Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

lange afsluitduur W2000

None
10 antwoorden
 • Omgeving : W2000pro, PIV 2,8GHz, 512Mb, Asus P4C800Deluxe moederbord, ZoneAlarmPro, NAV2003, Spysweeper.

  Op mijn pc zijn 4 gebruikers gedefinieerd. Als ik uitlog, is Windows ca 1 minuut bezig met het opslaan van de instellingen. Bij de overige gebruikers is dat ca 5 seconden. Hoogst irritant voor een gehaast iemand als ik. Spyware is uitgesloten; ik heb de pc gisteren nog met HijackThis gecontroleerd; geen spyware aanwezig.

  Wie weet een oplossing voor dit probleem ?
 • Wat zijn de verschillen tussen jou en de andere gebruikers? Ben jij administrator en de anderen niet? Zijn er onder jouw account meer automatisch opstartende programma's?
  Je zou eens kunnen kijken met msconfig wat er wordt opgestart bij de verschillende gebruikers.
  N.B. WIN 2000 heeft geen msconfig aan boord maar je kunt het van een XP systeem halen. Gewoon via een flop of zo naar je C schijf halen en dubbel klikken.
  Overigens doet mijn WIN2000 er vrij lang over om af te sluiten. Dit hangt af van de activiteiten. Even de e-mail bekijken en dan afsluiten gaat snel. Maar na een hele dag bezig te zijn geweest moet er blijkbaar nogal wat rommel worden opgeruimd. Dit slaat op afsluiten, niet uitloggen.
 • Ik ben steeds als standaardgebruiker ingelogd. De andere gebruikers zijn als gebruikers met beperkte rechten ingelogd. Als ik onder administrator inlog, enige tijd werk en weer uitlog, worden de instellingen wel snel opgeslagen. Ik ben de meest intensieve gebruiker, doch ik gebruik wel dezelfde toepassingen, t.w. MsOffice applicaties, IE, OE en Outlook. Ik heb onder Configuratiescherm/systeembeheer/Services even gekeken wat allemaal automatisch wordt opgestart, doch daar zit m.i. niets bij wat niet noodzakelijk is of wat bij de overige gebruikers ook niet wordt opgestart.
  N.B. : het maakt geen verschil of ik als standaardgebruiker uitlog of afsluit : in beide gevallen moeten de "instellingen" worden opgeslagen en dat kost kennelijk bij mij veel tijd.
 • Als het 100% zeker weten geen spyware is, probeer dan 's je windows register en opstartregister op te schonen. Hiervoor zijn diverse gratis tooltjes beschikbaar die je na mekaar kunt draaien:

  http://www.ccleaner.com
  http://www.tweaknow.com/RegCleaner.html
  http://www.startupmechanic.com
 • Ik heb vroeger ook wel eens dit probleem gehad met een niet legale versie van win 2000 een vriend van me had een legale versie en die had dat probleem niet ik zeg niet dat je geen legale versie hebt dat intereseert me ook niet maar als je versie niet legaal is kan dat misschien de oorzaak zijn .
 • Je schrijft

  "N.B. : het maakt geen verschil of ik als standaardgebruiker uitlog of afsluit : in beide gevallen moeten de "instellingen" worden opgeslagen en dat kost kennelijk bij mij veel tijd."
  En als je opstart, even je e-mail oid. bekijkt en dan weer afsluit, dan ook?
  Als ik al zei, bij mij duurt het ook even als ik veel gedaan heb. Mijn register schoon ik regelmatig op, dat doet er bij mij dus niet toe. Maar een backup en opschonen is altijd een nuttige voorzorg.

  WIN2000 legaal of niet. Als niet legaal hetzelfde is als een copie van de originele WIN2000 CD, dan doet het er niet toe. In mijn werksituatie wordt altijd een copie van een legale CD bij installaties gebruikt (om beschadiging van het origineel te voorkomen en wat legaal is) en dat geeft geen afwijkend gedrag.
 • Alles geprobeerd : register opgeschoond met TweakNow Regcleaner (geen afval aanwezig), ingelogd met administrator rechten, alleen even mail uit OE en Outlook opgehaald, verder geen taken op processen gestart. Score: ruim 60 seconden wachttijd voor het "opslaan van de instellingen". Heeft iemand nog suggesties ?
  Ik heb overigens een legale versie van W2000pro (met SP4).
 • Ja dat is toch raadselachtig. Ik heb nog even nagetrokken wat bij mij de afsluittijd is. Ca. 10 sec bij kortstondig gebruik tot maximaal ca 1 minuut. WIN 2000, P4 2.2GHz, 767 MB ram, 7200 toeren schijven, als administrator met oa. NAV, Adaware, Zonealarm, SP4.
  Een practische oplossing is misschien een nieuw account aan te maken met dezelfde rechten en eens te zien of die sneller uitlogt. Als dat zo is zou je daarop kunnen overstappen.
 • Ja, heb ik ook aan gedacht. Nadeel is dan wel dat ik al mijn mappen en bestanden weer langs moet om mij daarvoor rechten te geven. Ik heb zonet ook het laagst mogelijke gebruik getest : inloggen en direct daarna weer uitloggen. Je raadt het al : weer ruim 60 seconden wachttijd.

  Wellicht wordt het nu een vraag voor redactie@computertotaal.

  In ieder geval bedankt voor de tips.
 • Enig googelen met trefwoorden

  slow+shutdown+win2000
  slow+logoff+win2000

  levert wel het een en ander op. Het blijkt dat je lang niet de enige bent met dit probleem.Kijk hier eens naar

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;837115&Product=win2000
  http://www.techzonez.com/forums/archive/index.php/t-4041.html
  http://www.techspot.com/vb/archive/index/t-4047.html
  http://www.windowsitpro.com/Windows/Article/ArticleID/41654/41654.html
  http://www.win-max.org/Slow_Shutdown-3789779-3871-a.html

  Ik kwam iets over de pagefile tegen en een probleem met de Microsoft hotfix KB824146.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.