Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

OS Windows frustratietopic

Anoniem
Vv.
24 antwoorden
 • Punt 1. Ik haat XP.

  Yep het draait hier wel.
  Maar omdat 't mot.


  Want ATI-drivers voor WinME van mijn videokaart worden niet meer gegekeurd door MS endus kunnen ze geen driverupdates meer geven. Die moeten blijkbaar eerst goedgekeurd worden.

  Dus werd het XP. Omdat MS me dat verplicht, omdat ik een (ME-compatible) spel wil spelen op een (ME-compatible) computer met een (ME-compatible) videokaart etc.

  Traag als dikke … Mensen denken vaak dat XP sneller is dan een oudere Windows. FOUT. Zelfs getweakt is het veel trager dan ME.
  En ik ga daar geen discussie over aan.
  Het bewijs zit ik op te typen nu. En verder interresseert het me ook weer niet zó veel die kleine snelheidsverschillen.

  Maar, nu met XP:
  Bergen programma's werken niet meer. Zelfs apparatuur zoals mijn scanner kan de prullebak in. Zelfs dat 800 MHz moederbord kan geen XP meer aan. Drivers hè..

  En dan heb ik het nog niet over Servicepack 2.
  Fijn voor gebruikers die nog niet weten dat een firewall, antivirus en updates voor en vanwege datzelfde OS hard nodig zijn.

  Maar nee.. Het domme beveiligingscentrum wat bestaat uit 3 links in een verkennerschermpje en iets dat de status van udates bijhoudt wil nu even gaan bepalen welke antivirus en firewalls geschikt zijn.
  Achterlijk.
  En in ruil daarvoor werkt nog veel meer populaire apparatuur en software niet meer. Zoek ff bij Google en je weet genoeg.

  Tja moeten die programmeurs en electroboeren die de printplaatjes maken maar genoeg betalen aan MS, dan keurt Windows het wel goed. Slimme handel.

  Ik werk met oudere mensen die willen leren computeren, die voelen zich door dat 'gebruikersvriendelijke beveiligingscentrum' opeens verplicht dure pakketten aan te schaffen.
  En kijk eens naar de indeling van dat startmenu, het slaat helemaal nergens op: Wizards op de meest onlogische plekken.. Onderdelen die mensen logischerwijs als bureau-assecoires zouden moeten kunnen vinden. Enz enz. En dat was al zo, maar toch..
  Alles wat met systeembeheer te maken - en standaard gewoon goed ingesteld zou moeten zijn - moet een link hebben in het startmenu.
  Die mensen die gewoon een brief willen tikken komen in het startdoolhof en raken de weg kwijt.
  Tuurlijk kan je dat aanpassen, maar als beginner weet je dat niet.
  En tegen de tijd dat je dat weet weet je al genoeg over antivirus en firewalls dat dat hele beveiligingscentrum kan opzouten.

  Om je systeem normaal te kunnen benutten bij sommige applicaties moet je in het register sleutelen of een programma aanschaffen wat met gemak voor 50 euro over de toonbank gaat. (Of je moet iets verder zoeken op internet.) Maar ook dat was al langer zo.

  Firewalls, Internet Explorer, toolbars en Antivirus gaat ruzie zoeken over wie de cookies en wormen mag opeten. En gaan elkaar lekker in de weg zitten. Tjongejonge.

  En dan heb ik 't nog over zoveel niét gehad van dat handige MS.
  Dat ik voor veel geld een WindowsCD heb gekocht die nu waardeloos is geworden omdat die gewoon niet meer te updaten is. En die nutteloze MSN Explorer (hoe bedoel je dubbelop?). En passportje dat je makkelijker je geld kan uitgeven op internet. En die stompzinnige Windows Messenger. Gratis Windows64bits die je harde schijf nog aggressiever in beslag neemt als een virus.. En die nutteloze onlogische opmaak van..

  Okee ik stop.

  Maar moest 't even kwijt.


  Iemand noemde mijn Win 1.01, 3,01, 3,34, 95, 98, 98 SE, ME weleens een slecht OS. En daar leren we van.

  Dus moeten we XP hebben. Met natuurlijk die 50 updates waaronder service pack 2. En dat is mazzel want die zit erop als je een pc koopt.

  Handig.
  Dan weten we waar we aan toe zijn.
 • Je bent niks verplicht !!! En dat het je ouwe zooi niet sneller maakt is logisch en ook al wel langer bekend…

  Ik werk zelf met genoeg plezier op XP pro, met nagenoeg geen problemen.
 • [i:cfca988300]Dracoplasm: "Je bent niks verplicht !!! En dat het je ouwe zooi niet sneller maakt is logisch en ook al wel langer bekend…
  Ik werk zelf met genoeg plezier op XP pro, met nagenoeg geen problemen."[/i:cfca988300]
  Ik heb geen ouwe zooi momenteel. Ik moest [u:cfca988300]verplicht[/u:cfca988300] updaten naar XP en nieuwe hardware vanwege XP. En XP draait. Probleemloos.


  In ander topic (vanwege dubbelpost) stonden deze reakties:

  [i:cfca988300]Dracoplasm: "Dubbele post, 1 van de 2 kan wel weg lijkt mij ?!?"[/i:cfca988300]
  Yep. Oeps foutje.

  [i:cfca988300]jweijde: "En? Wat is je probleem nu eigelijk? :P "[/i:cfca988300]
  Frustratie. En onbegrip: Waarom is Windows niet een basis waarop wordt voortborduurd? Dan blijven dingen tenminste werken en heb niet het idee afgezet te worden. Ik bedoel, wat is nou positieve toegevoegde waarde van XP? Die wizardjes? Meer driver-ondersteuning? (Had ook met een update gekunt?)
 • Ik snap dat je je frustratie kwijt moet, maar ik vraag me daarbij af wat wij ermee moeten.

  Als ik je verhaal goed lees, moet je overstappen naar Windows XP, alleen omdat er geen update meer komt van je videodriver voor Windows ME (wat ik me overigens goed voor kan stellen). Op zo'n moment zou ik zeggen: dan update ik die driver toch maar niet meer? Wat is de noodzaak van het updaten van je videodriver?

  Ik stel voor dat je je irritaties op deze manier maar niet meer moet uiten, anders raken andere mensen behoorlijk geirriteerd aan jou, ben ik bang.
 • Nee.. Jullie kunnen er niets mee. Was gewoon stoom afblazen.
  Kan me inderdaad voorstellen dat mensen zich aan mij irriteren omdat ik hun favoriete besturingssysteem of handelsonderneming aanval..

  Nou kan ik daar niet zo mee zitten als die mensen dan met goede tegenargumenten komen.
  Ondertussen dat je dit schreef had ik hetvolgende bijge-edit:
  "Ik bedoel, wat is nou positieve toegevoegde waarde van XP? Die wizardjes? Meer driver-ondersteuning? (Had ook met een update gekunt?)"
  Maar misschien voor dit forum idd misschien niet zo leuk.


  Verder hoef ik niet meer over te stappen want heb XP draaien. En aangezien alles goed lijkt te werken zal ik dit ook blijven gebruiken in plaats van ME die er ook op staat.
  De noodzaak van het updaten van die videodriver was een bug die ervoor zorgt dat het beeld regelmatig 5 seconden blijft hangen in online games met punkbuster.
  En ik doe toch regelmatig een online spelletje.
 • Nee ik bedoelde niet specifiek dat jij oude zooi hebt, maar iedereen met een oude P3 willen XP draaien en dat loopt dan natuurlijk niet zo als het zou kunnen lopen.

  En Xp is voor mij niet het ultieme, en het mooiste wat er is, maar voor mij werkt het prima en voor velen anderen natuurlijk ook.

  De meerwaarde van XP is dat voor de pc-"noobs" meer mogelijkheden zijn, je hoeft in theorie niks meer te doen, je drukt iets in je usb poortje en het wordt automatisch geinstalleerd, en natuurlijk het mooie bolle barbie uiterlijk niet te vergeten ;-)

  Ik denk dat jij zeker niet moet overstappen op de allernieuwste versie van XP haha…

  Maar goed, je wordt er echt niet tot verplicht, os-en genoeg natuurlijk…
  Ookal is dat vaak erg lastig en worden de meeste (eigenlijk bijna allemaal) games geoptimaliseerd voor XP…
 • @TS: Is Windows2000 dan niet wat voor jou?

  Sneller dan XP en heeft net zulke goeie driverondersteuning.. :wink:


  Heb je dan nooit problemen met ME gehad? Kan ik me haast niet voorstellen.
 • Ik kan mij niet voorstellen dat je het geen verbetering vindt! Had
  op twee computers ME lopen en weet niet meer hoeveel keer per
  week het vastliep, Maar leuk was anders. daar heb je inieder geval
  nu geen last meer van. Vrijwel alle mensen op dit forum weten
  nog wel de problemen met ME! werd niet voor niets< Meer Ellende>
  genoemd. :D joopat
 • Dracoplasm, dat met dat USB-poortje gaat hetzelfde in ME. Alleen vindt ie dan minder vaak een geschikte driver. Maar ik moet zeggen dat je die meestal toch zelf bij de hand hebt, of opzoekt op internet.
  En dat uiterlijk.. Hahah ik zal maar niet zeggen hoe die hier staat ingesteld.

  "Ik denk dat jij zeker niet moet overstappen op de allernieuwste versie van XP haha…" Argh!! Hou op! Zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=134698 .
  En 2003 tja daar hoor ik niets over dus zal nog wel niet zo geschikt zijn voor mij.
  Windows2000 betekent dat ik weer een Windows moet gaan kopen? Weet je wel hoe duur dat is? :wink: En lijkt me een kruising tussen 2 kwaden: 98SE en XP. Heheh. En XP pro draait nu dus, tja och ja..

  Dus wil ik Linux gaan proberen, maar ben erg bang geworden (vn. door problemen met Windows) en speel idd ook vaak spellen enzo dus kan nog erg gaan tegenvallen..
  Hoevaak ik dat werkelijk zal kiezen in het bootmenu valt nog te bezien. Ik hoop echt dat het gebruiksvriendelijk is qua installeren en updaten van het OS.

  "Heb je dan nooit problemen met ME gehad? Kan ik me haast niet voorstellen."
  Ja natuurlijk! Maar, alles was op te lossen. Net zoals in 98SE te doen is. En waarschijnlijk ook in XP. Maar het jammere is juist dat je met elke versie wéér moet onderzoeken wat het beste draait en geen problemen geeft.
  De blauwe schermen uit het eerste half jaar dat ik ME draaide zal ik ook echt niet ontkennen, maar op gegeven moment weet je welke programma's en tweaks goed draaien. En draait het echt stabiel. En snel. Volledig zonder blauwe schermen.

  edit: Met als gevolg dat ik het nut niet inzie van XP. En alleen maar negatieve gevolgen ervaar.
 • Tja, het is ook niet gemakkelijk hè! Ik heb een jaar of 3 vrijwel probleemloos op ME gedraaid, maar moest tengevolge van de bestandsgroottebeperking van FAT32 over naar XP. Als je namelijk een DVD-ISO download via Usenet kun je die niet uitpakken omdat de map waarin de dvd komt groter wordt dan 4GB, en dat lust ME (en alle besturingen daarvoor)niet.

  Maar het toeval ( :roll: ) wil dat er op het laatst, dus vlak voordat ik ging upgraden naar XP ook meerdere andere problemen optraden, en ik dus noodgedwongen meteen overging naar XP.

  Nu heb ik dit OS al een jaar op m'n pc staan en ik kan zeggen dat XP werkelijk zo goed als probleemloos draait. Okè, de computer is wel wat trager dan vroeger, maar dat komt volgens mij ook wel omdat ik nu meer bezig ben met video, en de bijbehorende programma's lusten nogal wat van mijn bronnen.

  En tja, dan de drivers. Ik heb bij mijn systeem ook al wel wat verouderde hardware, maar altijd van gerenommeerde A-merken. En op de websites van de fabrikanten waren in alle gevallen bijgewerkte drivers te vinden. De installatie ging niet helemaal probleemloos, het is niet eenvoudigweg een Setup.exe aanklikken, maar uiteindelijk werken ze wel. Dit slaat op vooral de printer en de scanner, die zijn van HP. Toen het hele systeem up-to-date was direkt een image op een paar dvd's gemaakt, dus de volgende keer zijn hier geen problemen te verwachten.

  Je hoort mij dus helemaal niet klagen, temeer omdat ik toch zo ongeveer iedere 2 jaar een update van mijn systeem doe, in verband met de aangescherpte systeemeisen van soft- en hardware.

  De wereld gaat vooruit, dat heb je met motorfietsen en met computers, dus je doet er eenvoudigweg niets aan, en met de vooruitgang komen ook steeds nieuwe eisen. Wie had 10 jaar geleden kunnen denken dat we ooit, in de toekomst, zelf onze eigen dvd's kunnen maken!

  [b:87f3a6d133]Maar ik respecteer je mening wel.[/b:87f3a6d133] Groetjes van Jan Willem :wink:
 • [quote:bc44615606="jwspruyt"]Wie had 10 jaar geleden kunnen denken dat we ooit, in de toekomst, zelf onze eigen dvd's kunnen maken![/quote:bc44615606] Niemand, want toen bestond de dvd nog niet. :P
 • ——
  Dus wil ik Linux gaan proberen, maar ben erg bang geworden (vn. door problemen met Windows) en speel idd ook vaak spellen enzo dus kan nog erg gaan tegenvallen..
  Hoevaak ik dat werkelijk zal kiezen in het bootmenu valt nog te bezien. Ik hoop echt dat het gebruiksvriendelijk is qua installeren en updaten van het OS.
  ——

  Ik heb Fedora Core 3 draaien
  Gratis te downloaden via linuxiso.org of aan te schaffen voor 22 euro bij www.mensys.nl

  out of the box draait dit als een tierelier. Direct al 420mb aan updates beschikbaar.

  Ik wil best hulp bieden om dit draainde te krijgen bij je.??
  Installeren gaat super gebruiksvriendelijk via allerlei overzichtelijke stappen.

  Er komen zelfs ATI drivers uit voor core3 binnenkort.


 • Ik heb wind00s en ben er uiterst tevreden over, het geeft bij mij geen enkel probleem, en dan nog, het is niet windows dat slecht is, maar alle programma's die windows slecht maken.

  Vergelijk dat eens met Mac OS of Linux, bijna geen software, dus de kans op een gare installatie is nihil, en daarnaast heeft Mac OS het voordeel dat het minder hardware hoeft te ondersteunen.
 • [quote:0ab248accd="NoepZor"]Vergelijk dat eens met Mac OS of Linux, bijna geen software[/quote:0ab248accd]
  Was je dronken toen je dit typte? ;)
  Distros hebben out-of-the box heel wat meer software dan windows - gratis en erbij geleverd :)

  bovendien hebben wij apt-get, en hebben we dus helemaal 0 installatieproblemen ;)
 • Je hebt in feite twee Windows-families. Aan de ene kant heb je Windows 95/98/98SE/Me en aan de andere kant heb je Windows NT/2000/XP. Die twee families vallen totaal niet met elkaar te vergelijken. Het is dan ook een beetje krom om te zeggen dat Windows 2000 een kruising zal zijn tussen Windows 98 en XP. Windows 2000 is namelijk de enige echte voorloper van Windows XP en samen zijn deze gebaseerd op NT-technologie.
 • [quote:f2bd310dfa="sdh"][quote:f2bd310dfa="jwspruyt"]Wie had 10 jaar geleden kunnen denken dat we ooit, in de toekomst, zelf onze eigen dvd's kunnen maken![/quote:f2bd310dfa] Niemand, want toen bestond de dvd nog niet. :P[/quote:f2bd310dfa]

  Ja dus! :wink: Dat bedoel ik :P De tijd gaat vooruit hè!
 • [b:430b2710cb]joopat[/b:430b2710cb]: [i:430b2710cb]"Ik kan mij niet voorstellen dat je het geen verbetering vindt!"[/i:430b2710cb] - Uit de grond van mijn hart. Bij ME moet je gewoon heel goed weten hoe je ermee omgaat. Het is fragiel. Met andere woorden: Weet welk gebruik voor instabiliteit zorgt.
  De opmerkingen over ME heb ik vanaf het begin meegemaakt want die kwamen ook ver buiten dit forum. En ik begrijp ze heel goed.

  [b:430b2710cb]Jan Willem[/b:430b2710cb]: [i:430b2710cb]"DVD-ISO"[/i:430b2710cb] - Haha ja die ken ik, maar ik gebruik geen DVD. :)
  "meer bezig ben met video, en de bijbehorende programma's lusten nogal wat van mijn bronnen."[/i - Nou, bij mij valt daar zéker het zwaarder geschut onder tegen hackers en virussen. En ik moest wel. Wat ik gebruikte werkte niet meer. Heel vervelend.
  Wat een ellende. ;) Nou ja, weet je wát zo vervelend is? ik ben bezig met dingen die ik zo goed op orde hád. Grr.

  [b:430b2710cb]windowsXP-PRO[/b:430b2710cb]: [i:430b2710cb]"Fedora Core 3"[/i:430b2710cb] - Bedankt voor het aanbod, ik onthou het! Ben momenteel in het verdiepen in de keuze voor een distro. Maar lastig hoor, zoveel info en fans van specifieke distributies! Ik heb ook nog een specifieke vraag erover zie dit topic.

  [b:430b2710cb]NoepZor[/b:430b2710cb]: [i:430b2710cb]"Linux, bijna geen software"[/i:430b2710cb] - Daar zeg je wat. Maar ik heb weleens gelezen over eh.. Windows-shells. Toch? En, ik mag denk ik wel aannemen dat er voor het meeste toch ook goede alternatieven zijn?

  [b:430b2710cb]webspider[/b:430b2710cb]: [i:430b2710cb]"Distros hebben out-of-the box heel wat meer software"[/i:430b2710cb] - Ik wilde er 1 gaan downloaden. Is die software ook online te vinden? Wat is apt-get?

  [b:430b2710cb]Leo S[/b:430b2710cb]: [i:430b2710cb]"Die twee families vallen totaal niet met elkaar te vergelijken. Het is dan ook een beetje krom om te zeggen dat Windows 2000 een kruising zal zijn tussen Windows 98 en XP."[/i:430b2710cb] - Natuurlijk. Op zich vind ik 98SE en ME al niet te vegelijken. Maar heb jij het nu niet voornamelijk over het bestandssysteem? Waar ik me meer op richtte was de stabiliteit over het algemeen en dan zonder de show-poespas. En waar ik meer op doelde en waar ik eigenlijk op wacht: Welke bijzonder mooie nieuwigheid zit er aan XP dan? En bedoel ik dus grote voordelen voor een standaard gebruiker met 3 jaar ME ervaring die niet programmeert. ?


  Bedankt voor de reakties.
  Leuk te lezen.
 • apt-get is het package systeem van debian, waarmee je software kan binnenhalen door het de apt-get'en - ofwel in de console ofwel met een programma met GUI, kies je wat je wilt hebben en dan wordt dat programma, plus alle dependencies (andere dingen die nodig zijn voor het programma) gedownload.

  Het systeem is ontworpen voor .deb-packages, maar er zijn ondertussen ook versies voor rpm-based systemen :)


  EDIT: oh, en over windows: neem 2000, lichter dan XP, kan alles (en draait zelfs goed op een P1-166 met 64MB ram ;))
 • Niet
 • [quote:d515683902="pcguy"]..een leuke linux distro en je hebt geen gezeik.[/quote:d515683902]
  Nou.. Het leren kennen van het systeem dan?

  Niet dat ik daar totaal geen lol aan beleef, maar uiteindelijk heb ik die doos voor andere doeleinden. :wink:


  edit: En ik moet toegeven, op zich draait alles binnen korte tijd onder Windows. Met Linux heb ik daar een beetje hard hoofd in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.