Vraag & Antwoord

OS Windows

w98 opstarten met aanmelden

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Omdat er meer mensen van mijn PC gebruik maken, heb ik verschillende gebruikers aangemaakt. Als mijn PC wordt opgestart, vraagt hij niet om een gebruiker+password. Als ik dan toch met een gebruiker wil werken, moet ik afmelden en daarna vraagt Windows wel om een gebruiker+password.

  Wat ik dus wil, is dat direct bij het opstarten Windows om een gebruiker+password vraagt en niet pas na het afmelden. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

  Alvast dank voor het advies. Hermes Verseveldt
 • [quote:0f11d00d87="verseveldt"]Als mijn PC wordt opgestart, vraagt hij niet om een gebruiker+password. (..) Wat ik dus wil, is dat direct bij het opstarten Windows om een gebruiker+password vraagt[/quote:0f11d00d87] En als je nu met de rechter muis knop klikt op Netwerkomgeving en Eigenschappen, dan zou Primaire netwerk aanmelding, moeten staan op Cliënt voor Microsoft-netwerken, zoals op deze afbeelding.
 • Volgens mij bedoelt hij iets anders, Jolo.
  Kijk bij Configuratiescherm / gebruikersaccounts / "verander de manier waarop gebruikers aan- of afmelden" o.i.d. (change the way users log on or off)
  Daar kun je kiezen of er een aanmeldscherm komt of niet.
 • Maar Jolo's antwoord is wel juist. Op zich krijg je een aanmeldscherm wanneer er tenminste 2 gebruikers bestaan of wanneer 1 gebruiker een wachtwoord heeft. Het makkelijkst vind ikzelf Microsoft Family te kiezen. Je krijgt dan een lijstje gebruikersnamen te zien waaruit de juiste naam kan worden gekozen.
 • Volgens mij bedoelt hij iets anders, Jolo.
  Kijk bij Configuratiescherm / gebruikersaccounts / "verander de manier waarop gebruikers aan- of afmelden" o.i.d. (change the way users log on or off)
  Daar kun je kiezen of er een aanmeldscherm komt of niet.

  Dit antwoord sluit het best aan op mijn probleem. Ik heb in het configuratiescherm gekeken bij gebruikers, maar daar kan ik helaas niets vinden over aan- of afmelden. Ik heb ook nog een paar vinkjes bij een gebruiker gewijzigd om een verandering te forceren, maar dat heeft geen effect.
 • Helaas voor jou, het is Windows 98. Bekijk het advies van de oude rotten nog maar eens. Overigens, wanneer je meer gebruikers aanmaakt, dan zou het aanmeldscherm wel moeten verschijnen.
 • Inderdaad, het advies van ludere is op zich juist, zij het alleen voor XP. Je moet echt even kijken naar die primaire netwerkaanmelding.
 • Helaas, helaas.
  Ik naar de primaire netwerkaanmelding gekeken en daar de gesuggereerde wijziging aangebracht, maar dat helpt niet.

  Ik heb daarna een nieuwe gebruiker aangemaakt en dat maakt geen enkel verschil.

  Toch is er wel een verandering ten opzichte van de oude situatie: na het opstarten is er nu wel een gebruiker aangemeld. Dat leid ik af, omdat er in het startmenu staat '<account > afmelden' (waarbij <account> een van de gebruikersnamen is), terwijl er vroeger alleen iets met 'afmelden Windows' of zo stond, dus zonder gebruikersnaam. Maar er is dus geen wachtwoord ingevuld.

  Dank voor jullie hulp. Ik laat het maar zo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.