Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Installatie

Anoniem
Eric777
2 antwoorden
  • Ik heb op mijn systeem Windows 98 op de c-schijf en Windows XP op de d-schijf. Nu heb ik met killdisk Windows XP verwijderd, omdat ik het opnieuw wilde installeren met een nieuwe Windows XP cd, inclusief Service pack 2. Als ik nu wil booten vanaf cd-rom, wat ik in de bios heb ingesteld, krijg ik de melding dat hij niet kan booten vanaf cd-rom (het is wel een bootable cd), dan krijg ik een melding van m'n floppy drive op het scherm en vervolgens de melding dat hij niet van cd kan booten met een Error code 4. Dan start de pc door en krijg ik het keuzemenu waarbij ik kan kiezen voor het starten van Windows 98 of Windows XP. Daar staat Windows XP er dus nog gewoon bij, terwijl de d-schijf leeg is. Kan ik nu Windows XP alleen opnieuw installeren dor eerst ook de c-schijf met killdisk te legen? Of is er nog een andere manier (niet te moeilijk) om dit probleem te verhelpen.
  • Waarom ben je überhaupt met killdisk aan de slag gegaan? Zo'n programma gebruik je normaal gesproken alleen als je een harde schijf bv. wilt afdanken of verkopen.

    Op de C staan nog een paar bestanden die XP daar heeft neergezet, waaronder boot.ini en NTLDR.COM. Door boot.ini krijg je dat opstartmenu nog te zien. Het zou zo moeten zijn dat als je XP opnieuw installeert, je een nieuw bootmenu krijgt met alleen 98 en de nieuwe XP. Maar ja, de wegen van Windows zijn soms ondoorgrondelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.