder. Maar evenzogoed een idee voor TS: wil je geen W98 en XP lukt niet, neem dat W2000.
 • [quote:ca51e0f774="HankPiano"]Ook al kan het (alles kan, zei Jan Wolkers al, behalve een scheet op een plankje spijkeren), ik raad het je sterk af: XP zal er echt niet lekker op draaien. Mar waarom in vredesnaam XP? Waarom niet gewoon W98SE, die is voor zo'n systeempje gemaakt, XP niet.[/quote:ca51e0f774] Waarom niet? Voor XP is veel geheugen veel belangrijker dan CPU snelheid. En die PC heeft wel voldoende geheugen ervoor. :wink:

  Ik zou trwns wel eerder 2000 aanraden, maar XP moet best lukken denk ik. Er zit ook een optie in XP waarbij je al die "extra's" mee uit kunt zetten, zoals de gekleurde start-knop en alle animaties enzow… dat scheelt ook een hoop.
 • wat sdh bedoeld> rmuis deze computer > tabblad geavanceerd > eerste knop instellingen > radiobutten (rondje) prestatie oid
 • [quote:2d8f3983b7="tdw"]wat sdh bedoeld> rmuis deze computer > tabblad geavanceerd > eerste knop instellingen > radiobutten (rondje) prestatie oid[/quote:2d8f3983b7] Idd, wist et zo ff niet uit mn hoofd. :)
 • [quote:b10fad418f="sdh"][quote:b10fad418f="tdw"]wat sdh bedoeld> rmuis deze computer > tabblad geavanceerd > eerste knop instellingen > radiobutten (rondje) prestatie oid[/quote:b10fad418f] Idd, wist et zo ff niet uit mn hoofd. :)[/quote:b10fad418f]ik ook niet, ik wist wat je bedoelde en ik ben aardig dus ik heb het ff opgezocht…
 • [quote:3fa9b271f4="sdh"]Waarom niet? Voor XP is veel geheugen veel belangrijker dan CPU snelheid. En die PC heeft wel voldoende geheugen ervoor. :wink:[/quote:3fa9b271f4]
  Het kán ook wel, maar lekker draaien is iets anders. Je moet ook geen aso-bak om een 1.1 motortje bouwen :wink:.
  [quote:3fa9b271f4="sdh"]Ik zou trwns wel eerder 2000 aanraden, maar XP moet best lukken denk ik. Er zit ook een optie in XP waarbij je al die "extra's" mee uit kunt zetten, zoals de gekleurde start-knop en alle animaties enzow… dat scheelt ook een hoop.[/quote:3fa9b271f4]
  Als je alle extra's in XP wegconfigureert kan je dus net zo goed W2000 nemen 8) .
 • Windows XP draait prima, maar verwacht geen wonderen. En echt ook WIndows 98 is niet flitsend op zo'n systeem. Ik heb dus identieke PII-350's staan, eentje met XP en eentje met 98 en beide met 256MB SD-Ram en 4GB HD. Het werkt gewoon vergelijkbaar. Die 4GB HD is volgens mij de grootste rem.
 • Een kale W98 neemt ongeveer 200Kb in beslag, een kale XP anderhalf Gb. Alleen dát al laat zien dat W98 veel lichter is.
  Wat is nou [i:d9053d8a9b]feitelijk [/i:d9053d8a9b]het nuttig rendement van XP op zo'n systeem? Het draait niet beter maar neemt alleen maar veel meer ruimte in beslag. Op zo'n klein HD-tje kun je die beter benutten, lijkt mij.
 • [quote:a7cbbb3a78="HankPiano"]Een kale W98 neemt ongeveer 200Kb in beslag, een kale XP anderhalf Gb. Alleen dát al laat zien dat W98 veel lichter is.
  Wat is nou [i:a7cbbb3a78]feitelijk [/i:a7cbbb3a78]het nuttig rendement van XP op zo'n systeem? Het draait niet beter maar neemt alleen maar veel meer ruimte in beslag. Op zo'n klein HD-tje kun je die beter benutten, lijkt mij.[/quote:a7cbbb3a78]Tja, dat is wel lichter maar ik kijk alleen naar de reactietijd omdat het meest zichtbaar is. En dan zie ik slechts weinig verschil. XP draait zeker veel beter maar misschien gebruik ik alleen programma's die zich misdragen op WIndows 98 en goed werken op WIndows 2000 of XP.
 • Ik begrijp je punt, maar als ik afga op wat TS schrijft:
  [quote:63ea5d94f8]ik heb nog ergens een pentium 2 staan (…..)
  de pc:
  333 mhz, intel pentium 2
  256 mb ddr ram
  [i:63ea5d94f8]en nog wat oud spul[/i:63ea5d94f8]. [/quote:63ea5d94f8]
  dan krijg ik - eerlijk gezegd - niet de indruk dat dit bakkie staat te wáchten op XP :wink: .
 • Mee eens. Ik heb hier ook een Celeron 333 systeem staan, en daar draai ik dus gewoon Windows 98SE en Linux op.
 • hm het bakkie staat inderdaad niet te wachten op xp, maar men zus wel, want met win98 krijgen we het netwerk niet goed aan de praat, dan werkt een netwerkprinter bijvoorbeeld niet.
  maar in ieder geval bedankt, ik ga het gewoon nog een keertje proberen, en anders ga ik kijken of ik aan 2000 kan komen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.