Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Autoexec.nt verwijdert zichzelf steeds...

Decomp
14 antwoorden
 • Als ik op de computer van mijn moeder een willekeurig programma open, krijg ik af en toe deze melding:

  http://img.photobucket.com/albums/v621/Warudin/naamloos2.bmp

  Hoewel mijn moeder een PC met een 32 bits proc heeft.. (AMD Athlon 2400+) staat daar 16 bits windows sub-systeem??

  Als ik dan Autoexec.nt ga zoeken, kom ik hem tegen in de reparatie map van HP (merk van de computer), die plak ik dan in de system32 map. Dan start ik het programma op wat het probleem weergef, an werkt alles gewoon. Start ik de PC daarna weer opnieuw op, dan is het weer hetzelfde probleem, en is het bestandje weer weg uit het system32 mapje..

  What to do?
 • zie rubriek: "spelletjes onder winxp" :wink:
 • mag ik een link? de functie 'zoeken' werkt zo traag… maar dat zal wel aan mijzelf liggen.
 • (Ultrasaurus: 'k snap ook niet echt wat je bedoelt 8), tenzij je bedoelt dat ie gewoon moet gaan googelen? :-? )

  @liq: zie http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=894049
 • oke, als ik daarvan de onderste link gebruik, dan krijg ik een prorammaatje wat bestanden gaat vervangen. Dan doet hij het na dat programmaatje draaien, start ik hem opnieuw op, werkt het WEER niet, krijg ik WEER diezelfde melding.. :cry:
 • Meer uitleg:
  ivm de fix: This installaton program will reinstall the missing or corrupt Windows XP system files command.com, autoexec.nt and config.nt. The absence or corruption of one or more of these files causes a "16 Bit Subsystem" error.

  We recommend that you download this file and save it to your desktop or to another location where you can find it. Double click on the file to run it once it's downloaded. If problem reoccurs in the future, simply re-run this program.


  Zie verder ook http://forums.breekpunt.nl/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12250 - hier staan misschien ook bruikbare tips in?
 • Er is een vermoeden dat spyware/malware verantwoordelijk zou zijn voor het verdwijnen van autoexec.nt.
  Aangezien het steeds maar verwijderd wordt moet je dit systeem eens grondig checken met het standaard arsenaal aan anti-spyware: spybot, Ad-Aware, CWShredder,… desnoods ergens een hijackThis log plaatsen voor deskundig nazicht(niet direct spek voor mijn bek).

  Ondertussen kan je het bestand autoexec.nt de "read only" status geven. Wellicht/hopelijk wordt het dan ook niet meer verwijderd.

  [In principe is autoexec.nt terug te vinden in c:\windows\repair en kan je dat gewoon naar c:\windows\system32 copiëren, maar het fix-programma doet zijn taak ook goed.]
 • ok ik zal is even kijken wat het uithaalt om dit bestand read-only te maken.

  daarna probeer ik de rest als het niet werkt..
 • [quote:b54f30f489]zie rubriek: "spelletjes onder winxp" [/quote:b54f30f489]
  dit is de link:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=135078
 • decomp, ik heb het bestand read-only gemaakt, en nu werkt alles weer naar behoren, heel erg bedankt voor de hulp!!
 • @ liq.., wel das fijn om te horen. Maar beschouw dit als een tabletje paracetamol. De koorts is er mee bestreden, maar de griep is er nog!
  Wil toch nog even het advies geven om alsnog een grondige check-up te doen naar spy,-mal,-scumware. Het lijkt mij beslist géén normale situatie dat de autoexec.nt telkens verdwijnt. Maar dat heb je ondertussen wellicht al gedaan? Als er niets te vinden is blijf ik het een intrigerende zaak vinden.
 • bij mij werd ie er steeds uitgegooid door spy sweeper in combinatie met Norton anti virus
 • Zoals ik reeds opmerkte in vroegere topics, is dit echt aan het uitgroeien tot een reéél probleem voor velen.
  Ondertussen zitten wij wat te klooien en aan te passen om alles draaiende te houden. :evil:
  De oorzaak is totnutoe onbekend, is het Adaware, Spybot ,etc , of is het Windows zelf ?

  Zelf heb ik het auto.exec.nt probleem slechts éénmaal voorgehad, het terugplaatsen van een copie uit een backup naar "system windows 32" bood voor mij de oplossing.
  Er is echter blijkbaar meer aan de hand, afleidend aan de hand van het aantal topics over dit onderwerp, de ene kan zonder probleem dit bestand herstellen, terwijl (zie topicstarter) anderen na een herstart terugvallen op een niet juist werkend OS.

  Voer voor Windows specialisten ? :wink: Brigitte W :wink:
  Of een verlichte geest die de oplossing allang gevonden heeft ? :lol: 8)
 • Ik heb al eerder aangegeven, dat ik het wat al te rigoreus gebruik van HiJackthis als boosdoener zie. Dat progje verwijderdt ook mijn driver voor mijn Logitech muis en de opstartpagina van internet, mits niet de juiste items zijn aan- danwel afgevinkt. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.